14.4.08

Compromís per l´Ebre ?.


La sequera que estem tenint està fent que la gent prengui consciència de que l’aigua és un bé escàs i que no s’ha de malbaratar.
Les administracions públiques intenten donar solucions i algunes ho fan amb més fortuna que d’altres. Reconec que l’antic alcalde de Tarragona va fer servir expressions una mica bèsties, però té raó quan ve a dir que si cauen quatre xàfecs, semblarà que el tema està resolt quan en realitat no ho estarà.
Hem passat uns dies en que els genis del tripartit s’assemblaven a aquell personatge entranyable inventor del TBO que feia uns ginys fantàstics per assolir una cosa ben senzilleta. Sembla que s’hagi obert un concurs d’idees per portar aigua a l’àrea de Barcelona per terra, mar i aire. S’ha proposat dur aigua en vaixell, en tren i aviat vindrà l’il·luminat de torn del tripartit que ens dirà que la portaran en avió.
Potser el nou Airbus A380 tindrà una capacitat per portar-nos nosequants milers de milions de metres cúbics que ens treuran la set. Sempre he pensat que hi ha aigua de sobres, com ho demostra el color blau del nostre planeta quan es veu des de l’espai. La qüestió és que està mal repartida i que, sobretot, la majoria és salada.
La solució seran les dessaladors ?. Un país com Israel, envoltat de zones desèrtiques ho ha tingut clar des de la seva creació com a estat modern.
Un altre tema són els transvassaments (amb permís dels creadors del “Diccionari Tripartit” ).Ja ho han anunciat, s'emportaran aigua de l'Ebre cap a Barcelona. Després de la tàctica del transvàs del Segre, i la seva ja pactada retirada del projecte, han tornat a l'Ebre. Que al principi i al final, era la seva veritable opció.
Ens han enganyat com han volgut. Estic segur que l'opció del Segre era una cortina de fum, per aconseguir el que han aconseguit, tocar l'Ebre. I s'emportaran l'aigua que voldran, mentre que aquí ens quedarem amb una mà davant i l'altra detras, sense cap tipus de garantia. Llegeixo el "Compromís per l'Ebre" i em fixo amb els punts i amb les signatures: Montilla, Carod, Saura i Cia. renunciaven a la interconnexió, i no solament han trait els seus compromisos, han trait a tot un territori, s'han aprofitat i l'han enganyat, abandonant-lo, abandonant-nos, a la seva sort..
Hi estem abocats. Abans de l’era actual de progrés i felicitat, pensar en trasvasar quelcom era com una mena d’estigma. Era quasi pitjor que fer servir les paraules “guerra” i “Iraq” juntes. Però ara que han arribat al poder sembla que la cosa no és tan forta. Allò que pretenia fer CiU era horrorós, ells ho fan i no passa res. Una mica d’anestèsia mediàtica i ja està. Doncs no. Resulta que si has fet una oposició destralera després, si governes, fas el ridicul perquè has d’obrar amb realisme.
I per rematar-ho, ara ens assabentem que era prohibit parlar de sequera extrema i d’emergència nacional abans d'eleccions. Sort, perquè si no els socialistes encara n’haguessin tret 30, enlloc de 25, amb el país que tenim.

18 comentaris:

tafaner ha dit...

La cuina de Ferraz treu fum i en els seus fogons l´olla de la sociovergència comença a arrencar el bull. Però el xup xup ja ha fet escaldar el govern d´entesa. Bono, Segre, i Maleni, 3 claus que ja han passat per la cabota.
Zapatero va a fondo i Duran boig per sucar-hi pa. Aquest cop, però, ho tenia fàcil. L´excentricitat del Segre (ep, com la del Roine!) ha estat majúscula i la desautorització espanyola de gran calat. A més, el gest solemne de Zapatero a Duran amb el tema del Roine és una punyalada al govern d´entesa. Digue-m´ho clar. Això no és cap cortesia. És una putada.
I embeinar-se la Maleni una gran cabronada. I sense baselina. A pèl.
L´estaborniment del govern d´entesa és majúscul. Com mai. Cap dels 3 socis de govern toca vores (icv-euia s´ha suïcidat; erc s´autoflagel·la i el psc està venut) i Zapatero és qui la té més grossa. I ara ja només és del Barça en la intimitat. Per tant, l´olla ja bull i el caldo està a punt. La sociovergència madrilenya es servirà amb plat de gala just abans que el Tribunal Constitucional enterri l´estatut. I és que per llavors, alguns ja han d´estar tips.
I a Catalunya, les urnes preparades.

