23.5.09

Europa, o la fas o te la faran

A les portes d’una nova campanya electoral, aquest cop al Parlament Europeu, deixeu-me exposar-vos el compromís de tota la gent que fem CiU amb el projecte europeu per treballar a fons, amb il.lusió i força, perque Catalunya tinguem un gran resultat que ens permeti, als catalans, tenir una forta representació a Brussel.les per defensar radicalment els nostres interessos.
No hi ha temps per perdre, queda poc temps i és per aquest motiu que faig una crida als lectors del blog per no ser simples espectadors, si no autèntics protagonistes del vostre propi futur europeu. És evident el perill de la baixa participació donada l’actual desafecció política i desànim per la crisi econòmica que ens ofega. Però no oblideu que el 80% de la legislació al Parlament de Catalunya i al Congrés venen derivades de directives europees i això mostra que Europa, avui en dia, ens afecta i molt en el nostre dia a dia. Catalunya, que sempre ha liderat l’aposta europeista de l’Estat, no pot tenir una baixa participació.



Som-hi doncs a fer entendre que hem de donar un missatge de compromís amb Europa des de Catalunya, que malgrat ha perdut en els darrers anys (i gràcies al tripartit) el prestigi que tenia a Europa, hem de recuperar-lo i les eleccions europees són la nostra primera oportunitat.
CiU no deu obediència a partits d’àmbit espanyol que limitin la seva acció en defensa de Catalunya, d’altres sí. De la mateixa manera, Hi ha altres llistes electorals que tenen catalans, però la de CiU l’encapçalem catalans. D’altres aspiren a tenir un lloc destacat, la nostra la liderem nosaltres mateixos.
No cal que us digui que aquestes eleccions són molt i molt importants, ja que el que tenim en joc és el fet de tenir veu i vot a Europa.
Heu de ser conscients del que això significa, els catalans ens hem de fer escoltar i per això és molt important que tota la gent vagi a votar i que voti intel·ligentment. I per què dic això d’intel·ligentment, doncs perquè qui ens ha de defensar a Europa ha de ser una veu catalana i amb identitat pròpia.
Crec que parlo en general quan dic que estem cansats de que els nostres representants siguin uns titelles del que es decideix a Madrid.



Davant la manca d'estat propi i per tant de ministres ni comissaris europeus, CiU reclama la importància de ser presents a Europa per poder defensar des d'allà tot allò que afecta el nostre territori, els nostres ciutadans, els nostres sectors productius i la nostra llengua i cultura.
Ningú com CiU defensarà el català a Europa perquè acabi éssent una llengua oficial més en el sí de les institucions continentals; com ja ho són actualment altres llengües amb menor nombre de parlants.
Ningú com CiU defensarà el reposicionament de Catalunya a Europa, ni el seu ressorgiment industrial, ni la seva connexió amb els països del nord mitjançant l'Eix Ferroviari Euromediterrani i la potenciació dels ports i aeroports.
CiU defensarà al Parlament Europeu els catalans davant les noves propostes de directrius europees que sovint afecten el nostre territori més directament que les del propi Estat Espanyol i les de Catalunya.
Un enfortiment de la Catalunya europea és l'afebliment de la dependència respecte l'Estat Espanyol.
Per una Catalunya més lliure, econòmicament més forta i socialment més dinàmica. Per recuperar l'orgull nacional perdut durant aquests darrers 5 anys; la única opció és Convergènia i Unió.
Si els catalans renunciem a escollir els nostres candidats, algú de fora ens representarà.
A les nostres mans està si volem algú d'obediència espanyola o una persona que només tingui com a prioritat Catalunya.
“Hi ha altres llistes electorals que tenen catalans, però la de CiU l’encapçalem catalans.”

Gràcies per llegir-me i un bon cap de setmana a tots..