8.11.07

Quan res no funciona ,que cal fer ?

A vegades convé aturar-se un moment i preguntar-se si realment coneixem la política del nostre poble, més enllà del tòpic que tot això queda massa lluny i dels “problemes reals de la gent”.
No parlo del debat de la identitat contraposada a les mal anomenades polítiques socials, o de les polítiques socials contraposades a la identitat (la nostra, s’entén). Coneixem, o almenys en sembla conèixer, els vaivens de tots els partits, l’estira-i-arronsa dels uns amb els altres, el batibull, els líders contra els líders, però sovint ens oblidem dels projectes, si és que veritablement n’hi ha algun.
El que es fa al govern i l´oposició, dia a dia, els treballs que es promouen i que al capdavall acabaran regint-nos, algú les coneix? I aleshores és sempre aquesta sensació d’ignorància, que al final res, i ens preguntem què deu passar en realitat: Els medis de comunicació no en parlen o no en parlen lo suficient,i si u fan estan desvirtuant  i manipulant la realitat o serà veritat que ja tot ens queda lluny i que els nostres polítics locals fan poc més que escalfar la cadira, seient amb més o menys regularitat al seu` escó´ a la sala de plens?
Això si, de fora sabem que Maragall té alzheimer i que ja no milita al PSC, sabem que la conferència nacional d’ERC és paper mullat, sabem que Oriol Pujol és el nou portaveu parlamentari de CiU i sabem, com a molt, que tenim un Estatut petit que potser no acabarà essent ni això.
Y de l´Torre que ?
Mentrestant el Poble no funciona,
ni piscina, ni biblioteca, ni teatre, ni sala polivalent, ni recuperació de la 340,ni Muntanyans, ni aigua, ni carrer Nou, ni res de res.
Potser caldria fer foc nou arreu, començar altra vegada, però aquest Poble, Torredembarra, sembla no estar gaire acostumat, encara, a això que anomenem democràcia.
Alguns estan desil·lusionats amb llur partit, altres amb la política en general, i tot apunta que el fenomen de l’abstenció i la desídia anirà en augment.
I aquestes línies no pretenen ser l’esbós de cap lliçó, ni tan sols una reflexió com les que ara tant circulen pel carrer, Simplement la inquietud, la sensació que tot plegat no acaba d’anar bé, i la clara consciència que amb raigs de tinta ningú, o gairebé ningú, pot despertar un Poble, tants sols el diàleg,voluntat i menys egos personalistes.
I mes pensar en el be de la ciutadania.¡,Quan res no funciona ,que cal fer ?

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Moció de sensura,lo mes rapit possible abans,no acavin en tot.
Ara mateix no ya altra remei.

Anònim ha dit...

És la màxima d'alguns dirigents polítics del PSC, que ara manen. Incapaços de trobar altres vies, altres sortides, altres estratègies, altres accions polítiques, s'han empescat això de com més malament vagin les coses millor.
Em resulta preocupant que ningú no respongui amb clarividència al que escoltem al carrer, dia rera dia.
Prou, prou, prou prou!!!
Alguns polítics Torrencs que ara manen molt em recorden a aquells aficionats del Barça que quan les coses van maldades desitgen que l'equip perdi, que tot es tensi, que fins i tot l'equip baixi a segona perquè tot peti i saltin pels aires directiva, tècnics i jugadors...
Em pregunto quin interès poden tenir alguns que ara manen molt a desitjar que Torredembarra baixi a segona.
Em pregunto si són conscients que un cop a segona costa molt i molt tornar a primera.
Em pregunto que si saben que a segona no podrem pagar els bons jugadors, els bons tècnics.
Ni tan sols podrem pagar els que viuen del negoci -empleats, comerciants,periodistes, publicistes, empreses- i que el club serà una ruïna irreversible...
Em pregunto fins a quin punt són conscients que portar el poble cap a aquesta situació de pobresa política, econòmica i social amb l'excusa que així més gent s'apuntarà a l'estratègia que adquireix la qualificació d'error històric.
Anar a l'apatia,des de la negativitat, des de l'empobriment, des de l'autodestrucció, des de la renúncia, des de la flaquesa política em sembla senzillament patètic...
A ningú més li sembla?
Jo no puc sinó cridar: Prou, prou, prou ,prou, prou!!!

rafael ha dit...

