27.5.09

SENSE NINGUNA ACRITUD

La capacitat dels catalans per entomar insults i humiliacions sembla no tenir aturador. L'actualitat política i econòmica ens aporta, cada dia, nous episodis que no fan més que confirmar que d'aquest Estat no en podem esperar rés més que maltracte i menyspreu.
Ho he de reconèixer, m'encanten les campanyes electorals i no precisament pel que diuen els candidats, això és el que menys m'interessa en aquest presis moment, sinó per l'estètica dels cartells electorals, els spots televisius i tot el material de campanya.
Per això la meva atenció és dir una mica per sobre a continuació el que m'han semblat sense cap acritud,les campanyes dels partits polítics principals de cara a les europees el més objectivament possible.
Bé,és lògic el PP i PSOE plantegen unes europees a l'espanyola, oblidant i obviant a la resta de partits i seguint amb aquella política de baix calatge i moralitat dubtosa que ja va quedar clara al debat "sobre el Estado de la Nación", on sembla importar més faltar al respecte a l'adversari que servir a la ciutadania i aportar solucions.
I això queda claríssim en els seus cartells electorals, els del PSOE una gran falta de respecte i de saber fer polític.. La campanya electoral del PSC torna. una vegada més, els malvadíssims líders de la reacció, ara europea, tenen la culpa de tot.
Teoria curiosa, que fa Aznar responsable d'una catàstrofe econòmica que ha estat més induïda per Zapatero. Però les consignes reiteratives i la imaginació exhaurida són així. L'únic problema aquesta vegada ha estat la coincidència de la maniobra amb la publicació d'una notícia segons la qual el PSC i el PP de Catalunya uneixen dirigents i estratègies contra CiU.
O sigui que la foto de campanya del PSC no enganya a ningú: Maria Badia o Alejo Vidal. dues cares de la mateixa moneda.Els socialistes catalans lliguen amb tot,menys amb el dimoni, que s'hi nega perquè diu que amb una vegada que li van robar la cartera ja en va tenir prou.

PSOE: Per mi la gran decepció. La seva campanya em produeix vergonya aliena, molt pobre i negativa. Com a les passades generals però encara més exagerat, els socialistes es presenten com "jo o el caos". Es renten totalment les mans respecte a la crisi i acusen sense cap mena de pudor als altres, el seu cartell de campanya estrella és un que surten el Berlusconi, el Chirac (retirat però clar, no ens posarem amb l'amic francès Sarko), un dels bessons Kaczynski, George Bush (en unes eleccions europees!!!) i com no, la cirereta del pastís, el convidat que mai pot faltar a la festa: José María Aznar (un altre polític retirat, o això diuen). Propostes zero, la campanya és un insult a la intel·ligència dels ciutadans i la pre-campanya agressiva i vulgar.



PP: Al meu parer dolenta. Cartells i vídeos molt foscos, el missatge de solucions a la crisi no està malament i podria connectar amb la ciutadania però l'spot electoral no entusiasma gens, amb el Rajoy dient "tu confianza es nuestra fortaleza", donant-me la sensació de què estan demanant ajuda desesperats, com aquell que diu estan suplicant el vot com almoina. Per altra banda crec que el PP és el partit que planteja les eleccions en menys clau europea de tots.
Mentre CiU i ERC es dediquen aquests dies a anunciar compromisos electorals ben lloables, com a treballar perquè la Unió Europea fixi uns topalls a la solidaritat interterritorial a nivell comunitari d'entre el 4 i el 5% del PIB, en front del dèficit fiscal actual del 10%, el mentider ZP ens anuncia que a part de pagar-li milions d'euros a Andalusia en concepte de deute històric, a partir d'ara aquesta comunitat autònoma podrà lligar els gossos amb llonganisses gràcies al mannà de les inversions de l'estat en concepte de territori graciosament escollit per posar en marxa la Llei de l'Economia Sostenible. El paradigma del nou model econòmic sostenible del segle XXI, anunciat als EUA per Obama, tindrà la seva rèplica hispànica al graner andalús dels vots socialistes. Es un insult que un territori que fa dècades que progressa gràcies al PER, als Fons estructurals comunitaris, a les subvencions dels governs socialistes, i gràcies a una part rellevant del dèficit fiscal de Catalunya amb l'estat, ara hagi de ser premiat amb aquesta loteria. Esperem que al menys deixin de percebre fons de solidaritat i altres prebendes que són un insult a la intel.ligència i als països, com Catalunya, que ens empobrim a marxes forçades. Una altra raó, de pés, per baixar d'aquest tren que es diu Espanya.



