4.6.08

UN INCOMPLIMENT MES.

Amb l’oposició inexistent del PP i la perspectiva de 4 anys de govern per davant, Zapatero i els socialistes han tornat a l’estil despòtic maquillat de “pijoprogressisme” que menysprea i humilia a tord i a dret. De fet no és d’estranyar que continuïn aplicant el seu “talante” verinós, doncs cal recordar que en les passades estatals a Catalunya el PSOE va treure 25 diputats. I és que els socialistes en saben molt de prometre, però resulta que pateixen d’una afecció de mutisme crònic
La promesa del Sr. Zapatero al debat d’investidura com a president de l’estat espanyol de la publicació de les balances fiscals en un període de dos mesos, fa tuf de promesa incomplerta.
Segons les informacions que han anat apareixent als mitjans de comunicació, un altra promesa del gran mentider institucional quedarà en paper mullat. Aquest diumenge es complirà els dos mesos promesos, i el ministeri d’en Pedro Solbes ja ha demanat un mes de prorroga, ja què canvis en l’organigrama ministerial han impedit treballar en el tema amb la celeritat desitjada.
Si això no és així, com es podria comprendre que un cop passades les eleccions totes les promeses i els projectes plantejats es vagin esfumant? Com pot ser que es retardi el traspàs de competències de rodalies i l’aeroport més de dos anys? Com pot ser que la norma institucional bàsica del nostre país porti vora un any d’incertesa pendent de la ratificació del Tribunal Constitucional? Com pot ser que la publicació de les balances fiscals promeses pel 8 de juny, finalment no es produeixi? Com pot ser que la negociació del finançament de Catalunya es posposi perquè no és ètic parlar d’això en temps de crisi econòmica?(Crisi que d’altra banda ZP desmenteix arreu)
Aquesta promesa va provocar el canvi del no a l’abstenció de CIU en el debat d’investidura, i un cop mes aquest canvi d’opció va venir donat per un engany. Si la passada legislatura l’excusa era la falta de consens en els diferents mètodes per calcular-les, ara es l’anteriorment esmentat. Tot plegat es una nova mentida cap a Catalunya què fa molt de temps que reclama les balances per una qüestió de transparència, cosa que desmuntaria la mentida de la insolidaritat dels catalans a l’estat, i reforçaria l’espoli sense precedents cap a un territori per part d’un estat on una bona part dels seus recursos nomes agafen el bitllet d’anada i mai mes els veiem el pel.
Aquest estiu hem tingut molts exemples amb la falta d’inversions en infraestructures que gairebé paralitzen Catalunya, i què se’ns dubte ens fa perdre competitivitat a cada dia que passa, on els nostres empresaris tenen que lluitar amb unes armes que no son les mes adients. L’Estat ja ha deixat clar amb els fets què no te la intenció de publicar de moment les balances, i si un dia ho fa segurament trucaran en Guerra per pasar el ribot com amb l’Estatut i les xifres seran un ball de números indesxifrable.
Unes altres de les promeses del govern tripartit en la seva constitució fou reduir el nombre d'alts càrrecs de l'administració de la Generalitat de Catalunya, car ells consideraven que eren excessius en l'època de CiU. Lluny d'això, el tripartit ha incomplert la seva promesa -com tantes d'altres- i al llarg dels cinc anys de tripartit a la Generalitat hem assistit com, impassibles, augmentaven els alts càrrecs de la Generalitat -de 168 el 2005 a més 200 el 2008-. Sent aquesta la causa de la necessitat de la Generalitat de contractar un servei extraordinari de xofers pels tres propers anys -a més dels cotxes oficials-, que suposarà la despesa de 432.000€ durant el 2008, de 576.000€ el 2009 i 144.000€ el 2010, segons una resolució publicada al BOE el passat 25 de maig del 2008.
I per acabar,l’actual Califa d’ al-Andalus, Manuel Chaves, sembla que té més poder del que ens podem pensar. Condiciona el govern espanyol en tot el que li sembla: imposa ministres, marca i delimita el finançament, condiciona ambaixadors, etc. Ara hem sabut que el Califa va vetar que Joan Clos fos l’ambaixador d’Espanya al Marroc perquè donaria privilegis als empresaris catalans en detriment dels interessos econòmics andalusos.En aquest cas, el Sr. Chaves, ha tingut clar que per defensar els seus interessos i els de la seva “comunidad”, un ambaixador d’Espanya al Marroc que fos català no li convenia.
Tan tou i submís al PSOE com ha estat sempre el Sr. Clos! Si ens ho prenem amb sentit de l’humor podríem dir que Ankara ha guanyat un còmic i Rabat l’ha perdut. Mentrestant tots els partits catalans segueixen jugant amb aquest joc amb el seu tacticisme mediocre, amb la conseqüent desafecció de la gent, i sense donar un cop de puny a la taula i abandonar qualsevol negociació que de ben segur serà una presa de pel mes, per resoldre l’atzucac en que ens trobem, i on la solució esta a les nostres mans.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No hi ha per tant...No hi ha per tant diu el ministre espanyol d’Economia i Hisenda; que el nombre d’aturats i aturades a finalitzar el mes de maig hagi augmentat en 5.860 persones, no ens ha de preocupar, que la xifra d’aturats i aturades respecte el mes de maig passat hagi patit un augment de 60.434 persones, tampoc ens ha de preocupar.
La inflació augmenta sense parar i a les famílies de la classe treballadora cada cop ens costa més arribar, si es que arribem, a final de mes, això tampoc ens ha de preocupar.
Llavors senyor ministre, que és el que ens ha de preocupar?

