31.3.08

Les ulleres i el sentit comú.

El professor Yasuo Kuniyoshi de la Universitat de Tòkio ha inventat unes ulleres que enregistren tot el que veuen, i d'aquesta manera pots rebobinar la filmació i recuperar visions passades. L'aplicació que li donen d'entrada és la de poder veure on has deixat un objecte per última vegada i saber on l'has d'anar a buscar.
La notícia diu que és un descobriment revolucionari, però això dependrà del cas que se'n faci i, sobretot, de si alguna empresa ho comercialitza amb ganes o no.
Treballar la memòria és important i qualsevol invent pot ser benvingut.
Els polítics a vegades tenen pèrdues de memòria i aquestes ulleres potser els podrien ajudar.
Aquests dies que no tenim eleccions a la vista, no veiem a polítics passejant pels mercats, o assistint a festes populars, com si de cop i volta s'oblidessin que existeixen o bé ignoressin l'agenda. Seria interessant recordar el que s'ha fet en campanya i procurar tenir-ho present durant el mandat o legislatura. Les ulleres no sé si servirien per això, i potser s'hauria d'inventar alguna altra cosa, o fer servir algun element inventat des de fa molt temps, però poc utilitzat: el sentit comú.
Veurem si tenen èxit les ulleres, i si són una bona eina per als malalts d'alzheimer, sinó per curar-los, com a mínim per ajudar-se a valdre's durant més temps.
Els que sortosament i de moment no patim la malaltia, aniria bé que tiréssim del sentit comú en la nostra feina de cada dia.

2 comentaris:

Nova Via ha dit...

Ni amb ulleres ni sense elles, a no ser per qüestions visuals,clar. La política real no es fa durant una campanya o deixant-se veure per tot Torredembarra amunt i avall. La política és fa, o millor dit, caldria fer-la, en el dia a dia.
Parlant amb els ciutadans i escoltant allò que realment els preocupa.
Cal fer memòria de les promeses fetes, amb les ulleres i sense elles. Però també és cert, que el pas del temps, d'avegades hauria de fer canviar o retirar algunes promeses. Això si,després, explicar-ho als ciutadans i reconèixer els possibles errors.

Tertulià ha dit...

Tot i que la patacada és forta, el problema electoral d'ERC ja feia temps que es veia a venir amb unes baixades fortíssimes de resultats a les eleccions catalanes del novembre del 2006 i a les municipals del 2007.
És doncs, un problema que vé de lluny.
Un dia pots intentar fer un post on exposis els teus punt de vista sobre l'estratègia d'Erc torrenca d'aquests darrers anys, però crec que això avui a mi, no toca.
El que m'agradaria assenayalar avui, és un tema que explica molt bé la situació actual dels partits polítics catalans: el posicionament i l'estratègia.
Tots els partits polítics tenen el seu espai electoral i les baixades de vots, sovint indiquen que un altre partit està ocupant el teu espai electoral.
Crec , sincerament, que part de la crisi en la que estan passant els partits catalans es deu a no fer un bon anàlisi sobre quin és el seu respectiu electorat, no conèixer bé quin és el seu espai electoral, i no tenir una estratègia adequada per a posicionar-se en un espai adient i crèixer per el lloc més normal.
És a dir, hi ha un problema d'anàlisi que condueix a una estratègia errònia i a uns resultats mediocres.
No cal dir, que ERC n'és l'exemple més clar. I amb la guerra interna que han iniciat, sembla que continuen sense entendre res.Én cada casa....
Graçies Nova Via per visitar el bloc.Salut.