14.6.08

RESPECTE i CONSIDERACIÓ.

En l'antiga Grècia, Sócrates va ser famós per la seva saviesa i pel gran respecte que professava a tots. Un dia un conegut es va trobar amb el gran filòsof, i li va dir: Saps el que vaig llegir o escoltar sobre el teu amic?
Espera un moment, va replicar Sócrates. Abans de dir-me res me agradaria que passessis un petit examen.
Jo l´hi dic l´examen del triple filtre. El triple filtre?, va preguntar l'altre bocabadat. Correcte !, va continuar Sócrates.
Abans que em parlis o escriguis alguna cosa sobre el meu amic, pot ser una bona idea filtrar molt bé tres vegades el que vas a dir o escriure. És per això que l´hi dic l´examen del triple filtre. ...
El primer filtre és la Veritat.
Estàs absolutament segur que el que vas a dir-me o a escriure és totalment cert? No, va dir l'home, un xic com -fos realment, només vaig escoltar o a llegir per sobre, sense fixar-me massa amb els signes d´ interrogació, sobre això i... ...Bé, va dir Sócrates, llavors realment no saps si és del tot cert, o no.
Ara em permetràs aplicar el segon filtre, el filtre de la Bondat.
És bo el que vas a dir-me del meu amic? No, per contra..tal vegada….ha el millor…...
Llavors, desitges dir-me una cosa o algú dolent d'ell, però no estàs segur que sigui del tot cert ?.
Però encara podria voler escoltar-lo o llegir-ho, perquè queda un filtre, el filtre de la Utilitat.
Em servirà d'alguna cosa saber el que vas a comunicar-me ? No, la veritat es que no.
Bé, va concloure Sócrates. Si el que desitges dir-me o anunciar-me, no és del tot cert, ni del tot bo, ni t´hi has fixat bé i fins i tot ,no més gens útil per a res... para què voldria jo saber-ho?
Utilitza el triple filtre cada vegada que escoltis o llegeixes sobre algun dels teus coneguts i amics.
És per això que Sócrates fou un gran filòsof i es va guanyar un gran respecte i una gran consideració
Molt bon cap de setmana a tots, sigueu bons i si podeu, porteu-ose molt bé.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Thanks to the blog owner. What a blog! nice idea.

Anònim ha dit...

Y el filtro de la intencionalidad?
Ja,ja,ja.
Buen fin de semana.

Anònim ha dit...

Extret del blog del sr. Grangel.

------

Aquest escrit l'he posat al blog d'en Francesc Mercadé i a vostè sr. Grangel també li poso per que és regidor de l'Ajuntament de Torredembarra, i com el regidor Ripoll no en te i suposo que llegeix el de vostè, també li interesarà llegirlo:

diu així:

Amic Jordi

Aquest comentari l’hauria de incloure en un post teu anterior, el que porta per títol “Cultura denuncia la destrucció de patrimoni a l' església de Sant Pere de Torredembarra”, però aquest queda endarrerit i sospito que la gent tendeix a no llegir els comentaris dels posts anteriors, i crec que és important que es sàpiga el que vull comentar.

El que tothom hauria de saber, és que la denúncia al Departament de Cultura la va fer l’ arquitecte municipal Antonio Ripoll López per tal desviar l’atenció cap a un altre afer i que no es descobrís que ell mateix va autoritzar la neteja de la façana del Patronat Antoni Roig per el sistema de projecció d’aigua a pressió, que és un sistema de treball gens recomanable en edificis d’aquest tipus. El mal que s’ haurà produït a l’edifici també caldria denunciar-lo al Departament de Cultura i demanar responsabilitats a qui calgui, començant per ell mateix. Cal tenir en compte que el senyor Ripoll no te cap mena d’experiència professional com a arquitecte en una obra, i que és reconegut per els seus companys de professió com una persona nefasta que ha causat greus perjudicis a l’ Ajuntament i per tant a Torredembarra. Encara el recordem en el seu anterior lloc de treball com a una persona problemàtica, i que varem quedar ben tranquils quant va marxar cap a l’ajuntament de Torredembarra. Les conseqüències dels seus errors les varen patir encara durant uns quants anys, però al menys no ens calia treballar al seu costat.

En el currículum d’aquest senyor només es poden trobar fets com que ha atorgat llicències d’obres de forma irregular, interposant criteris de condicionament que en altres no ha sol•licitat tant sols per el fet de que els sol•licitants fossin mes o menys apreciats per ell. O que per el contrari, altres llicències les hagi anat entorpint contínuament, abusant del seu càrrec.

També cal que es sàpiga que ell mateix va fer obres casa seva, al Carrer Clos, que no s’ajustaven a la legalitat i que va denunciar al propi Ajuntament en varies ocasions, per que aquest va atorgat llicència d’obres per construir el port, o per les obres de rehabilitació del castell, i un llarg etcètera que farien que aquest escrit fora massa extens. També cal saber que abandonava el seu lloc de treball en hores laborals per anar a fer feines particulars i que també en hores laborals rebia a un altre arquitecte ( curiosament el marit de Elena Cosculluela, una altre funcionària municipal ) per tal de redactar i preparar degudament la denuncia que va interposar per la construcció del vial d’accés al port.... etc, etc.

Això passa dins del nostre Ajuntament i el jornal d’aquest senyor en paguem tots nosaltres amb els nostres impostos.