Anònim ha dit...

La política pren un nou gir que comença en aquesta legislatura, s’esperen grans coses, hi ha molts projectes sobre la taula i Zapatero necessitarà suport freqüent per tirar endavant les seves polítiques; polítiques que forçosament per ell ens hauran d’agradar i que veuran la llum algunes vegades gràcies a l’únic Partit que podria donar la Majoria absoluta a ZP, Convergència i Unió. Veurem ara quin punt de col·laboració li oferim...qui la fa la paga.

Anònim ha dit...

Vull recordar què quan Tarragona tenia poca aigua i era pudenta i salada, “es tractava d’un problema local de Tarragona”. Ara que el problema és de Barcelona, ara esdevé un problema nacional. (!?¡)
D’acord que no hauríem tenir diferències ni preferències en qüestions de nivells de justícia social i convivència, però perquè la solidaritat amb el cap i casal ha d’anar sempre en direcció TGNA==>BCNA?
Si no hi ha d’haver diferències, doncs que no ens les imposin, i llavors tampoc no caldrà que ens “regalin” les nostres terres amb refineries, indústria bruta i pudenta, centrals nuclears, ventiladors gegants i altres delikatessen per l’estil.

Anònim ha dit...

Hi ha una Catalunya tonta que avui es sorprèn que la Magdalena Álvarez continuï de ministre. Hi ha una Catalunya tonta que diu que amb aquest fet Zapatero ha insultat els catalans. Siguem honestos i reconeixem els propis mals: ser profundament tonto. La culpa no és del ZP que per un cop no ha enganyat ni mentit, tothom sabia que el vot socialista, el vot a la Chacón, el vot al ZP, era un vot per la Magdalena Álvarez.
Era fàcil: “Si no vas, ellos vuelven.” Doncs ja la tenim aquí, ven instal.lada per “fer foment “ de les nostres infraestructures. No hi ha dret a queixa.
Cal ser tonto per sentir-se ara enganyat. I que ningú es faci l'ofès: Quan t'han dit les coses tant clarament, si no ho entens és que ets tonto.
A dia d'avui, els que sí tenen tot el dret de sentir-se enganyats i traïts son els de la Plataforma de Defensa de l'Ebre i Unió de pagesos. Les raons tornen a ser simples i clares: Han estat enganyats i traïts pel Tripi.

Anònim ha dit...

Que algú faci el favor d’explicar-li al senyors del TRITPARTIT , que els transvasaments són dolents, que cada conca hidrogràfica té ecosistemes propis, que la flora i la fauna es poden veure molt alterades, propiciant la desaparició d’espècies autòctones al ser envaïdes per espècies foranies que les desplacen dels seus nínxols, que l’aigua que arriba al mar no es perd...
De totes maneres el Segre com afluent de l’Ebre que és, porta per a les comarques de la desembocadura de l’Ebre els mateixos problemes que portava l’anterior transvasament proposat.
Actualment la cunya marina sobrepassa Amposta, els aqüífers es salinitzen i afecten directament a l’aigua de boca als cultius i a l’ecosistema en general.
Ens diuen que hi ha sequera, que hem de tancar l’aixeta, i que malgrat tot passarem set.
Ens diuen que malgrat no voler, l’única solució passa per transvasar aigua de conques hidrogràfiques amb més caudal.
Durant l’últim any només a Tarragona s’han obert tres camps de golf nous.
En les noves construccions de casetes aparellades, sembla obligatori posar-hi piscines.
Els parcs i places publiques on abans hi havia terra, ara hi ha gespa.
És això una bona praxis? Mantenim un creixement sostenible?
Els pagesos pateixen fortes restriccions a l’hora de regar els conreus. Aquest sector em consta que majoritàriament ha millorat els seus sistemes de rec per a fer-los més eficients, i tot i així es perden collites per no poder regar.
Les canalitzacions d’aigua en perden més d’un 20% pel seu mal estat.
Això si, aquest estiu podrem veure als complexos hotelers de la costa les piscines ben plenes i la gespa ben verda.

Anònim ha dit...

La legislatura pinta dura.
El PSOE vol tenir “les mans lliures”, com demostra que ningú hagi recolzat ni a Bono ni a Zapatero en les seves votacions d’investidura. Espero equivocar-me però crec que les mans lliure vol dir que farà TOT el possible per tenir contenta a la dreta catalana que seran els qui li tiraran endavant les lleis. El transvasament de l’Ebre és el primer exemple.
En definitiva, sembla que per alguns la presidència de la Generalitat és un bé més preuat que no pas un ministeri, i que per d’altres Catalunya és només aquell lloc on s’aconsegueixen 25 diputats.

