7.1.09

REBAIXES I FINANÇAMENT CAMUFLAT

Avui comença, a efectes de la majoria de treballadors, l’any 2009. L’encetem amb les rebaixes, i amb elles arriba la primera notícia de la crisi econòmica. Hem canviat d’any però no per aquest motiu hem deixat enrere el que ha estat el motor noticiable de 2008: la crisi de l’economia.
Diuen que les rebaixes seran millors que mai, perquè els botiguers tenen acumulat tant de stock que ens vendran a preus rebentats material de primera. No ens ho podem acabar de creure. Les gangues són ocasions comptades i com els tresors arqueològics, només estan a l’abast de molt pocs, que ja les tenen per la mà.
Comença un any que tothom diu que serà difícil, no es massa difícil de pronosticar, si donem una ullada a la premsa
A Europa:
crisis i problemes amb el petroli i gas de Rússia (que es un problema mes greu, complexa i difícil de solucionar del que creu la majoria).
Els EEUU amb nou president una incògnita i massa expectatives.
Sud Amèrica amb plena revolució dels populistes, els que els faltava per continuar en la pobresa.
Africa com en els últims anys guerres i sang per tots els llocs, clar que mai son noticia, es maten entre ells i això no interessa a ningú, no els maten ni els jueus ni els americans ni tant sols els europeus, els morts no importen.
A l'Orient mitja guerra de nou, ja es veia a venir, com diuen - si tens un gegant al costat encara que sigui un "troc d'ase" no pots escopir-li a l'ull sense rebre de valent" i això es el que portava fent Hamas. El problema es l'Estat d'Israel, diran alguns, i jo els hi pregunto heu mirat un mapa d'Europa de principi del segle XX? i les fronteres dels estats? Hongria no tindria que estar en guerra perquè s'ha quedat amb el 40% del territori original?, tanmateix os heu fixat que Jordània també te fronteres amb Israel, formava part de la antiga Palestina, no hi ha tingut mai problemes? que serà?, als palestins sempre se'ls ha utilitzat per part de les demès nacions àrabs.
Algú em va explicar un dia que amb el que es gastaren en la construcció i el manteniment del circuit de Bahrein els palestins de Gaza i Cisjordania no tindrien cap problema econòmic no els faltaria, ni escoles ni sanitat. I perquè no ho fem els europeus os preguntareu? perquè sols poden fer-ho els seus els que paguen a les famílies dels suïcides per tenir suïcides en fi......
Tornant, espanya que no sembla que sap on va, ni el PP ni el PSOE, eleccions basques i gallegues a primers de març i el juny europees
I a casa, Catalunya que el 2009 sembla que tindrà molt dies dels innocents,al menys en el que fa a finançament.
Em pregunto com es poden comparar els pactes del Majestic, uns pactes on la única arma que teniem els catalans (CiU sola) eren les seves paraules el seu prestigi i els seus volts, amb una negociació amb una llei darrere aprovada per tots els Parlaments: català i espanyol, si amb tant poca cosa es va aconseguir tant com no volen que exigim que es aconsegueixi mes ara? en fi.... ja ho veurem, clar que llavors CiU no era part d'un partit jacobí, ni estava enganxada a la cadira .
Ara amb les rebaixes i que, ens prenen per inocens, ens vendran que com que tot això de l'Estatut no se sap massa com acabarà i el més probable és que encara el retallin més, sobretot pel que fa a competències i finançament, i atès que els governs de l'Estat i el de la Generalitat no es posaven d'acord, el president Zapatero que de tothom és coneguda la seva intuïció i coneixement pel que fa a temes econòmics, va proposar al president Montilla un finançament” camuflat,” perquè les altres comunitats no reclamessin res, en no sospitar tampoc de res.
El finançament a Catalunya vindra com veieu, via loteria de l'Estat, de manera que Catalunya recuperés i recuperara, la part avançada a les altres comunitats espanyoles amb els premis de loteria dels sortejos extraordinaris de cada mes.
És per això que no hi ha haura cap incompliment espanyol, i els primers premis dels sortejos de Nadal i del Nen, ja han anat a parar a localitats catalanes diferents. Ara només cal que es vagi repetint cada mes, fins que s'equilibrin les transferències. És per això que convé que no aixequem la llebre, no fos cas que les altres comunitats se n'assabentin i se'n vagi tot al carai. Eh que no n'hi havia per tant?
Oi que hi heu vist la jugada dels socialistas i del president Zapatero? Oi que no direm mai més que Zapatero no compleix les seves promeses?
Bé el 2009 és com tots els altres, un any per a la” il·lusió” i el “optimisme”.
Mai l’hem de perdrà.!Oi ?.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Caurem algun dia en el desànim i en el “ja us ho fareu” els ciutadans d’aquest país després veure l’actitud tèbia i tova del govern de la Generalitat davant la negociació del finançament amb l’estat espanyol?
Ens poden humiliar dia rere dia, donar pel cul, bufetejar-nos, estomacar-nos, saltar-se compromisos verbals i escrits, passar-se pel forro lleis (!)…. que aquí no passa absolutament res.
I escoltes l’ínclit Puigcercós demanant paciència a CiU.
El més trist de tot plegat es que el final d’aquesta història ja s’està dibuixant. L’aparell mediàtic del PSOE-psc (és a dir, el 90 % dels mitjans de comunicació d’aquest país) ja estan venent un acord de mínims com de màxims.
Heu escoltat l’Iceta en aquest sentit? Venen ganes de dir-li a la cara, ens has pres definitivament per imbècils? Què ens queda, la Moreneta o Artur Mas?

Anònim ha dit...

Rebaixes ? :La crisi econòmica castiga a les famílies catalanes, el finançament no acaba d'arribar per culpa del govern socialista espanyol de Zapatero amb la complicitat dels seus acòlits catalans amb Montilla al capdavant, i per si això no fos suficient el govern tripartit no se li acut res més que apujar les tarifes d'alguns serveis bàsics i reduir o congelar despesa social.
El Govern de Catalunya ha aprovat per al 2009:
* Congelar els imports dels ajuts per fill a càrrec. 0 euros més per a les famílies.
* Apujar només 1 euro els ajuts complementaris a les pensions de viduïtat.
* La inversió en residències per a gent gran, centres de dia i programes d'atenció a persones en situació de dependència disminueix un 25%.
* Seguir augmentant la pressió fiscal amb 4 noves taxes.
* Ajudes per a les empreses que finalment no arriben a les pimes.
I han decidit apujar un 7% el rebut de l'aigua, un 3,5% el rebut de la llum, apujar els peatges un 4,6%, apujar els trens de rodalies un 6,2% i el de mitja distància un 5%.
Ens queda Artur Mas i CiU,si no aixó sen va a la Mer....