4.12.08

TOTS SOM CATALUNYA.


L´acte en que Artur Mas i Àngel Colom s´han adreçat als nous catalans. L´Auditori era ple de gom a gom, amb molta gent dreta i a fora seguint l´acte per les pantalles. Gent de molts orígens diferents i colors de pell diversos.
Catalunya no se´n sortirà si no hi som tots. Els darrers anys s´han incorporat al nostre País més d´un milió i mig de persones. No ens podrem sortir si no sumem tothom a un projecte col.lectiu. Sumar tothom vol dir integració, vol dir reconéixer la diversitat i no tenir-li por. Vol dir respecte i empatia. I vol dir, sobretot, oferir la possibilitat de construïr junts un mateix futur. Només així serà possible avançar com a País.
A les persones que arriben a casa ens agrada convidar-les, ensenyar-los tots els racons, allò que hem acabat de comprar, o bé aquell incunable que estimem tant, i estem contents si ho saben apreciar, si ens fan elogis... Quan els immigrants arriben al nostre País, a la nostra vila, procedents d'altres contrades, moguts per la precarietat i en busca de treball i vida, també hem d'acollir-los perquè es trobin com a casa, i ensenyar-los com som, quins són els nostres drets, quines són les nostres obligacions, que a partir d'ara també són les seves, i ajudar-los a que estimin la terra que compartirem junts.
Quin sentit té tot l'esforç perquè es trobin com a casa si no els deixem opinar sobre qui volen que els governi? On és la coherència? Què ens fa por? Si han decidit viure amb nosaltres i s'hi troben bé, i podem fer projectes junts, han de poder votar. No ho allarguem més!
El catalanisme soberanista, és un bon lloc de trobada. És un lloc de trobada on hi ha sentiment i pragmatisme. És un lloc d´unió i de sincera abraçada a tothom. Per damunt dels orígens i del color de la pell. Per damunt de la llengua del menjador de casa de cadasacú.
Per damunt de molts plantejaments ideològics que poden ser plurals. Un sol futur comú, una il.lusió compartida, un País on hi cap tothom, sense cap altre condició que estimar el País i voler compartir el seu esdevenir.
Catalunya és un gran País, Convergència és un gran partit.





11 comentaris:

Anònim ha dit...

Catalanistes soberanistes i espanyolistes nacionalistes a l'hora. La centralitat de CiU no és pas política, sinó estratègica.
SóU un partit de centre- dretes i ho seguiran siguen sempre.
És el seu lloc, la centralitat de CiU consisteix en utilitzar l´equidistancia per intentar col•locar-se entre ERC i PSC per mirar d'estirar vots
d'aquí i d'allà.

Anònim ha dit...

Y que les pedira para meterlos en esa casa grande y panzuda? cuantos puntos de su carnet? 500? 700? 2000? por bailar la sardana a la pata coja: 400 puntos, por repetir "setze jutges mengen fetge. . . . ": 500 puntos, por insultar a los españoles: 2000 puntos. . .

Anònim ha dit...

Ja era hora, els socialistes porten anys fent-ho i els ha sortit força bé, primer creant Ferias de Abril per immigrants espanyols, i després fent mesquites per musulmans.

Anònim ha dit...

Ja n´estic fins als collons de tots aquests polítics imbècils. Al final aconseguiran que els catalans que portem tota la vida treballant per aixecar aquest país, i ja ho vàren fer els nostres avantpassats, tinguem menys drets que qualsevol d´aquests immigrants que han entrat a Catalunya per la porta falsa. Els drets no es dónen, es guanyen

Anònim ha dit...

La meva humil opinió, és que tot immigrant que no parli català amb fluïdesa, no pugui votar. Veig que els partits anticatalans tenen molta pressa per a fer-los votar.

Anònim ha dit...

Tot sigui per cercar complicitats i futurs vots. El debat sobre com encaixar el gran nombre de ciutadans estrangers que resideixen a Catalunya sense cap Dret polític, no es pot fer des de els interessos electorals dels partits polítics.
I per aconseguir-ne la plena integració política, que no la cultural doncs aquesta és molt més difícil i complicada, a Catalunya l'hi falta una eina fonamental. L'hi cal ser un Estat.
La millor manera d'integrar políticament un immigrant, és que pugui aconseguir la nacionalitat. Passant així de ser un resident estranger, a ser un ciutadà amb tots els Drets i deures polítics que l'hi atorga el fet de obtenir la nacionalitat política d'un Estat.
I aquí, Catalunya no hi te cap possibilitat de regulació. Ni tampoc pot donar Drets polítics a mitges, com pretenen alguns al demanar el Dret de vot només per les eleccions municipals.
La millor i més justa manera de que un ciutadà estranger se senti integrat en una comunitat, és donant-li els mateixos Drets polítics que els ciutadans autòctons. Una possibilitat que a data d'avui ja esta l'abast de molt immigrants procedents de l'Amèrica Llatina, només cal escursar el temps de la resta, als 5 anys per exemple.
Però compte, que el fet de que els nous catalans tinguin els mateixos Drets polítics que els vells, sol.luciona un problema però en mante i pot complicar-ne d'altres, doncs això no implica que la integració cultural sigui una realitat. I per més que ens hi esforcem, els vells catalans ni tan sols disposem del poder polític per intentar, que els nous catalans i els vells deixem de veure'ns com a tals.
Salut.

