10.4.09

Setmana Santa, temps de reflexió.

Ja estem a les portes de Setmana Santa i, en primer lloc, vull desitjar-vos a tots que passeu unes Bones Pasqües.
La pasqua és una festa que té l'origen en la celebració jueva que commemora la sortida del poble d'Israel d'Egipte. Jesús va entrar a Jerusalem justament per aquesta festa per fer-ho coincidir amb el seu sacrifici.
Per això avui celebrem la Setmana Santa. Jesús va acomplir el seu propòsit per unes dates com avui, però 2.000 anys enrere. I el seu propòsit no era un altre que donar la seva vida com a regal per les nostres imperfeccions a fi que ens poguéssim acostar a Déu.
Aquests són dies de vacances, de temps per a la família i anar al cinema, però també per reflexionar.
De tota manera i avanç d’entrar en celebracions, vull convidar-vos que fem un exercici de reflexió sobre l’actual situació de crisi que està esdevenint bastant més cruenta del que molts experts havien previst.
Pot ser sigui en aquests moments quan ens hem de reforçar i recolzar aquells valors més tradicionals, aquells valors amb els que, amb o sense crisi, ens fan ser el que de veritat som.
Pot ser sigui ara el moment d’esforçar-nos tots plegats, més en mantenir vius conceptes tan bàsics com la solidaritat o la pasiensia, doncs tots plegats sumarem més força per superar aquest difícil moment.
Tant de bo poguéssim esbrinar en quin punt d’aquesta “Via Cru cis” social i econòmica ens trobem, com a mínim sabríem del cert quina distància hem de recorre tots plegats per veure novament la llum.

Tot i amb això, hem de tenir molt present que els períodes de crisis condueixen a temps de canvi, de noves oportunitats i que la Setmana Santa acaba tradicionalment amb la Resurrecció.
Per tant, si som capaços de sumar les nostres forces amb el seu moment, de ben segur que ho aconseguirem.
Bona Pasqua.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Riiiiiing, riiiiiiiiiing!!!

Seu d'Esquerra, digui'm?... Hola Guardans. Què busca feina? Miri, doncs no li recomano. Tenim 10.000 militants i 9.998 sectors crítics. A més som l'únic partit que tenim 2 sectors oficials. No crec que li interessi això. Per entrar al partit ha de crear un sector crític propi i li portarà massa feina. Miri, a l'últim congrés hi havia més candidats que sectors. Tut. tut. tut... ui! ja ha penjat.

Riiiiiing, riiiiiiiiing!!!
Seu del PP, digui'm?... Ah! Hola sr Guardans! Sí, ja ens recordem de vostè, el que es va quedar a Bombai mentres l'Esperanza Aguirre fotia el camp amb els mitjons. Què voldria? Una direcció general o una subsecretaria? Ui, és que ara la cosa està fotuda. A Catalunya mai no hem pintat res, com no vulgui alguna coseta per La Rioja. Però després del Trias de Bes no crec que tinguin ganes d'agafar un altre de CIU. Miri, que ja el trucarem, d'acord?

Tam, tam, tam!!! (telèfon ecològic)

Iniciativa, digui'm? Un càrrec al nostre partit? I de qui és parent vostè? Del Saura? Del Boada? Que no és parent de ningú? Així no té res a fer. Si més no deu anar a manifestacions, no? Tampoc? Doncs res, passi-ho bé.

Riiiiing, riiiiiiing!!!

Sede/seu de Ciutadans/Ciudadanos, digui'm/dígame?. Hola sr Guardans/Hola sr Guardans. Ara/ahora no/no podem/podemos atendre'l/atenderle. Estem/estamos programant/programando l'/la escissió/escisión número/número 5.000/5.ooo. Gràcies/Gracias.

Riiiiiiiiiing, riiiiiiiiiiiiiiing!

Seu del PSC, digui'm? Hola ser Guardans. Un càrrec per vostè? Per això ha de trucar a Madrid, aquí no pintem res nosaltres.

Riiiiiiiiiiiiiiing, riiiiiiiiiiiiiiing!!!

Sede del PSOE, diga? Si nos queda algo para usted sr Guardans? Miro a ver... Què tal lleva el cine? Sólo nos queda el cargo de Director General de Cine del Ministerio de Cultura. Acepta? Mire que la nueva ministra es un poquillo rara. No le importa? Ah! Que usted es socialista de toda la vida? I supongo que de defensar el cine en catalán nada de nada, no? Pues hala, el cargo es suyo.