Tertulia,las cosas bien es verdad, que no funciona, tu colocas un sin fin de ejemplos reales; Lo realmente grave, es que ellos creen que lo hacen bien..¿ Tu te puedes parar a pensar en las diferencias y sobre todo en las consecuencias de esto?.. pero como coño va ir la gente a votar??.. si a la gente le pinchas y no le sale sangre??. Agradezco mucho tu buen articulo, pienso que los blog, tenemos que empujar a la oposicion hacia un dialogo, entre ellos, dejando fuera nacionalismos, banderas y todas las cosas que poco tienen que ver con el dia a dia de nuestro pueblo; Solucionemos y hagamos viable otras maneras de encarar el futuro de nuestro publo,que no lo masifiquen mas, que no perdamos el encanto natural del que disponemos, que trabajen a favor de un turismo de calidad, que piensen en nuestros comerciantes e industriales, en todos nosotros y el que quiera hacer de la Torre, una Badalona o Sabadell, que se marche a vivir a estos lugares, gracias de nuevo y besitos.

Anònim ha dit...

En un moment de desacceleració econòmica és quan un ajuntament, sobretot si es diu d'esquerres, ha de fer front a la situació sense gravar més del que cal a les famílies.
Però el que més dol no és això; el que més dol és que aquest increment de les taxes i els impostos no es reflexa al carrer, i els vilatans i vilatanes ni el noten.
Com tu dius ,res de res, ...sense comentaris, i així podrem anar dient, de ben segur, fins pot ser, a acabar la legislatura.
Però més inquietant que això és que no hi ha model de ciutat, no hi ha l'ànima ni el fil, que ens permeti endevinar la idea de Torredembarra, del segle XXI, que és el que sempre la ciudadania a reclamat.
Tenim un govern que navega arran de terra, que no té nivell, ni alçada de mires ni projectes ambiciosos,consensuats amb seny,estan fets sense cort.
Tampoc en el que és el progrés individual de les persones, tenen un full de ruta clar per a transformar la societat torrenca. El “tandem JimeniZta-RipollZ”, i perdoneu-me la personalització, propugna tot el contrari a un Torredembarra exigent i competitiu.
Ells i els que els apoyen,volen una Torredembarra adormida, que no exigeixi, que no es mogui i que no es queixi de res.
En definitiva, volen, un Poble resignat al desti,que sols ells volen.Qui sap per que.
Haurem d'esperar.

Anònim ha dit...

Actualment,tenim com mai una imatge de desprestigi i una situació de desorientació i descoratjament .
Moltes són les raons que ens han dut a aquesta situació, però tot això no són més que símptomes d’un mar de fons: s’ha perdut gran part de la il·lusió i confiança col·lectiva en el futur, el sentit del compromís i la responsabilitat.
Ens hem instal·lat en un individualisme i immobilisme inoperant.

Anònim ha dit...

La situació actual és complicada i s’aproximen moments i decisions col·lectives i polítiques que exigiran experiència, fermesa, diàleg, habilitat i molt sentit comú.
No podem ignorar ni estar al marge de la política, aquesta no pot ser “cosa d’uns altres”, és cosa de tots

Anònim ha dit...

Torredembarra camina sense rumb cert. Però, també es cert que ningú posa massa de la seva part. dic ningú, no cap partit, ja que entenc que en el fons existeixen tot un seguit de lluites personals que barren qualsevol objectiu comú.
Qui mana realment a convegerència?
Com pot ser que el sr. Ripoll, únic regidor del psc si més no directe i sincer, tingui tot el poder intern i l'extern quedi en mans del sr. Jimenez?
Què passarà a ERC si surt del govern? Amb la seva lluita interna Gasull- Ciuró? Quin recanvi tenen per aquestes dues persones?
IC? Sense comentaris.
PP? Animal de companyia de CiU
GIT? Un altre...

tafaner ha dit...

Tenen mes culpa,els que recolsen al PSC; ERC i GIT,que els mateixos socialistes,a la fi i al cap es suposa que ells fan el que volen.
I els altres ,no fan ni el que poden sense permis dels seus amos.
I l´oposició amb partits tan dispars es molt difícil,posar-se d´acord,per mi el millor sería que es planteiges la executiva de ABG,fer les ``paus´´ amb la executiva de ERC i enraonar amb CiU,el GIT, per tal d´ estar,no sería cap problema.
Sería per a mi, el mes lògic i raonable per Torredembarra.

Anònim ha dit...

