6.1.10

Torredembarra, a 5 de desembre de 2007
Remitent:
Tertulia Torrenca
43830 - - Torredembarra
Destinatari:
SS.MM. Melcior, Gaspar i Baltasar
Palau Reial -- Orient
Ses Majestats els Savis d'Orient :
L'experiència m'ha ensenyat que un any en succeeix un altre i que aquest és succeït, en el seu just moment, per un tercer que, al seu temps, en porta a un de nou i, així, un darrere l'altre, s'enfilen en un infinit pilar sense anxaneta on, la vostra visita, és com el toc de gralla que anuncia un nou pis completat.
Enguany, crec que he estat una mica millor que l'any passat, tot i que n'he fetes de l'alçada d'un campanar. La mandra i la por han dominat algun dels meus actes i no he arribat ni a la meitat de les il·lusions que m'havia fixat al començar aquest nou cicle. I és que, s'està tant bé dins del conegut, que el desconegut -tot i que pot ser millor- se't mostra misteriós i perillós, alhora.
Que difícil que es fa, a vegades, la vida per qui molt vol, però no dol !
Segur que Ses Majestats ho entendran. I és que la galvana és un mal molt comú que refrena l'acció de les persones i els allunya de les seves il·lusions i desitjos. No serà que vull estirar més el braç que la màniga i demano la lluna amb les habilitats d'un bri d'herba?
Bé,ja estem a dia 5 de gener de 2010, enfilant la recta final d'aquesta marató nadalenca. Ara a esperar els Reis a veure amb què ens sorprendran enguany.Diuen que lluny d’aquí hi ha un reialme etern, des d’on, cada any uns personatges anomenats Reis Mags ens venen a visitar per portar-nos les coses que els infants i la gent els hi ha demanat.
Els meus millors desitjos per l’any 2010 a nivell global del planeta. Les crisis bèl.liques a l’Iraq, a l’Afganistan, a Pakistan, a Palestina, haurien de trobar vies de solució sota el compliment estricte, radical, immediat de les diverses resolucions de l’ONU.
Per part de tots. Les religions i filosofies agressives haurien de trobar un nou lloc, lluny de les democràcies. El nostre sistema no pot lluitar contra elles sense posar en perill els principis del propi sistema.
La religió islàmica s’està convertint als ulls del món en un perill de tolerància cap els germans més radicalitzats i agressius en relació al món occidental. Matar infidels ens acosta a l’eternitat. Algun iman de casa nostra fa crides poc clares, confoses. En aquest aspecte s’acosten a les doctrines medievals més tronades de l’església.
La crisi econòmica i financera ens obligarà finalment a imposar unes noves normes de joc. Que puguin ser acceptades per tothom, que avancin en l’objectiu de la supressió de fronteres polítiques. Les barreres comercials han de seguir caient, i s’han d’acompanyar d’altres mesures en la producció. Per tant, per l’any 2010 necessitem líders que ens apropin als 5 objectius següents:
1 - Generalització dels principis democràtics, en especial als grans països que poden condicionar el nou ordre mundial com la Xina, Iraq, Iran, l’Afganistan, però també a llatinoamèrica i al conjunt del continent africà, i l’eliminació dels santuaris nacionals que permeten i toleren les actituds, creences i filosofies terroristes.
2 - Acceptació i compliment de les resolucions de les Nacions Unides, en especial les relatives a Palestina i Israel, com element de pacificació de la regió.
3 - Generalització dels valors de la democràcia i de la declaració dels drets dels treballadors com a pas previ a una globalització, lliure comerç i desenvolupament econòmic en igualtat de condicions.
4 -Reducció generalitzada de les emissions en tots els països, de manera especial en els desenvolupats, de tal manera que permeti un creixement raonable en els països en vies de desenvolupament.
5- Compliment generalitzat de l’objectiu del 0,7% de cooperació internacional, limitant en els països occidentals la proliferació d’ONG’S que treballen d’esquenes als moviments cívics i socials del països afectats. I garantir la solidaritat més propera, aquella que es necessita al costat de casa i que sovint podem oblidar.
Afegiu, per acabar, unes unces de salut per tots els éssers estimats que, amb el meu cor de formiga, no crec que siguin gaires. I doneu-me ànim i enginy per navegar per aquests mars descurats de la desvaloritzada vida que ens abraça a l'Occident més avançat.
I si voleu, ja sabeu: porteu-me carbó ensucrat i deixeu-vos de presents, que a d'altres faran més contents.És la meva primera carta als Reis d’aquest any 2010 de cara al Món.
Començo a preparar les properes........ Per cert i tornant als Reis Mags d’Orient, els vull expressar que sóc de la mateixa opinió que en tenia el poeta Josep Carner: “Els únics reis de bo,de bo, són els Reis dels jocs de cartes..
I aprofito per agrair a tots els que entren, em deixen algun comentari al mateix blog o que em confessen que entren al meu blog, el llegeixen i m’animen a continuar.
Gràcies a tots.

2 comentaris:

jordi pla ha dit...

et confesso que hi entrat, l'hi llegit i t'animo a continuar. bon any

rafael ha dit...

Y yo!!..Si lo dejas te zurro. besitos