Anònim ha dit...

Evidentment tot te un límit, i la cabuda ha de ser limitada per no posar en perill el nostre benestar com a societat, i els nostres recursos, però alhora s’ha d’intentar integrar aquestes persones respectant la seva cultura, però deixant molt clar que ells han de fer l’esforç d’integrar-se a la nostra societat, començant per temes com la llengua, on per exemple el tema de les parelles lingüístiques o les aules d’acollida s’ha de potenciar encara mes, la nostra cultura i costums, i despertar el seu interès per descobrir el seu nou entorn, això evidentment val tant per el marroquí que fa dos dies que està entre nosaltres, com per gent de l’estat espanyol que va arribar en gran quantitat els anys 60, en part per necessitat, i en part per un pla perfectament planificat per la dictadura per diluir-nos com a poble. S’ha d’acabar el políticament correcte, i la paraula racisme utilitzada amb molta facilitat, ja que l’intent barroer dels partits espanyols per acaparar aquests votants que poden canviar molt els resultats electorals amb promeses de pa sucat amb oli, i poca informació per mantenir la fidelitat amb la ignorància, se’ns dubte no es el camí, però l’oferta d’un projecte nacional català atractiu i beneficiós per tothom amb la base en primera instancia de la llengua catalana com a vincle d’unió, ha de ser fonamental per guanyar aquesta batalla i aconseguir l’efecte contrari al desitjat per l’estat espanyol.

Anònim ha dit...

El problema de la immigració està al carrer, i la gent es va fartant de tota aquesta disbauxa. Miri tertulia:El malestar s´escampa entre catalans de totes condicions, les dades són esfereidores, però la realitat a les nostres viles i ciutats és terrorífica.
Segons dades del 2.006 (les d´aquest 2.008 són encara molt pitjors gràcies al desgraciat "reagrupament familiar") la població estrangera a Catalunya s'havia multiplicat per cinc des de l´any 2.000. Això vol dir que en sis anys havíem passat del 2,9% d´immigrants al 13,1% (es calcula que actualment podria ser ja del 18%).
Estem davant del percentatge més alt de tota l´Unió Europea !
Això no hi ha Nació que ho aguanti, i menys nosaltres, que no tenim Estat però sí tota la tonteria progre del món.
Si a tot aquest percentatge brutal li afegim els colons espanyols que ens ocupen des de fa anys, tenim com a resultat el que actualment estem patint.
Cada vegada costa més viure en català a Catalunya, i el fet de parlar-lo sempre arreu esdevé un exercici de patriotisme heroic. Sota la falsa bandera de l´integració, el món sociata urdeix el seu pla per aconseguir un altre graner de futurs vots a imatge del que ja es van muntar fa anys amb els colons espanyols (sí, en pocs anys patirem el seu vot si no ens plantem).
Cal parlar clar i denunciar les polítiques subvencionadores del "tripi" i ajuntaments sociates varis vers suposades entitats culturals com els gàngsters dels Latin Kings, com els racistes anticatalans de S.O.S racisme, o inclús arribant al deliri de cedir sòl públic per la construcció de mesquites.
El cabreig de la bona gent catalana augmenta veient les exempcions fiscals que gaudeixen per muntar-se el negoci de franc, les beques que els hi donen pel menjador escolar o pels llibres de text, la prioritat absoluta en les adjudicacions de pisos de protecció oficial,etc...
Sovint els "nostres" polítics es queixen de la desafecció ciutadana vers la política, i què esperen? en quin món viuen?
Tenim un problema greu (bé, un de tants...) i ells romanen entretinguts amb els tacticismes de sempre, evitant agafar el bou per les banyes no fos cas que aturant tot aquest caos "multiculti" no siguin titllats de racistes.
Necessitem uns polítics valerosos que defensin els nostres interessos, i no pas altres. Valor per plantar cara a espanya, valor per avortar l´orgia immigratòria, valor per defensar els nostres valors furtats, valor per defensar la catalanitat de Catalunya, valor per proclamar l´orgull de ser catalans.
Un d´aqui.

Anònim ha dit...

i think the archive you wirte is very good, but i think it will be better if you can say more..hehe,love your blog,,,

Anònim ha dit...

Can not think of a different culture, for some things, will also share the same view!

Anònim ha dit...

It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!
Personalized Signature:我喜欢淮安掼蛋,靖江青儿,南通长牌,姜堰23张,常州麻将这些地方言游戏