17.6.08

El govern de Torredembarra perd una regidora d'ERC i continua desfent-se

La decisió pressiona l'assemblea dels republicans perquè abandonin l'executiu AZAHARA PALOMARES. Torredembarra
Dels vuit regidors que es van embarcar l'estiu passat en la iniciativa d'un govern en minoria a Torredembarra, ja tan sols en queden cinc. L'executiu liderat pel socialista Manuel Jiménez va quedar ahir sense la representant d'ERC, Montse Gassull, que deixa sol el govern al seu company de partit, Gerard Ciuró. La decisió suposa una pressió perquè l'assemblea d'ERC, prevista per ahir a la nit, acabi decidint trencar el pacte amb el PSC mentre una moció de censura comença a prendre forma.
Gassull va anunciar la renúncia en un comunicat, en què afirmava que el pacte inicial entre el PSC, ERC i GIT «ja fa dies que està trencat».
La republicana, que assumia les carteres de Turisme, Comerç i Serveis, va vincular la seva decisió amb «desconfiances» i «inseguretats» dins l'equip de govern, i afirma que l'han dut «al desengany personal». Gassull també acusa alguns membres de l'executiu d'anteposar el poder «al seu poble». La decisió va arribar el mateix dia en què els militants d'ERC al municipi estaven convocats a una assemblea, que es va celebrar a la nit. «Si el partit deixa el govern, ha de ser perquè els militants així ho decideixen», va recalcar Ciuró, que ahir continuava en el govern.
CONTACTES A L'OPOSICIÓ La nova renúncia d'un membre de l'executiu (la tercera baixa en un mes) farà les coses una mica més fàcils als que aposten per una moció de censura. «Estem legitimats i ara és primordial la rapidesa: no podem arribar al juliol sense govern», va dir el portaveu de CiU, Daniel Masagué. Els convergents tindrien la sintonia tant del PP com del GIT, que fins fa dues setmanes formava part de l'executiu. «Cal canviar al cent per cent la forma d'estructurar el govern», va defensar el popular José Oviedo. A aquest bloc de l'oposició, però, encara els faltarien dos edils més per tenir una majoria suficient per tirar endavant una moció de censura, i ERC (si finalment abandonés el govern), ABG i l'Agrupació Democràtica Torrenca serien els candidats a priori.
Des de l'ABG, l'edil Lluís Suñé, tot i donar per «caducat» el termini de dos mesos que va sol·licitar l'alcalde per tancar un nou pacte de govern i creure «del tot lícit» que CiU formés una majoria alternativa, continua veient amb reserves afegir-se a la iniciativa. «És complicat per la nostra forta ideologia, però si no és possible entrar en un govern, sí que podem recolzar una proposta d'executiu estable des de l'oposició», va dir.
Una altra de les incògnites és la regidora que ha cessat del PSC Laura Pradeda. «No firmaré una moció de censura, tot i que a mi l'alcalde sí que em va censurar», va dir la socialista, que també descarta tornar a governar amb la resta d'edils del PSC «si no hi ha un canvi radical».
El PUNT-17/06/08.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Que la regidora Gassull, que va estar esccollida per les llistes d,ERC deixi les competencies per compte propi demostra clarament que va per lliure i no es considera sotmesa a la disciplina del partit. Seria una conducta ética retornar a ERC l'acta de regidora que va obtenir i demostraria que els interesos personals no estan per sobre dels colectius.

Anònim ha dit...

Extret del blog del sr. Grangel.

------

Aquest escrit l'he posat al blog d'en Francesc Mercadé i a vostè sr. Grangel també li poso per que és regidor de l'Ajuntament de Torredembarra, i com el regidor Ripoll no en te i suposo que llegeix el de vostè, també li interesarà llegirlo:

diu així:

Amic Jordi

Aquest comentari l’hauria de incloure en un post teu anterior, el que porta per títol “Cultura denuncia la destrucció de patrimoni a l' església de Sant Pere de Torredembarra”, però aquest queda endarrerit i sospito que la gent tendeix a no llegir els comentaris dels posts anteriors, i crec que és important que es sàpiga el que vull comentar.

El que tothom hauria de saber, és que la denúncia al Departament de Cultura la va fer l’ arquitecte municipal Antonio Ripoll López per tal desviar l’atenció cap a un altre afer i que no es descobrís que ell mateix va autoritzar la neteja de la façana del Patronat Antoni Roig per el sistema de projecció d’aigua a pressió, que és un sistema de treball gens recomanable en edificis d’aquest tipus. El mal que s’ haurà produït a l’edifici també caldria denunciar-lo al Departament de Cultura i demanar responsabilitats a qui calgui, començant per ell mateix. Cal tenir en compte que el senyor Ripoll no te cap mena d’experiència professional com a arquitecte en una obra, i que és reconegut per els seus companys de professió com una persona nefasta que ha causat greus perjudicis a l’ Ajuntament i per tant a Torredembarra. Encara el recordem en el seu anterior lloc de treball com a una persona problemàtica, i que varem quedar ben tranquils quant va marxar cap a l’ajuntament de Torredembarra. Les conseqüències dels seus errors les varen patir encara durant uns quants anys, però al menys no ens calia treballar al seu costat.

En el currículum d’aquest senyor només es poden trobar fets com que ha atorgat llicències d’obres de forma irregular, interposant criteris de condicionament que en altres no ha sol•licitat tant sols per el fet de que els sol•licitants fossin mes o menys apreciats per ell. O que per el contrari, altres llicències les hagi anat entorpint contínuament, abusant del seu càrrec.

També cal que es sàpiga que ell mateix va fer obres casa seva, al Carrer Clos, que no s’ajustaven a la legalitat i que va denunciar al propi Ajuntament en varies ocasions, per que aquest va atorgat llicència d’obres per construir el port, o per les obres de rehabilitació del castell, i un llarg etcètera que farien que aquest escrit fora massa extens. També cal saber que abandonava el seu lloc de treball en hores laborals per anar a fer feines particulars i que també en hores laborals rebia a un altre arquitecte ( curiosament el marit de Elena Cosculluela, una altre funcionària municipal ) per tal de redactar i preparar degudament la denuncia que va interposar per la construcció del vial d’accés al port.... etc, etc.

Això passa dins del nostre Ajuntament i el jornal d’aquest senyor en paguem tots nosaltres amb els nostres impostos.

Anònim ha dit...

Hi han votants que consideren que una disculpa a temps pot ajudar a solucionar un govern, i que donar mostres d'humilitat no és de feblesa. ptonets

Anònim ha dit...

Això ja fa temps que es cou però sumen 8.

El cartipàs municipal ha estat elaborat per Ardevol i Gassull. Per la seva experiència de Govern o de destrucció de governs més ben dit. Malament va el Massagué si abans de governar ja es refia d'aquestos dos.

CIU+PP+GIT+PRADEDA+GASSULL

Per la moció de censura en falta 1

Que faran? PSC 4 - ABG 2 - ERC 1
ADMT 2

Unknown ha dit...

SOS el poble s'enfonsa i no tenim politics capassos de salvar-lo