28.11.07

DISSABTE, TOTS A LA MANI


MANIFEST -1 de desembre, tots a la Plaça Catalunya de Barcelona

Tenim el dret de decidir sobre les nostres infraestructures.

Davant la reiterada fallida de les infraestructures viàries i de transport a Catalunya dependents de l’Estat Espanyol, la Plataforma pel Dret de Decidir i les entitats adherides a la mobilització considerem que:

-És l’hora que s’acabi el maltractament sistemàtic i continuat a la societat catalana. El menyspreu i el passotisme amb que la ministra espanyola Magdalena Álvarez tracta una qüestió importantíssima per al benestar dels catalans i catalanes ha de tenir com a resposta la mobilització popular.
-Els catalans i catalanes tenim el dret de decidir quin model nacional d’infraestructures i de mobilitat volem. Cal trencar la dependència, que significa ineficàcia i menyspreu cap a les necessitats i les decisions de la ciutadania del nostre país, pensada i al servei dels interessos centralistes de l’Estat Espanyol. El dèficit inversor, un sistema de finançament injust i l’espoli fiscal són, en aquest sentit, els principals elements que ens porten al carreró sense sortida d’uns serveis i unes xarxes públiques d’ínfima qualitat. Volem decidir i gestionar les nostres infraestructures.
-La definició d’aquest model de xarxa d’infraestructures ha de ser autocentrat. S’ha de fer des de la proximitat, des de Catalunya. Els darrers 15 anys el servei de rodalies de la Regió Metropolitana de Barcelona ha passat de 64 a 115 milions d’usuaris sense modificar la infraestructura ferroviària, que s’ha degradat. Les inversions previstes des del 92 per a les rodalies de l’àrea metropolitana de Barcelona s’han destinat pràcticament de manera exclusiva a un macroprojecte ambientalment agressiu i que no ens connectarà ni amb Europa ni amb l’Eix Mediterrani, el TAV.
No s’han potenciat, adequat ni modernitzat les línies de Regionals existents per crear una veritable malla ferroviària de qualitat a tot el país.
- Tenim una xarxa viària, especialment la secundària, deficient i més d’un terç dels peatges de tot l'Estat
-El model de mobilitat i la xarxa viària i d’infraestructures que reivindiquem ha d’estar al servei i a l’interès general de les ciutadanes i els ciutadans de tota Catalunya i amb criteris d’equilibri territorial. La societat es mereix un servei de transports públics de persones i de mercaderies de qualitat i de proximitat. En aquest sentit des de la societat civil catalana reclamem:
-La solució immediata, per dignitat nacional, del desgavell de les infraestructures actualment en execució i la priorització de les inversions i els recursos per al bon funcionament de les rodalies de RENFE.
- Un nou sistema de finançament per a Catalunya just i transparent quepermeti conèixer les balances fiscals i gestionar adequadament lesinfraestructures; de manera immediata, el compliment dels compromisosen matèria d'inversió de l'Estat a Catalunya.
- La capacitat de decidir des de casa nostra sobre qualsevol planificació, licitació, priorització i execució de l’obra pública i de la xarxa de transports i infraestructures en general que ens afecti, sempre des d’una perspectiva nacionalment autocentrada i ambientalment sostenible.
- Exigim que es prioritzi la seguretat de les persones treballadores i usuàries, com també que se satisfacin les pèrdues econòmiques particulars i empresarials ocasionades pel desgavell de Rodalies i s’agilitin els mecanismes d’informació, de reclamació i de devolucions a les persones afectades.- En definitiva, el dret de decidir el model de país que volem construir, i les condicions per exercir-lo.

Per totes aquestes raons i, de manera especial:
EXIGIM EL TRASPÀS DE LA XARXA DE TRANSPORTS I D'INFRAESTRUCTURES A LA GENERALITAT DE CATALUNYA. EXIGIM LA PUBLICACIO DE LES BALANCES FISCALS ENTRE CATALUNYA L'ESTAT ESPANYOL
EXIGIM QUE LA GENERALITAT DE CATALUNYA RECAPTI I GESTIONI TOTS ELS NOSTRES IMPOSTOS.
 
-Jo hi aniré perquè estic d’acord, evidentment, amb els convocants però, sobretot, perquè en tinc ganes. Aquest País no se’n sortirà si no fa una catarsi col.lectiva on ens adonem de que la única manera d’aconseguir la dignitat que necessitem per poder decidir sobre el nostre futur vindrà del convenciment col.lectiu.
Gràcies Plataforma per donar-nos la oportunitat de ser-hi.

**Companys  de CiU i ABG, ERC de Torredembarra ens ha ofert poder anar en el seu autobus el proper dissabte, a la manifestació pel Dret de Decidir.
L'hora de sortida serà a les tres de la tarda davant de Correus, i és gratuït.
Qui vulgui anar amb aquest bus, es pot apuntarse al bar el Sabó.


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Azules tormentas agitan los aires,
nubes oscuras nos impiden ver,
aunque nos espere el dolor y la muerte,
contra el enemigo nos manda el deber.
El bien más preciado es la libertad.
Hay que defenderla con fe y con valor.
Alta la bandera revolucionaria
que del triunfo sin cesar nos lleva en pos.
Alta la bandera revolucionaria
que del triunfo sin cesar nos lleva en pos.

¡En pie jente convergente, a la batalla!
¡Hay que derrocar a la reacción!
¡A las barricadas! ¡A las barricadas
por el triunfo de la federación!
¡A las barricadas! ¡A las barricadas
por el triunfo de la federación!

Anònim ha dit...

Hem de ser una bona colla de catalans de totes les tendències i opinions que fem sentir la nostra veu per dir que ja n'hi ha prou, que ja n'hi ha prou de maltractar Catalunya i a sobre que se'ns riguin públicament.
Hem vist el senyor Zapatero fent mofa dels problemes de rodalies, i la ministra de Foment passar-s'ho pipa ridiculitzant les queixes que li han fet arribar diferents portaveus parlamentaris catalans.

rafael ha dit...

No podre asistir..lamentablemente, por temas familiares y de salud,pero estare en cuerpo y alma. Un abrazo y grita un tono mas alto, por mi, que se note la TORRE, besitos

Anònim ha dit...

El cançoner que farà furor a la MANI de l'1-D

1. Ole, le, le, ola, la, la, que agafin Rodalies, el Zapatero i l'Aznar!

2. Una nació, no hi cap en un vagó!

3. Quina pena, ministra Magdalena!

4. Amb el Montilla, Espanya ens fa papilla!

5. Pròxima estació: autodeterminació!

6. No és desafecció, és una infecció!

7. Magdalenes caducades, fan males passades!

8. Que agafi el tren, el nostre president!

I de bonus track: un encenedor, per cremar el Borbó!

rafael ha dit...

Tertuliá, un apunte, mañana a la manifestacion no estará la UGT, porque no quiere ir en contra del gobierno..mandarán a los jovenes de la UGT. Mas claro el agua. besitos

Anònim ha dit...

Els catalans no som titelles al servei d’interessos d’un partit.