Quan tenim una classe política adormida pensant més amb els vots,en interes personal, que amb els ciutadans, cal que des de la societat sorgeixin mogudes per reivindicar que els polítics comencin a baixar del núvol i a treballar pels ciutadans.
Ens calen uns polítics més valents el mateix temps que cal començar a aixecar-se i a bellugar-se com a societat, perquè els polítics fan el que fan per la dimissió de la societat del seu deure reivindicar, actuar, criticar i lluitar per un futur més digna per tots i totes.

Anònim ha dit...

El veritable problema és trair la confiança, aquesta és la qüestió fonamental.
Mentir és gravíssim; manipular, encara més. Però perjudicar un partit com ERC,el Ciuró i la Gassull no tenen perdó i algú sabent-ho, estan burlan la veritat és la més greu de les faltes, la que genera més tristesa, més desànim, més desamor entès en sentit ampli.

tafaner ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Todos son unos cabrones peseteros.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Tertulià ha dit...

Por favor,un poco de respeto y auto-moderación,intentar dentro de lo posible no insultar ni ofender a nadie.
POR FAVOR.
Gracias---Gracies.

Anònim ha dit...

Crec que és un error ser tan apriorista. Si es donés el cas, la sociovergència és una opció que s'hi arriba per eliminació.

Anònim ha dit...

Anims i canya, canya , i canya .

Anònim ha dit...

Torredembarra necessita un govern que generi confiança. Amb un govern local que encara no s'ha posat totalment d'acord ni amb un pla de mandat i que demostra una gran desconfiança interior.
Així no es pot seguir.

Anònim ha dit...

Que no facin pagar a la ciutat les seves desavinences internes. Si no s'entenen no cal que fingeixin un acord que no té futur, perquè la primera víctima no és ni l'alcalde, ni el senyor Ciuró,ni el senyor Ardevol, sinó el poble que veu com els partits que l'haurien de fer rutllar no rutllen entre ells, que no tenen confiança mútua, i que no hi ha la mes minima voluntat per entomar els canvis que permetrien que aquesta confiança fos possible.

Anònim ha dit...

Volem un nou pacte, ja! CIU-ERC-ADT-PP

Anònim ha dit...

Esto es de dificil solución. Pieso que ABG i ADT pueden hacer mucho más si son capaces de sentar unas bases de negociaciónpara después trasladar al resto de partidos. Un pacto sin estos dos grupos no conlleva a nada. L'Agrupación-Alternativa son los únicos que de momento se salvan (el PP mira, CiU pactos ocultos, GiT ya veis, ERC ni hablar, PSC a lo suyo)

Anònim ha dit...

Certament una estratègia del tot poc intel·ligent al meu entendre, que mostra una mica més clar "el qui dies passa, anys empeny" en que s'ha instaurat l'equip de govern.
No passa decepercebut tampoc el maniobrerisme del equip, expert a remoure les aigües per després pescar-hi, intentant estalviar-se un debat que posi en evidència la falta de llibre de ruta del govern.

Anònim ha dit...

Y el alcalde de Roda d´Bara,que pinta,o intenta pintar en l´Torre?.
Manolin y Company,TODO SE SABE, más tarde o más temprano.
Vais a quedar,como el culo¡

Anònim ha dit...

Torredembarra no pot estar en mans de persones que fan de la política el seu tauler del monopoli.
No volem un poble definit per aquells que busquen els problemes sense plantejar solucions. El equip de govern no està a l’alçada del que necessita el nostre poble. La política municipal necessita d’una ferma ideologia i d’uns objectius potents, transformadors, engrescadors i respectuosos amb la societat en que vivim.
Els que sentim Torredembarra sabem com és el nostre poble, com és la nostra gent i no cal buscar fórmules per intentar definir allò que ja sabem que som.
El que volem els tots els Torrencs és una societat més moderna, més justa, més competitiva i alhora respectuosa, que cuidi les seves tradicions i s’enriqueixi amb les altres.
Volem una Torredembarra, oberta i plura.

Anònim ha dit...

Una disculpa és bona educació. Dues, abús de confiança i tres, pura incompetència.

Anònim ha dit...

"ES BUSCA GENT: DECENT, PREPARADA, SINCERA I AMB GANES DE TREBALLAR" si en trobem pot ser es hora de fer un canvi total dels nostres politics que "ens representen".

Anònim ha dit...

ES BUSQUEN INUTILS I DROPOS PER QUE ES DEDIQUIN A CRITICAR DESDE L'ANONIMAT. A TREBALLAR, DROPO!