22.8.08

Esgotat el pressupost

La meitat de les àrees han gastat ja les partides i l'executiu intentarà estalviar en personal
La situació econòmica es va afegir ahir a la tensió entre govern i oposició a l'Ajuntament de Torredembarra. El nou executiu torrenc (CiU, l'Agrupació, PP, GIT i una edil no adscrita), que va substituir el PSC al capdavant del consistori a principis de mes, va criticar que l'estat d'execució del pressupost estigui ja per sobre del 80%, i que en el cas de gairebé la meitat de les àrees les partides estiguin pràcticament esgotades.
Això s'afegeix, segons l'executiu, al dèficit econòmic que deixarà el retrocés de la construcció. Els socialistes vinculen l'alta proporció de despesa feta a la retallada econòmica que van patir moltes partides.
Mentre que l'apartat d'inversions no representa dificultats (queden encara per executar la meitat de partides previstes), el problema se centra a la despesa corrent, tal com va afirmar ahir el regidor d'Hisenda, Santiago Ardèvol. Així, actualment ja s'ha gastat el 86% del pressupost corrent aprovat al gener, amb diverses àrees per sobre d'aquesta proporció (vegeu fitxa), en el que Ardèvol va considerar una «gestió irresponsable» de l'executiu socialista sortint. A aquesta situació, que asseguren que farà que s'incrementi la despesa per sobre del pressupost, s'hi afegeixen les factures sense consignar, que segons va revelar l'executiu ascendeixen a 100.000 euros. «52.000 dels quals, gastats en advocats pels contenciosos de l'adjudicació de l'aigua», va lamentar l'alcalde, Daniel Masagué.
RETALL A PERSONAL Les dificultats per trobar fons en determinades àrees s'afegeixen a la preocupació per la despesa en personal, que representa el 45,5% del pressupost, a banda que s'ha doblat la despesa prevista en complements de productivitat i gratificacions. Com a mesura de xoc, el nou executiu (que vol baixar durant el mandat fins a vuit punts el pes del personal als comptes) ha decidit no atorgar més complements d'aquest tipus a partir del 30 de setembre, i limitar les hores extres a aquelles «urgents». A més, s'impulsarà una reorganització del personal municipal, sense dur a terme, de moment, retallades de plantilla. Aquesta mesura correctora s'afegirà a un major control de la despesa de les regidories.
CRISI URBANÍSTICA Les dificultats heretades s'afegeixen als efectes de la crisi econòmica, especialment a la construcció, i que l'edil d'Hisenda va qualificar de superiors als previstos a principis d'any. Així, segons les previsions de l'Ajuntament, els ingressos procedents de la construcció es quedaran en el 78,6% del pressupostat, i seran especialment baixos en l'apartat de plusvàlues, que podria quedar en un 62,7% del previst. El consistori millorarà també els mecanismes per cobrar les taxes d'aquest tipus pendents

Promoció Econòmica - Executat el 100% del pressupost.- Total àrea: 20.000
Comerç - Executat el 99%- Total àrea: 40.000
Urbanisme - Executat el 98%- Total àrea: 47.000
Comissió actes: - Executat el 98%- Total àrea: 80.000
Esports - Executat el 97%- Total àrea: 325.460
Medi Ambient - Executat el 97%- Total àrea: 1.333.000
Serveis - Executat el 89%- Total àrea: 3.165.900
Seguretat Ciutadana - Executat el 86%- Total àrea: 243.300
Ensenyament - Executat el 85%- Total àrea: 443.854
Benestar Social - Executat el 66%- Total àrea: 232.750
AZAHARA PALOMARES- EL PUNT.

5 comentaris:

Francesc Mercadé ha dit...

És molt curiós això, no?. El regidor d'Hisenda ha estat absent del govern només 2 mesos, quin és el problema?. A) El Regidor Ardèvol no controlava el pressupost amb l'anterior govern. B) El pressupost s'ha gastat en els últims 2 mesos. C) El Regidor Ardèvol que sempre està en tots el governs, no sap de què va aquest tema.

Anònim ha dit...

Sóc un pare de família i em pregunto que si hagués admininistat els cuartos de casa meva a la manera de l'Ajuntament, com els regidors Susana (Esports), Enrique Grangel (Governació), Montse Rius (Serveis, Turisme, Promoció Econòmica) els meus tres fills petits que gasten molt i tenen molta gana, la dona i jo NO PODRIEM MENJAR FINS DINTRE DE QUATRE MESOS I EL BANC ENS FOTERIA LA CASA, ANANT A DORMIR SOTA PONT. Em pregunto ¿i Quin pare de família seria jo? ¿ i que li diria als meus nens petits que tenen gana a totes hores?

I a sobre, fan fóra de l'Ajuntament a la única Regidora que ha anat gastant poquet a poquet els diners perque li durin tot l'any, segons els datos que ha donat l'Ajuntament als diaris.

No entenc res. Algú m'ho pot explicar si us plau?, en paraules que un operari mileurista amb familia nombrosa ho entengui.

grácies. tanco

Anònim ha dit...

la diferencia està en administrar els diners meus o en els dels altres, com sempre, amb l'agreuxant de que ningú no et demanarà comptes de res del que facis o t'equivoquis, ja, ja,ja, aixó es la bomba!

Anònim ha dit...

Amigo anonimo, tienes toda la razon, el anterior gobierno ha demostrado ser nefasto en la total gestion municipal, (administracion, gestion presupuestaria y economica) y encima la culpa siempre la tiene el pueblo.

Pero basta, ha pensado alguien en auditar las Arcas Municipales y pedir responsabilidades al anterior "equipo de gobierno"

No se podria comprobar que el gasto publico se corresponde con la realidad, no sea, y demos un voto de confianza entre "..." que se ha perdido algo por el camino, al anterior equipo de gobierno.

A por ellos, que son pocos y cobardes.

Que verguenza y despilfarro ........ como Torrenc siento tanta impotencia

BESITOS DE CHOCOLATE EN EL COGOTE Y UNOS CUANTOS CACHETES

Anònim ha dit...

¡¡¡¡ Vaya panda de mentirosos, los del equipo de gobierno del PSC, con el asunto del Campo de césped artificial, nos engañaron a todos los amantes del deporte y en particular del fútbol, diciendonos repetidamente en todos los círculos a nivel conjunto e individual la Susanita y el Manolín de que estaba todo hecho y sin embargo, nada de nada. Sinverguenzas