5.12.08

SACYR, LUKOIL i el PSOE

Aqui tots, compren i es gasten
( mes aviat jo diria que els reventen ) els nostres diners amb una alegria de la hòstia, tu! I el” pardalet” aquest de SACYR, Luís del Rivero (el teniu a la foto), que sempre està a partir un pinyó amb els pardals del govern espanyol del país veí "pa lo que quieran mandar" i "pa arreglar lo que haya que arreglar hasiendo nuestro negosio".
Jaque a Repsol ?- Des de fa uns dies els mitjans de comunicació no paren de parlar sobres les possibilitats que l'empresa Repsol deixi de ser espanyola. Fins i tot la vice-presidenta del govern ens dius que no cal preocupar-se, ja que potser pot deixar de ser espanyola, però que no cal patir, ja que els directius continuaran sent espanyols. Per conèixer el perquè s'ha arribat a aquesta situació cal anar a l'any 2.006.
En aquella època, el govern socialista de Zapatero, temerós que Repsol deixés de ser una empresa 100% espanyola ( que no passés com a Endesa que ara és italiana), va proposar a Sacyr Vallermoso que comprés el 20% de Repsol, així aquesta constructora és convertia amb el màxim accionista de la petroliera.
Però com és va finançar l'operació? Doncs de la mateixa manera com s'ha finançat el creixement espanyol dels darrers 10 anys, a crèdit. Sacyr va comprar aquest 20% d'accions a uns 27€ acció, posant com a garantía les pròpies accions. Però compte ¡, si les accions baixaven de preu, calia aportar garanties addicionals. L'Operació la va finançar amb 350 milions d'€ l'ICO ( Instituto de Credito Oficial, que som tots), a part de les aportacions de Caja Madrid, Banco de Santader, City Bank i altres.
En aquests moment Sacyr Vallehermoso està a punt de caure pel precipici, no té liquidesa i està a punt de la suspensió de pagaments. Cal tenir en compte que les accions de Repsol estan cotitzant actualment a uns 15€, com que Sacyr en va pagar uns 27€, ha hagut d'anar posant garanties per cobrir els riscos de l'operació davant les entitats creditores. Sacyr no pot més i decideix despendre’s de Repsol. De cop i volta apareix Lukoil que pensa pagar els 27€ que l'hi ha costat cada acció a Sacyr. Bingo !!per Sacyr, i de pas per "La Caixa" que ràpidament ( davant la falta de liquidesa de l'entitat) també a posat el seu 10% de Repsol a l'abast dels russos.
Per tant Lukoil tindria el 30% de Repsol, sería accionista majoritari i l'empresa ja no parlaria castellà, si no rus. Aquí comencen les interferències polítiques, ja que està en joc la "españolidad de Repsol". Com a dada interessant Total ( multinacional francesa), ofereix 16-17€ per acció de Repsol ( una prima del 10% respecte a la cotització actual, ja que l'hi suposa el control de l'empresa). Evidentment si Total és queda Repsol, l'empresa tampoc parlaria castellà, si no francès i a més a més arruïnaria a Sacyr i s'emportaria pel davant a tots els bancs que van finançar l'operació a l'any 2.006.
Entre ells l'ICO ( que com ja he dit abans som tots).
Pel que sembla el govern espanyol a sondejat altres petrolieres europees per obtenir uns majors ingressos per les accions de Sacyr. Ja que com a mínim si Repsol deixa de ser espanyola, no ens carreguem encara més el nostre súper sanejat i segur sistema bancari
( o almenys és el que ens diuen). Però clar que en pensen les petrolieres europees de Repsol? Doncs que actua amb règim de monopoli a Espanya ja que té prop del 40% de les estacions de servei, cinc refineries i és el primer operador de gas GLP. Això és permet perquè Repsol és espanyola, si el propietari fos estranger això no és permetria. Coses d'Spain is different.
Com que tenim un govern molt llest i que per damunt de tot vol preservar "la españolidad de Repsol" i a més a més no deteriorar el sistema bancari "nazional" proposa una altre solució.
Que siguin els bancs acreedors del crèdit de Sacyr els que és quedin les accions i que siguin ells els que agafin el control de l'empresa. Però jo em pregunto, comprar una cosa a 27€, quant en realitat en val uns 15, no és un crèdit sub-prime? Ja que, quina empresa privada i que vol guanyar diners farà una operació com aquesta? Potser l'ICO si, evidentment amb diners de tots, però i la resta? Jo, utilitzant el sentit comú he trobat la solució al problema, i que consti que no sóc economista, només una persona que l'hi agrada el món borsari i que sap com funciona.
Com que molts espanyols són molt patriotes i de cap de les maneres acceptarien que Repsol deixés de ser espanyola, el que el govern espanyol pot fer, és una OPV de les accions de Repsol que té Sacyr Vallehermoso i també posats les de "La Caixa" però a 27€.
La prima a pagar, respecte al seu preu a borsa que és de 15€, estaría motivada "para salvar la españolidad de un campeón nazional". Seria una prova de foc per veure quants espanyols s’apunten a aquesta iniciativa. Segurament cap. Però aquests mateixos que no posarien un € de la seva butxaca en aquesta empresa, són els que reclamen utilitzar el diner públic per aquestes finalitats.
Quins patriotes de pa sucat amb oli.
Finalment els sindicats també ha dit la seva. Curiosament cada vegada que parla un sindicalista el pa puja de preu.
Amb això vull dir que les propostes d'un sindicalista sempre costen diners a l'estat. En el cas de Repsol serien molts i molts de diners. El secretari general de CCOO,com el d'UGT, lluny de defensar la lliure empresa, les lleis del mercat i la lliure competència proposa que l'estat és faci càrrec de les accions que té Sacyr Vallehermoso de Repsol.
No ens explican a quin preu. Pel que fa a la UGT, van més enllà. Proposen utilitzar els diners de tots, preparats per pagar el rescat d'entitats financeres, per comprar les accions de Repsol. Compte amics de la UGT, perquè si la cosa va malament i les accions baixen de preu .( Sacyr els hi explicarà detalladament el seu cas) i a més s'han pagat amb uns diners destinats a garantir els dipòsits dels impositors en bancs i caixes, potser perdrem bous i esquelles.
Mira que és fàcil de buscar bons espanyols que comprin accions de Repsol a 27€, salvem l'espanyolitat de la petroliera, no deteriorem els comptes de Caja Madrid, Banco Santader, l'ICO i altres ( tampoc seria tant greu, ja que estan super sanejats...), Sacyr i Don Luis Rivero poden respirar i els sindicats feliços i contents.
De totes maneres, jo com a bon català, compraria les meves accions de Repsol a borsa i a 15€, ja que al no sentir-me espanyol quedo alliberat d'aquesta responsabilitat.

Aquí tots compren i es gasten els nostres diners amb una alegria de la hòstia, tu!










5 comentaris:

Anònim ha dit...

potser pesa més salvar una constructora que ha estirat més el braç que la màniga amb el beneplàcit governamental i que a "financiat" al PSOE .

Anònim ha dit...

És una puta vergonya!!!

Anònim ha dit...

cool blog

Anònim ha dit...

Coming to your BLOG, I feel a good start!

Anònim ha dit...

It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG