9.1.09

El judici al Lehendakari Ibarretxe.

Fan que el Lehendakari Ibarretxe s'assegui al banc dels acusats per haver mirat de cercar la pau al si del seu Poble. Una acció gens sorprenent si ens ho mirem des de el punt de vista del nacionalisme espanyol.
I que no fa res més que refermar la visió totalitaria i la intrangigència que el nacionalisme espanyol te amb el concepte d'españa. Rebutjant i perseguint tota visió diferent que posi en questió els seus plantejaments. Almenys els Sr. Ibarretxe hi fa front amb el cap ben alt, rebutjant inclòs les qüestions prejudicials i demanant la continuïtat del judici per demostrar la seva inocència.
Una actitud del tot lloable i que molts dels nostres polítics tindrien que aprendre. Per donar la cara quan toca i davant de qui sigui per defensar les idees pròpies i els interessos del seu País.
La fiscalia demana al tribunal que no jutgi Ibarretxe però la defensa del lehendakari vol continuar. L'advocat del cap de l'executiu basc vol tenir l'oportunitat de demostrar la innocència del seu defensat, acusat de desobediència per haver-se reunit amb Batasuna (En el 2006 durant l'alto-el-foc d'ETA) en converses de pau quan el partit ja estava il·legalitzat, mentre el Foro d'Ermua y la "Asociación Dignidad y Justicia" reclamen penes que van des de nou mesos fins a quatre anys de presó, en considerar que en les reunions que varen celebrar amb l'esquerra abertzale i, es va desobeir l'ordre judicial que havia declarat il·legal Batasuna com a partit polític.
Dins aquesta farsa esperpèntica propiciada pel Foro D'Ermua i la associació Dignidad i Justicia que van del mateix pal, amb la connivència de la justícia, el Lehendakari Ibarretxe s'hauria de limitar a contestar que amb Batasuna i concretament amb Otegi s'hi varen reunir per parlar de pilota basca, afició que comparteixen amb Patxi López , que casualment també pasava per el lloc, i s'ha acabat el bròquil, enlloc està penat parlar amb un ciutadà legal com a tal en aquell moment d'esport i menys encara d'un esport nacional com la pilota basca.
I compte amb aquestes qüestions perquè poc prestigi té ja la justícia espanyola que amb casos com aquest encara en perd més, quan al Foro d'Ermua i la Associació Dignitat y Justicia (el nom no sempre fa la cosa) haurien de començar a tractar la seva malaltia obsessiva anti Ibarretxe i anti Batasuna, que no du enlloc, a banda de fer perdre el temps i diners a una sèrie de gent i en el fons de donar redit polític als qui pretenen perjudicar.
El Tribunal Superior de Justicia Basc (TSJPB) decidirà el dilluns vinent si arxiva o no la vista.
Bromes a banda, el més normal en un país civilitzat i democràtic, és que els representants polítics parlin amb els representants polítics dels terroristes i fins i tot amb els mateixos terroristes, i amb més motiu encara quan estàvem en plena treva i era més necessari que mai parlar amb qui fos per conseguir la pau.
Potser el problema siguin uns altres, els qui en un mal ús de la justícia pretenen que es jutgi i condemni Ibarretxe per parlar i tractar de buscar la pau, pau que sembla que al Foro d'Ermua i als altres no els interessa, prefereixen malviure instal·lats en l'odi perpetu que no du enlloc, només a generar més odi.
1. Qui el fa seure està en contra d'aquesta pau.
2. Qui l'acusa i qui vol que sigui jutjat segueix la lògica de la guerra.
3. Qui creu que hi surt guanyant és qui vol veure condemnat tot el que el Lehendakari representa.
4. Qui hi ha darrera de tot plegat, i alguns que passen per ser coloms en aquest joc de falcons, busquen condemnar el nacionalisme democràtic.
5. La imatge d'un president del Parlament Basc, o d'un president del Govern basc assegut a la banqueta pot ser premonitòria per a uns quants.
6. Per a d'altres, com jo , ha de ser un reforç en les nostres conviccions: només la llibertat dels nostres pobles ens garanteix el futur en pau.
Podràn processar a Ibarretxe, però no podran processar al nacionalisme Basc, i això que el President Basc te tan clar, per desgràcia nostra, no ho tenen tant els nostres dirigents. Incapaços fins avui, d'aixecar la veu més del compte contra les injustícies contra el nostre País.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Als que haurien de jutjar son els polítics que van promoure i acceptar la llei de partits.
Llei pensada i feta a mida perl´estat espanyol per criminalitzar qualsevol ideologia
independentista.
L´estat espanyol és una pseudodemocràcia.

Anònim ha dit...

La justícia espanyola està arribant a nivells tant lamentables que hauran de passar uns quants centenars d'anys per recuperar el prestigi que dia a dia demostra que no té.