13.8.08

L'Agrupació, GIT i PP es queden les principals regidories a Torredembarra

El govern anuncia una trobada amb els veïns d'Antoni Roig i estudiarà traslladar el nou teatre
Els socis de CiU al govern de Torredembarra (l'Agrupació, GIT, PP i la no adscrita Laura Pradeda) controlaran les àrees més importants del nou cartipàs.
Un dels principals càrrecs serà per a la cap de llista de l'Agrupació Democràtica Torrenca, Maria Dolors Toda, que, a més de la primera tinença d'alcaldia, s'encarregarà també de dues carteres de pes: Urbanisme i Medi Ambient. La no adscrita Laura Pradeda també veu millorat el seu pes específic respecte de l'anterior govern socialista en assumir la quarta tinença i controlar Obres Públiques, a banda de Gent Gran. El nou executiu va marcar ahir les prioritats dels propers tres anys.
Entre els objectius més immediats del nou executiu es troba la polèmica remodelació del carrer Antoni Roig, que acumula ja gairebé dos anys d'obres.
L'alcalde, Daniel Masagué, va anunciar que al setembre es mantindrà una reunió amb els veïns per tal de consensuar la sortida a aquest conflicte. Un altre dels aspectes a estudiar està relacionat amb el futur teatre auditori, del qual s'han iniciat les obres a un solar a tocar de l'antiga N-340. «Els grups del govern no estem d'acord amb aquesta ubicació, i estudiarem si és possible un trasllat», va avançar el batlle.
Altres accions immediates serà un estudi de la situació econòmica de l'Ajuntament, que s'espera que estigui acabat la setmana vinent. Segons el regidor del GIT, Santiago Ardèvol (que repeteix a Hisenda i hi afegeix Ensenyament), els ingressos «estan bastant desfasats a un primer cop d'ull». L'executiu esperarà aquests resultats per concretar els projectes que podrà posar en marxa en-guany.
NOVA CASERNA
Altres línies de treball pactades entre els socis de l'executiu serà la promoció de l'habitatge protegit i la creació, abans de finals d'any, d'una borsa de lloguer.
Des de la regidoria de Governació, el popular José Oviedo va destacar com a «projecte estel·lar» la construcció d'una nova caserna per a la policia local, mentre que des de l'altra àrea que dirigirà (Comunicació, Participació Ciutadana i Noves Tecnologies) es promourà la creació d'una oficina d'atenció ciutadana.
Altres iniciatives que es plantegen seran la creació d'una brigada d'intervenció ràpida i l'impuls d'un catàleg del patrimoni.
Daniel Masagué (CiU) - Alcaldia. Esports i Personal.
M. Dolors Toda (l'Agrupació) - 1a tinent d'alcalde. Urbanisme i Medi Ambient.
Santiago Ardèvol (GIT) - 2n tinent d'alcalde. Hisenda i Ensenyament.
José Oviedo (PP) - Governació i Comunicació.
Laura Pradeda (no adscrita) - Obres públics i Gent Gran.
Pere Font (CiU) - Turisme, Comerç i Promoció Econòmica.
Francisca Felguera (CiU) - Sanitat, Benestar Social i Joventut.
Rosa M. Guasch (CiU) - Cultura i Patrimoni.
Juan Pérez (l'Agrupació) - Serveis.
El Punt. - AZAHARA PALOMARES

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Torredembarra dóna Urbanisme a l'assessora d'una immobiliària
• El partit de la regidora té la seu al mateix edifici que l'empresa de finques
• La regidora posseeix terrenys al poble, però nega tenir "interessos personals"
El nou alcalde de Torredembarra (Tarragonès), Daniel Masagué (CiU), ja ha format el seu nou equip de govern, després de la dimissió del socialista Manuel Jiménez davant la impossibilitat de governar amb quatre regidors una corporació de 17. Masagué ha delegat en els partits independents les carteres amb més pes. Així, Maria Dolors Toda, la portaveu d'A- grupació Democràtica de Torrenca (ADT), assessora d'una gran immobiliària, gestionarà Urbanisme i José García, del mateix grup, portarà Serveis Generals. Santiago Ardèvol, portaveu del Grup d'Independents de Torredembarra, assumirà Hisenda i Laura Pradeda serà la responsable d'Obres Públiques. Pradeda va ser expulsada del PSC, que la vol declarar trànsfuga.
RECEL A L'OPOSICIÓ
El repartiment de les quotes de poder en un dels municipis amb més activitat urba- nística de la costa tarragonina ha irritat l'oposició, formada pel PSC, ERC i Alternativa Baix Gaià (ABG). Les figures més controvertides són les de Toda i Pradeda, totes dues advocades. Toda treballa com a assessora jurídica d'Eurocasa Dorada, "un grup immobiliari que té interessos dins i fora de Catalunya" --segons va explicar ahir la mateixa regidora-- i ella mateixa té terrenys al municipi "que no estan sota cap projecte urbanístic, i altres que ja estan construïts". Eurocasa Dorada i el partit ADT tenen la seva seu al mateix edifici, a la plaça de la Vila, número 5.
Toda va argumentar que gestionarà Urbanisme per l'"àmplia experiència" professional. "No tinc interessos personals", va asseverar. Però la regidora socialista Susana Navarro considera "evident" la incompatibilitat. "Informació és poder i jo mateixa he vist Toda, quan era a l'oposició, absentar-se dels plens al tractar qüestions urbanístiques". La portaveu d'ADT va assegurar que ho va fer "per ètica, no per imperatiu legal". Navarro, no obstant, va afegir: "És el mateix cas que Pradeda, que sempre ens va demanar Obres Públiques i mai l'hi vam donar per desconfiança. És complicat garantir l'honorabilitat quan hi ha interferències d'interessos privats amb els públics"
DECLARACIÓ DE BÉNS
El secretari municipal d'organització del PSC, Joan Ruiz, va fer un pas més i va aconsellar al nou alcalde que demani a Pradeda una declaració de béns. "Ell sap per què va ser expulsada del partit.
Aquest Govern comen- ça sota sospita", va assenyalar. Per la seva part, el portaveu d'ERC, Gerard Siuró, va dir estar "sorprès" que l'alcalde hagi accedit a les peticions de Toda. "És massa coneguda pels seus negocis", va dir.
I el portaveu d'ABG, Lluís Suñé, va prometre donar "un marge de 100 dies de gràcia".
Tots van lamentar la "mala imatge política" de la localitat.

