20.9.08

Sempre passa el mateix

La notícia en política espanyola és que els bascos votaran a favor decididament dels pressupostos de l'Estat, amb contrapartides a favor pels bascos és clar.
És cert que la realitat política i social del País Basc no és fàcil de comprendre per als qui vivim aliens i allunyats d’aquella societat. Opinar, des de la distància, sobre el que passa en aquelles terres et pot dur a caure en tòpics, a deixar-nos endur per opinions foranes, forjades a base de debats estèrils on predomina l’insult, i d’articles d’opinió de columnistes que es creuen defensors de la raó i la veritat.
El fet és que amb les últimes decisions del Tribunal Suprem, s’ha deixat a un sector de la societat basca sense representació democràtica. Han tancant les portes del joc democràtic a tot aquell veí del País Basc amb una ideologia independentista.
Què no se n’adonen que si tanquen les portes de la democràcia a aquesta gent només els hi quedarà un camí per reivindicar el seu dret a decidir? S’ha de canalitzar el moviment independentista del País Basc cap a les regles del joc democràtiques. Però sembla que a l’Estat Espanyol li fa por que els independentistes tinguin veu i vot a unes institucions que el bipartidisme vol tenir ben controlades.
Primer van ser les caces de bruixes, desprès les persecucions i ara el linxament a tot aquell moviment que posi en dubte la solidesa de l’Estat Espanyol.
Els pressupostos són l'excusa per votar en favor o en contra segons com actuï o hagi actuat el govern que els fa, sigui del color que sigui. Hipòcrites!
Els partits catalans que ens representen a Madrid haurien de votar enèrgicament en contra d'ells, ja que com sempre passa ens fan la palmadeta a l'esquena, ens diuen que som molt macos, però s'ens pixen a sobre com any rera any acostumen a fer. I repeteixo: sigui del color que siguin. Aquí no compten si son peperos o sociates, aquí el que compta és que hi ha un bàndol a favor dels interessos dels catalans i un altre a favor dels demés. I la història no caldria repetir-la més si no fos per la vergonya que ens faran passar els diputats catalans sociates apoltronats a Madrid i que només defensen allò que els hi marca el partit espanyol, i que a més resulten ser els representants del partit majoritari al govern de la Generalitat, i que curiosament tenim un president sociata amic de Madrid que ens diu que defensarà els nostres interessos. O sigui que pròximament veurem com el propi president de la Generalitat se'ns pixarà a sobre quan els seus companys de partit ens donin l'esquena amb l'Estatut i votin com sempre qualsevol resolució, sigui per afavorir o per menysprear Catalunya. I encara llavors surten a la palestra volent-nos fer creure que han fet bé i que tot va bé.
Apa senyors, quin morro que tindran quan ho facin!
Llavors tenim els bascos, que molt de Galeusca i tonteries i sempre fan el que millor els convé, encara que sigui en contra dels catalans, que d'això també en saben molt ells. Aquests no tenen pas miraments si poden guanyar-se les garrafes, que se les guanyen molt més bé que no pas nosaltres. I també tenen més pebrots!
Però potser hi haurà un acord d'ultima hora pel finançament vés a saber, i llavors tothom estarà content! Que bonic! Ai....Bon cap de setmana…..

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Batasuna, PCTB i Les gestores Pro Amnistia han sigut il·legalitzades pel constitucional espanyol. Però, per qué il·legalitzar? Per continuar un conflicte al territori basc que sols serveix per mantindre oberta una ferida i que ETA tinga més escuses per continuar fent atemptats.
Està clar que nosaltres no visquem el conflicte basc com ells. Nosaltres el veiem d'una forma diferent, sense saber-ne bé el que passa dins. Però tenim clar que les il·legalitzacions que s'estan produint tampoc faràn que el conflicte rebaixe el seu nivell i la conducta dels dos grans partits centralistes de l'estat com són el PP i el PSOE no volen que aquest conflicte acabe mai ja que els seus poders i ells mateixa ja no tindrien cap escusa per fer algunes coses i de poder desviar certs temes d'actualitat que no volen fer públics.
Ara tenim que reflexionar, sobre el que fa el govern i el partit majoritari de l'oposició. Per qué la seva gestió de l'estat es practicament igual, encara que diguen no. Sempre utilitzant paraules tècniques que ni tan se vol els ciutadans i ciutadanes moltes vegades no entenem i sabem que les coses no s'estan fent del tot bé.
Per això, il·legalitzar un referèndum, dos partits polítics i Gestores pro-amnistia, no són la solució per tal d'arribar a un estat del benestar a terres basques. Ni per al territori estatal en general. I que els interesos que els ciutadans i ciutadanes no veiem volen que continue aquest conflicte

tafaner ha dit...

Què passa quan la llei il·legalitza la voluntat democràtica de les urnes?
Més enllà del dret a decidir del poble vasc o català, existeix el dret a escollir els representants del poble.
I què passa quan la llei prohibeix que els que tu vols que et representin ho facin?