Anònim ha dit...

Un país que té un president que es queda sol perquè no sap parlar cap més idioma que el que parlen al seu poble.
Un país on torturen i maten animals en públic, amb música i tot, i diu que és la seva festa nacional.
L’únic país del món civilitzat que té en antena 14 programes dedicats als famosos i els seus problemes amb la caspa.
Que té l’índex més alt de drogates del món.
Un país amb els pitjors estudiants del món occidental i que són, tanmateix, els més feliços.
Un país líder mundial en visites a webs de porno infantil.
Un país on encara hi ha gent que vol imposar les seves idees amb trets al clatell i bombes als cotxes.
Un país on les autoritats organitzen per als seus joves botellons multitudinaris que acaben en borratxeres i pixats a dojo.
Un país on nens, tan petits que encara no saben llegir, carreguen sobre les seves espatlles 10 kgs.,o més, de llibres variats cada dia.
Un país, en el resum, d’un cert nivell com és ben evident.
Aquest país, amb votació popular inclosa, serà representat a Europa pel conegut Chiquiliquatre. Correcte.
Els resultats de les darreres eleccions que han donat com a guanyador de nou al PSOE, admeten moltes lectures, les que fan des de la resta d’Espanya o la que els hi podem donar des d’aquí a Catalunya.
Després de un any previ a la comtessa electoral, en el que mes de 200.000 barcelonins han tingut que caminar de puntetes per no caure en un esvoranc, algú podria no entendre que el PSC treies aquí 25 diputats.
A mi també em sembla que no podien haver trobat res de més ajustat.

Anònim ha dit...

només dir que s’ha demostrat la classe política que tenim és nefasta, potser és un reflex de la pròpia societat i tenim el que ens mereixem, però l’actitud de molts d’ells deixa molt que desitjar.
Un polític pot encertar en les seves decisions o no, però el que no es pot tolerar és la mentida, tal i com ho han fet el senyor Baltasar, Conseller de Medi Ambient, i el senyor Nadal, Conseller d’Obres Públiques i portaveu del Govern; però tampoc accepto la mentida silenciosa dels seus dirigents que van estar d’acord en amagar el transvasament.
Tant de bo tots aquests s’allunyin de la política ben aviat perquè no mereixen tindre càrrecs tan importants.

Anònim ha dit...

No hi ha res a fer, sempre es compleix el Teorema que diu així: "Tot partit polític català aliat amb el partit en el Govern espanyol en la seva primera legislatura, experimenta una pèrdua de pes en la segona legislatura del mateix partit, igual al pes que tenia en la primera".
Va passar amb els Governs de la UCD, amb els de Gonzalez i amb els d'Aznar, i nosaltres no aprenem, sempre ens pensem que ara si, ara ens estimen i ens faran cas per sempre més.
A més no fan fàstics a res, si els hi convé s'alien amb CiU per quatre rosegons, i si no, amb els d'ERC per quatre promeses dites al vent, per pogué aplicar la màxima tant espanyola " Donde dije digo, digo Diego", i tant contents, per què ja se sap, què després de quatre anys jugant al "no patiu, ja ho farem" amb els catalans, venen quatre anys de "ara ho farem...el que ens doni la gana". I qui dia passa, legislatura que empeny, i casa nostra feta una pena.
I a sobre per que callem ens posem Ministres "catalans", però del bons, dels bilingües de debò, vaja de tota la vida, no com la resta que primer utilitzar el català i desprès el castellà.
I els nostres polítics? doncs abstenint-se, això si, críticament, que no se pas el que significa, però deu ser l'hòstia d'important, per què en el ZP no li arribava la camisa al coll...(per els qui no ho han pillat, això darrer es sarcasme, dolent però sarcasme al cap i a la fi)

Anònim ha dit...