Anònim ha dit...

Ahir, l'endarreriment de les balances fiscals, avui la tercera hora de castellà. Ja n'hi ha prou !
Només pel tema de la tercera hora de castellà, ERC ha de sortir del Govern i forçar eleccions anticipades.
Cal que ERC faci un nou Govern amb CIU o bé només amb Convergència, sense Unió.
El PSOE-PSC està agafant massa poder i mai no defensaran prou la nostra cultura, la nostra llengua, els nostres diners, etc...
Qui sigui REALMENT catalanista, que oblidi les lluites entre partits, que pensi més en el país i la seva gent i que formi un nou Govern.
Oblidem les dretes i les esquerres i pensem només en clau catalana o ens esborraran del mapa.
Caminem junts cap a la independència de Catalunya amb un nou Govern fort i catalanista !

Anònim ha dit...

El PSC que com sembla ser governa sol, i a la practica així ho sembla,aplica el seu programa d’espanyolització sense cap oposició aparent.

Anònim ha dit...

El Tripi 2 de la ma de la seva consellera de Salud, Marina Geli, vol contractar metges estrangers que encara no tenen homologat el seu títol. El tripi primer jubila i després diu que en fan falta. I com que en fan falta en lloc de formar-ne els anem a buscar fora. Anem a buscar professionals a fora i l'atur puja (un 25% més que fa un any)
En medicina hi ha una relació directe entre la seva qualitat del servei i la qualitat dels recursos humans, si aquesta baixa el nivell del sistema també. Amb mesures com aquesta , el sistema sanitari passa de cop i volta un low cost mèdic, a no tenir la més mínima credibilitat ni nivell de confiança.
La mesura és tan dràstica i radical que només pot fer sospitar que les coses estan pitjor del que ens pensem. La situació, ho diguin o no, ha de ser prou desesperada com per renunciar ara a tot el prestigi obtingut per la nostra sanitat.
Per que resulta incomprensible que algú demani una cosa així, com seria incomprensible que un
conductor d'autobús treballés amb el carnet de conduir pendent d'homologació.

Anònim ha dit...

