12.12.08

DISCULPAR A LA GENT GRAN

Fraga: "Els nacionalistes s'haurien de penjar d'algun lloc"
El president fundador del PP considera que la paraula 'nacionalisme' no hauria d'aparèixer a la Constitució.El president fundador del PP, Manuel Fraga, ha assegurat aquest que caldria ponderar el pes dels partits nacionalistes "penjant-los d'algun lloc" perquè "el nacionalisme, per definició, és contrari a la defensa d'Espanya".
Per Fraga, la paraula nacionalisme s'hauria d'eliminar de la Constitució Podríem començar per penjar-lo d'algun lloc a ell i a la resta de nacionalistes espanyols que n'hi ha més i son més danyi’ns. A banda que a executar o eliminar personal aquest individu menyspreable hi té prou pràctica.
Aquest home, criminal de guerra (aquesta es va acabar de facto el 1978) responsable de fets com els de Montejurra, el quarter d'Intxaurrondo o també de signar”enterados” com a Ministre de Franco a penes de mort injustes i il·legals, entre elles la d'en Salvador Puig Antich, té la santa barra (que no desbarrar) de dir aquestes paraules, ell, el primer dels nacionalistes criminals en el seu cas.
Bé a casa em deien que s'havia de disculpar la gent gran perquè a vegades no saben el que diuen, però no sé si aquestes persones han de poder tenir vida pública, i si els diaris han de publicar les seves atzagaiades. No sé si té capacitat suficient per ser senador, si volen que el Senat sigui alguna cosa més que una farsa, i arribia aportar alguna cosa al funcionament democràtic de l'Esta
El PP té un problema i no sé si seran capaços de sortir-se'n bé. Potser perquè hi ha massa gent dins el PP (i en algun altre partit espanyol important) que pensen el mateix, encara que no ho diguin. Si hem de fer fora els nacionalismes, traiem-los tots, també l'espanyol, o sinó acceptem que hi ha cabuda per a tots, però sense enredar a ningú.
M'imagino que no sorprèn ningú el senyor Fraga, perquè tots sabem d'on ve i amb qui va governar. Potser el que ens hauria d'estranyar és que aquest senyor pogués continuar governant després de la mort del dictador. Només es pot entendre pel tipus de transició que vàrem fer, una transició que no va castigar a ningú, sinó que va servir per fer oblidar tot el que havia passat, per difícil que pogués semblar, permetent que els mateixos dirigents en vida del dictador, continuessin al davant, legislant i decidint a tort i a dret com si res no hagués passat.
Han passat més de trenta anys i encara som amnèsics, o això és el que volen fer-nos creure, i personatges com Fraga passaran com a dirigents demòcrates, perquè el seu passat obscur s'ha pretès emmascarar i dissimular.
Per què s'atreveix a mal parlar dels nacionalismes, quan és un dels grans defensors del nacionalisme espanyol? o és que el nacionalisme espanyol no existeix? si no existeix, de com en diem d'aquest integrisme espanyol?
Senyor Fraga, jo no sóc nacionalista; sóc sobiranista. Tanmateix, deixeu-me dir una cosa: si als nacionalistes els pengessin "d'algun lloc", vostè, per història, hauria de ser dels primers.
Crec que no calen més comentaris.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Ve't aquí un home que arriba a la tardor de la seva vida, i va veient com, inexorablement, cauen les fulles de la salut física i mental, no pot estar-se de desitjar que retorni el passat de la gloriosa joventut. Un passat on es feia el que un deia i els altres havien de callar, on es feien banyets publicitaris a la platja, on de tant en tant s'executava algun jove a la plaça del poble per a que servís d'escarment a rojos, jueus, massons, i sobretot, als odiosos separatistes que volien trencar EspaÑa. Ai... quina nostàlgia!
La Constitució Espanyola és una merda. És un pamflet continuïsta del règim de Franco. És el resultat d'un consens tan gran que la va fer dèbil. És fruit d'un moment on es va acceptar qualsevol cosa per poder respirar alguna llibertat.
Ens va encolomar un Cap d'Estat vitalici. que ningú tria. Sobren els motius per llençar-la a les escombreries i refer-la de cap a peus. Però només el fet que Manuel Fraga sigui considerat un dels pares de la Constitució Espanyola, ja la fa prou il·legítima com per fotre-la de pet a la foguera.

Anònim ha dit...

Ja saps que si obrim la llauna de la Cosntitució després no hi haurà qui la tanqui.
Cal esgotarla uns anyets més i deprés redactar-ne una de pròpia tot enviant a pastar l'Estatut

Anònim ha dit...

El que demostra que la classe política espanyola (incloent la catalana) és vergonyosament patètica, primitiva, justeta de mires

Anònim ha dit...

Aixi ens llueix el pel i tenim els politics que tenim.
T'imagines? Que calgués un examen de nivell per poder ser politic? Seria l'hòstia, més d'un no passava el tall!

Anònim ha dit...

El problema que al nostre país hi hagi inconscients amb altaveus com Joan Tardà és que quan, paral·lelament, treuen el cap alguns personatges lamentables de les Espanyes dient-les de l’altura d’un campanar, hem d’empescar-nos circumloquis i giragonses argumentals per intentar fer veure que les bertranades que diu, posem-hi el senyor Fraga, són més greus que les ximpleries que borda el diputat català quan se li escalfa la boca, que és més habitualment del que s’esperaria d’algú amb tres dits de front.
Les paraules de Fraga contra els nacionalistes i les de Tardà referents al Borbó són còpies exactes d’una llibertat d’expressió exercida per malbaratar-la.
L’única diferència és que el gallec ja fa temps que hauria de fer aquests catúfols des del locutori de la presó, que és on hauria de ser perquè, a diferència de Tardà, no ha demanat caps de gent sinó que directament els ha fet executar.

Anònim ha dit...

Está claro que en este país todavía existe una doble vara de medir. Mientras a uno, Joan Tardà, se le intenta hundir por unas afirmaciones totalmente despreciables; a otro, Manuel Fraga, se le perdona por hacer otras tan despreciables o más que las del anterior. ¿Por qué?

Anònim ha dit...

Fraga no pot amagar el seu origen feixista. Malauradament aquest personatge sinistre i fosc ja va posar en practica les seves declaracions de "colgar a los nacionalista del algun sitio" quan va ser la mà dreta del dictador Franco i va aplicar la tortura, els assassinats i la repressió contra les persones que defensaven els drets democràtics.

Anònim ha dit...

Very good!

Anònim ha dit...

Occasionally, you see the written content, very good, I like!
Personalized signatures:金游棋牌,唐人游,游戏茶苑,本地棋牌游戏中心,南通棋牌游戏中心,常州棋牌游戏中心

Anònim ha dit...

It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!
Personalized Signature:我喜欢淮安掼蛋,靖江青儿,南通长牌,姜堰23张,常州麻将这些地方言游戏