Davant d’un govern inepte, infinitament poc respectuós amb la societat que l’ha votat i extremadament submís a les ordres del govern espanyol no em queda altra solució de demanar la dimissió del govern de la generalitat de catalunya i la convocatòria d’eleccions anticipades. Cap trasvassament (ni Ebre ni Roine) no serà mai la solució, per més que això només sigui per beneficiar als votants d’un determinat partit polític que ara mana. Catalunya necessita més, em nego a acceptar un govern que cada cop s’assembla més al valencià, es vénen la terra sense miraments, tan sols per l’egoïsme de les grans fortunes, fent que això condicioni a la resta del país (més cases, més aigua, més lluny (més MAT)) més aires condicionats!
Aquest país necessita un altre model. Si aquest govern no el pot donar, que plegui, ja en cercarem un de valent i decidit que ho faci.
MONTILLA DIMISSIÓ!
pd. estic indignat.

Anònim ha dit...

O sigui que ara ja han començat les obres per fer un transvassament cap a la Ciutat Comtal?. Es que... ara que els membres de la tribu ho pensem, és veritat. Vés, los pobres, no sigui que hagin d'apagar les fonts de Montjuïc, no? Natros ja patirem solidàriament quan, per culpa d'este Transvassament, els camps s'assequin per falta d'aigua, l'aigua salada del mar arribi riu amunt, l'aigua es quedi estancada en alguns trams del riu.
En resum, que la Tribu estem emprenyats, molt emprenyats. Diria més, estem emprenyadissims. Potser mai haviem estat tan emprenyats. Un cop més els polítics han jugat amb els ciutadants, ens han enganyat i ens han mentit descaradament.
Ho ha fet la Generalitat, i, tristament, ho han fet els polítics dels nostres pobles. Diria que ben pocs s'han aixecat i han defensat la nostra terra, i han dit NO!. Sempre és el mateix, interessos, quedar bé i mantenir el lloc a la cadira.
Si fins i tot els Verds, tan ecologistes, donen suport al transvassament. I ERC! Au, va! Tots una colla de calçonassos!
I que no mos vinguin amb que això no és un transvassament, sinó una captació temporal d'aigua i blablabla, que a natros ja mos han fotut prou el pel.
Dimissió, per INUTILS.

Anònim ha dit...

L'escombrada del President és de les que fan època. En pocs dies ha llegit la cartilla al nacionalisme català i al Govern de la Generalitat. Se sent fort i segur i en aquesta legislatura vol enterrar l'Espanya plural.
Tot el contrari del nacionalisme català, desorientat, emprenyat, sense rumb conegut, reben clatellots de tot erreu i intentant ressuscitar el que Rodriguez vol enterrar.
Però, de moment a Catalunya, ningú aixeca la veu, pot ser ara no toca, però el silenci tampoc ajuda.

Anònim ha dit...

Aquestes declaracions de l’exalcalde de Tarragona, no han de sorprendre, car al llarg de la seva trajectòria política el seu mèrit més important ha estat ser i comportar-se com un bocamoll. Però s'ha de reconèixer que malgrat ho hagi explicat amb la seva barroeria habitual, està dient el que molta gent pensa, això és cert, perquè els últims dies hem assistit a un espectable de molt baix nivell, lamentable, amb declaracions, contradeclaracions, canvis sobtats de criteri, d’opinió, que demostren el baix nivell del personal que regeix el nostre país. I tot això per un problema menor i fàcil de solucionar com és el de l’aigua, El que em pregunto es que passarà? Com es comportaran?
Com reaccionaràn el dia que hi hagi un problema gros de veritat.

Anònim ha dit...

Cuando se monta un gobierno tripartito basado en la unión de tres personajes fracasados electoralmente y en contra de la voluntat popular, pasa lo que pasa que no saben ni pueden gobernar.
Veamos el tema del agua....la solución desde Madrid,¿para que sirve el gobierno de la Generalitat?.....
Hace unos días, por radio, un tal Sr. Narcís No Sé Que....experto en tampoco se qué, se permitió decir que no podía hacerse el transvase del Ródano porque, una vez el pueblo acostumbrado a la miseria de no tener agua, no podía permitirse que se desacostumbrara a tal virtud.....¡caramba! que mal acostumbrados deben estar los valencianos,leoneses,gallegos, madrileños, sevillanos, etc. por ver fluir el agua de sus fuentes y sentirse orgullosos de su ciudad...¡no!, eso no debe ser bueno, lo bueno es la miseria....por eso se era tan feliz en la posguerra.
Empiezo a estar hasta el gorro de los ecosocialistas y de como nos paralizan el camino hacia el progreso. Pero lo tenemos mal, cualquiera los pone en su sitio, ¡Montilla, no!....porque se queda sin tripartito.
Afortunadamente nos queda ERC para solucionar el problema del agua y cualquier otro....cuando terminen de pelearse, claro....no les he oído decir ni muuuuuu¡¡ sobre este tema.
Hablando del Sr. Montilla, al que le parece una broma de mal gusto hablar del Ródano ahora....le recuerdo que CiU habla de ello desde hace mucho tiempo; si no hubieran habido los dos nefastos tripartitos paralizantes durante cinco años....ya podría estar casi terminado.
Siempre nos quedará el Segre, ¡caray con los de Iniciativa- Verds!. Puestos a recordar, la única planta desalinizadora, la de Blanes, se debe a CiU y en cinco años, los sucesivos tripartitos propagandistas (en eso si se han gastado los dineros) no han terminado ni una.
¡Que la virgen de Montserrat, la favorita del Sr. Baltasar, nos libre pronto de esta plaga de ineptitud y si no, que lo hagan las bases de ERC!