ERC TORREDEMBARRA Us vol informar que: Recentment a aparegut a la Blocosfera Torrenca un bloc anomenat : http://torresquerra.blogspot.com/ Aquest bloca afirma que : pretén ser un lloc de reflexió, debat i suport a Esquerra dins de Torredembarra. Aquest espai, vol construir una esquerra per a tots i de tots. Participativa i propera. L'Esquerra del futur. Poc pot ser això que afirma quan utilitza de forma indeguda el nom d'ESQUERRA TORREDEMBARRA. Aquest bloc no es cap bloc oficial ni de la secció local , ni de l'executiva local. Per la qualcosa, Esquerra Torredembarra no es fa responsable de cap de les maneres de les afirmacions o comentaris que apareixen en l'esmentat bloc. Des d'Esquerra Torredembarra estem com no pot ser d'altre manera, per la llibertat d'expressió. La llibertat d'expressió ha d'exercitar-se donant la cara i no amagant-se darrera un bloc sense explicitar-se el nom de la persona o persones que hi ha al darrera, amagant-se darrera el nomd'esquerra. De fet algun dels nostres militants disposa de bloc, i no s'amaga darrea un altre nom , utilitza el seu nom en el bloc i expressa les seves opinions personals sobre esquerra sense cap tipus de problema. Des d'Esquerra sentim la confussió que això hagi pogut crear entre els nostres militants, simpatitzant i votants. I demanen a l'autor o autors del bloc que utilitzi el seu nom personal en el bloc i no s'amagi darrera de: http://torresquerra.blogspot.com/ o be que expliciti de manera clara l'autor o autors del Bloc. ERC TORREDEMBARRA

tafaner ha dit...

En el món de la política així com en el món de l'empresa, la diferenciació o el valor afegit està la clau de l'èxit del projecte, i més quan la teva diferenciació produeix trempera política, nova il·lusió.
Ens trobàvem davant d'un projecte engrescador, engegat per en Carretero que prometia redreçar el rumb nacional d'ERC, redreçar-lo en el sentit de què, és evident que formar part del govern tripartit en aquests moments (com també s’ha de dir que això no ha sigut sempre cert) no és el millor pels que volem un pas endavant i una sobirania plena, en altres paraules, el seguidisme mai ha fet país.
I apareixia el sr. Carretero, dient les coses pel seu nom, que el tripartit 2.0, que en aquest cas no ha sigut una versió millorada, és un autèntic desastre, l'ambició del PSOE i, per tant, del PSC es governar a Espanya i quan a Catalunya manen els mateixos resulta molt fàcil tapar-se les vergonyes els uns als altres i no fer passos endavant.
I apareixia també com un acte de renovació, de fer foc i aparèixer de nou, amb noves forces, de recuperar la il·lusió que va generar ERC a tota una generació ja nascuda en democràcia en aquest país i que, s'ha perdut, sobretot perquè Puigcercós i els seus amiguets Uriel i el grupet Esquerra Independentista s’entesten a continuar el camí erroni engegat, a seguir, sense fer acte de consciència, en el poder a canvi de res, per què siguem seriosos, què ha aconseguit Catalunya en els últims anys ??, ja us ho dic jo, perdre prestigi, perdre empenta i, tornant a fer un símil amb el món de l'empresa, a perdre prestigi com a marca.
Així doncs, si jo ho veig tant clar, perquè vostè no sr. Carretero??, perquè Reagrupament anuncia que no trencarà el tripartit de bones a primeres, perquè ??, això era el que els diferenciava, això era el que trempava, amb perdut la seva diferenciació per atreure simplement encegats.
Estic d'acord que a les bases d'ERC on els militants tenen un profund sentiment polític, entès com que tenen un sentit ampli del concepte de governabilitat i de la prioritat de les polítiques socials, és complicat fer entendre que un acord amb un partit de centre-dreta és millor que un pacte amb partits d'esquerres, però la idea era clara, la idea nacional per sobre de tot, ja s'arribaran a bons acords per fer polítiques d'esquerres, segur, però ara és un moment de fer política nacional.
Sr. Carretero, era i és el moment de transmetre al seu partit que ni dretes ni esquerres que ara toca Catalunya i això amb el tripartit no s'aconseguirà mai.
Espero que tinguem sort.
PS: I vosaltres què en penseu ?, esteu d'acord amb mi ? digueu la vostra si us plau,i benvinguts els companys de ERC,de la Torre.