Anònim ha dit...

L'alcalde de Torredembarra ha delegat les competències municipals més importants als seus socis de govern en detriment dels companys del seu partit, CiU. Així la portaveu de l'Agrupació, Maria Dolors Toda, assumeix la primera tinença d'alcalde i Urbanisme, mentre que la la segona tinença d'alcalde és per al regidor del GiT. Pel que fa a la regidoria de Governació, aquesta recau en el regidor popular. Per la seva banda, la regidora no adscrita Laura Pradeda es farà càrrec d'Obres Públiques.
ACN | Torredembarra
Tots els membres de l´equip de govern a excepció de la convergent Francisca Felguera, absent aquest dimarts en l´anunci oficial del repartiment del cartipàs
Daniel Massagué es farà càrrec de l'alcaldia juntament amb l'àrea de Personal i Organització interna a més d'Esports. Els seus companys de partit, tres regidors més, assumeixen la cinquena tinença d'alcaldia i Turisme, Comerç i Promoció Econòmica, per Pere Font; Sanitat, Benestar Social i Joventut, per Francisca Felguera; i Cultura i Patrimoni, àrees de les que se'n farà càrrec Rosa Maria Guasch.
Àrees amb un pes específic important en el cartipàs municipal han anat a parar als socis de govern de manera que les responsabilitats per a cada grup es troben força repartides. És el cas d'Urbanisme i Obres Públiques, que assumeixen, respectivament, la portaveu de l'Agrupació i promotora immobiliària, Maria Dolors Toda i per l'altra la regidora no adscrita Laura Pradeda. Ambdues uneixen a les seves respectives carteres la de Medi Ambient, per a Toda, i la de Gent gran, de nova creació, per a Pradeda.
Pel que fa al segon regidor de la formació independent de l'Agrupació, Juan Pérez, es farà càrrec de Serveis, concretament de la brigada, amb la que vol instaurar un sistema d'intervenció ràpida amb els mateixos treballadors municipals a partir d'aquest setembre.
Situació econòmica difícil
Els regidors que dijous van entrar a formar part del nou equip de govern encapçalat pel convergent Daniel Massagué han anunciat aquest dimarts quines són les seves primeres intencions al capdavant de les àrees que dirigeixen i han assegurat que hauran de 'fer servir la imaginació' per tirar endavant els projectes ja que sospiten, ho analitzaran els propers dies, que la situació econòmica de determinades regidories no és la que esperen, tal com ha explicat el regidor del Grup d'Independents per Torredembarra (GIT) i responsable d'Hisenda, Santiago Ardèvol.
El nou equip de govern es planteja com a prioritari donar resposta a les queixes veïnals sobre el carrer nou i les polèmiques obres que s'hi van dur a terme i el canvi d'ubicació del futur teatre auditori del municipi. Així mateix es vol estudiar una sortida a l'afer de Muntanyans II. D'altres projectes anunciats són el de la nova comissaria de la policia local, la rebaixa de les sancions i l'obertura d'una oficina d'atenció al ciutadà, tots ells competència d'Oviedo.
Pel que fa a Gent gran, Pradeda vol impulsar un consell assessor per fomentar la participació de la gent gran en les decisions municipals i instar a les empreses que col•laborin amb l'ajuntament a què participin en obra social. Pradeda, a més, s'haurà de coordinar amb Toda per desenvolupar l'activitat de les àrees d'Obres Públiques i Urbanisme.

Anònim ha dit...

De les declaracions realitzades pel Joan Ruiz secretari d'organització de la Federació del PSC al diari al Periódico, a hores d'ara la Laura de ben segur ja estarà a punt o ja li haurà presentat una querella criminal per injuries i calumnies en defensa de la seva honorabilitat, per molt aforat que sigui, al Joan Ruiz.

I igualment és molt possible que molt aviat, la Laura trenqui el seu "silenci" i començi a "provar" les autèntiques raons de tot, i no les que el antic govern del PSC-PM intenta vendre als ciutadans torrencs i que aquests no es creuen perque no són ingenus.

A reveure