Anònim ha dit...

Ha sigut si més no quelcom curiós, que no sorprenent, veure el somriure de la "Catalunya optimista" cridant visques a la monarquia i a la pàtria.
Ha sigut quelcom més que irònic que fos precisament avui, 14 d'abril que es compleixen 77 anys de la proclamació de la República. No ens podem queixar però, així és com ens paga ZP i el PSOE, la victòria aclaparadora a Catalunya.
Els catalans hem demostrat que el PSOE pot fer les barbaritats que vulgui contra Catalunya, que no hauran de pagar factura.
Així doncs la Melani repeteix a Foment i en Bono President del Congrés. La quota del PSC al Govern es concreta amb Celestino Corbacho (Extremadura, 1949), un personatge enfrontat amb Montilla i més proper a Pedraz que no pas a Nicaragua, al Ministeri de Treball i Immigració (a menjar-se els marrons de la crisis econòmica) i la Carme Chacón a Defensa, que com tots sabem és molt útil per incidir a la política catalana; ben mirat, amb una mica de sort ens portarà la desfilada militar a Barcelona, una immillorable ocasió per confirmar el nostre compromís nacional.

Nova Via ha dit...

No puc dir altre cosa. Estic totalment d'acord amb l'ultim comentari.
El vot anomenat útil, s'ha tornat a demostrar que, més que útil per Catalunya, és donar carta blanca per que Madrid segueixi la seva feina contra el nostre poble.
Sols hi ha una solució. Cal donar total poder nacional a ERC. I també el local...

Anònim ha dit...

Jo el que trobo més trist és el pensar que fa esquerra amb aquesta gent.
Queda vegada tinc més clar k l'opció serà les CUP...
tot i que ho vec dificil...tant a nivell local com nacional fan vergonya,son realment patetics.

Anònim ha dit...

Realment, desorientació. En Benet deia que es difícil fer política "normal" en un pais que no n'es (nacionalment) de normal. Aquestes maniobres a Can ERC son la consequència d'una "aposta estratègica cap el fracas absolut" que fa aigues per tot arreu, ja que si entens la "normalitat" política del pais, com el joc dreta-esquerra nacionals, hi manca el pas previ: la "dreta" i "esquerra" nacionals..... Pero bé, sense abstraccions: si ERC volia ocupar l'espai del PSOE a casa nostra, ho té magre. La "pluja fina" mes bé esta deixant rebejeda a ERC que no a l'inrevés.
El partit-estat autoanomenat "socialista" coneix molt bé el sòl (de poder) on trepitja, i ERC, ha rebut "l'abraçada de l'os" que el porta a l'actual "desorientació",a nivell local i al nostre Pais.
Si juguem a la futurologia, a veure que et sembla aquesta:
L'actual tripartit té els dies comptats. Zapatero ("el fred"), no se sent a gust amb el Montilla ("el mut") perque l'hi resta a Espanya.
Zapatero es sentiria a gust amb CiU ( no pas CDC) que l'hi pot donar estabilitat "puntual" a Espanya i allargar "el peixet" als catalans.
La crisi d'ERC, ajuda a les eleccions anticipades a Catalunya. Pacte previ de mandat a la llista més votada, i sociovergència amb el vist-i-plau de Zapatero, CiU, els empresaris i gran part de la població farta d'incompetència. ERC a l'oposició.( i aixó val per la Torre).
Seria "fàcil" oi?.
Pero res es sentzill, i les derivades infinites.
No tinc "la bola" de cristall...de manera que el més sá, es fer avançar cap a la "normalitat", que no es altra, que la política del dret d'autoderminació o a un soberanisme urgent per anar fen via.