CiU-CEU: M'acusareu de partidisme, però crec sincerament que és de llarg, la millor campanya. Desprèn optimisme, fuig de la confrontació i del joc brut i agressiu entre PSOE i PP i planteja propostes. El vídeo no està bé i els cartells són simples i clàssics però tampoc estan malament. Les úniques pegues que li trobo a la campanya de Convergència i Unió-Coalició per Europa són l'excessiva utilització de la paraula "Catalunya" i d'altres ens com "País", "territori" etc, deixant de banda un missatge més dirigit als ciutadans, més cap a les persones. No dic que estigui malament remarcar que CiU va a Europa a defensar els interessos de Catalunya però a vegades s'introdueix la paraula Catalunya amb calçador.. Ah, i malgrat ser temes cabdals, potser éns passem una mica parlant de trens, ports i aeroports...Ara bé en Tremosa és un candidat brillant, pedagògic, amb un bon i ampli full de ruta de treball i una persona molt aclaridora i optimista que contagia el seu entusiasme. Particularment trobo molt encertada la tria per encapçalar el projecte de CiU en aquestes europees i trobo que és molt d' agraïr la seva implicació. Farem una molt bona campanya, sense cap dubte, i en Ramon serà un excel.lent representant dels catalans a Europa intentant evitar que espanya ens segueixi ofegant i tallant les vies de comunicació i de sortida.



Esquerra-EdP: Mig mig. Igual que CiU fuig de l'enfrontament directe amb espanya i dels grans partits estatals. Intenta transmetre optimisme i confiança. Malgrat això el seu missatge és confús i jo no sé molt bé que planteja Esquerra ( abans ERC) en aquestes eleccions. Parlen molt de decidir, però no què, i m'extranya que no facin referència directa a la independència de Catalunya i a la situació del català a nivell europeu en el seu spot. Crec que haguessin pogut fer una campanya més bona i incisiva.( d'on no n'hi ha no en pot rajar)..



ICV-EUiA / IU: Disto bastant de les idees del Raül Romeva, però ha estat un eurodiputat molt pen caire i que mereix tornar a ser reelegit. Dit això i parlant ja de la campanya, aquests també ho haguessin pogut fer una mica, perdó, bastant, perdó, molt millor. L'spot de ICV et deixa totalment indiferent, els cartells van en la línia del PSC però sense entrar en atacs personals "crisi de dretes, solucions d'esquerres".
A nivell estatal, IU es mereix el premi al pitjor i més ridícul spot electoral de tota la campanya, no sé com han tingut collons de fer un anunci així. Campanya dolenta.
En definitiva, feia temps que no veia una campanya tan pobra, tan gris i tan vulgar per part de tots o bé quasi tots els partits. Deu sé que ni ells mateixos es prenen amb gaire entusiasme aquestes eleccions.I per acabar el spot electoral d'Izquierda Unida "el lema": (atenció! aquest vídeo pot afectar la seva sensibilitat i provocar-li un atac de vergonya aliena molt forta)



Cal que tots ens impliquem en aquestes eleccions i anem a votar, a Europa es decideix molt més del que ens pensem i cal que tinguem clar votar en clau catalana, vigilant tots aquells que s'omplen la boca dient que ens defensen i pensen en Catalunya i que alhora de la veritat fugen corrents en sentir el xiulet del seu amo.
A CiU volem una Catalunya forta, ben recolzada a Europa; una Catalunya que pugui alliberar-se de la pressió espanyola, que ens deixin sentir-nos nosaltres mateixos i deixin de posar pals a les rodes; una Catalunya que torni a ser pròspera,lliure i on tots ens sentim a gust.
Endavant! Entre tots podem fer-ho possible!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El PSC-PSOE està fent molt mal a Catalunya, i no entenc com se li permet o disculpa, especialment des d’Esquerra, que s’entesta a diferenciar PSC del PSOE o perdona al PSC el que censura a CiU, i a sobre els dóna un poder hegemònic a Catalunya. Stop PSC, gestió de conseqüències: oi que ha votat a favor dels pressupostos de l’estat? Oi que és responsable de l’espoli fiscal? Doncs que pagui les conseqüències: moció de censura a la Generalitat i totes les Diputacions i Consells Comarcals possibles. Si veuen que trair a Catalunya surt gratis ens seguiran prenent el pèl (i els diners i la dignitat).

Anònim ha dit...

Ja fa temps que, com a minim a Catalunya, el PSOE tracta la gent d'imbècils i el poble li dona la rao... Tornaran a guanyar de carrer, i amb aquesta campanya a més aconsegueixen donar protagonisme al PP en detriment dels partits catalans... jugada rodona!

Anònim ha dit...

Bé, és què Goebels deia que la propaganda havia de ser de nivell baix perquè fos acceptada per la massa.

Anònim ha dit...

El que admiro del PSOE és que és l'únic partit que respecta la integració de disminuïts, ja que el seu partit es gairebé integrament format per aquests.

Anònim ha dit...

És el millor que he llegit contra l'abstenció. Gràcies.
El dia 7 només hi ha una opció: Tremosa.