29.8.08

Finançament i el Solbes

El Vicepresident econòmic del Govern espanyol, Pedro Solbes, explicarà avui en sessió extraordinària de la Comissió d' Economia, la reforma del model de finançament de les autonomies. Solbes té un paper complicat, veurem si és capaç de convèncer als diferents presidents de les Comunitats Autònomes. De fet, els País Basc i Navarra s' ho miren tot des del setial de ser els elegits, els ungits, els benaurats. Llavors, els catalans volem la bilateralitat a l' hora de negociar i ens diuen que de cap de les maneres, només s' aplica la multilateralitat perquè tothom ha de ser solidari.
Quina barra !El PSOE se li apropen dies complicats : negociar els Pressupostos Generals amb època de carència econòmica i amb dues comunitats autònomes a punt de fer eleccions - Galícia i el País Basc. També, de fons
s' albiren les europees però, avui, aquestes es miren sempre des d ' una distància massa gran entre el votant i el polític.Per altra part, el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya va aprovar aquest proppassat dimarts, el Decret que regula la composició i el funcionament de les caixes d' estalvi i l' Avantprojecte de Llei de Política Industrial.Amb la llei de les caixes d' estalvi, el Govern limita el pes dels Consells Comarcals en els òrgans de gestió de les caixes i n' augmenta el dels ajuntaments que tenen més nombre d' habitants. En quines mans recauen els ajuntaments més grans ? Les socialistes ! Només faltava aquest decret. Tot socialista !

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui no puc deixar passar per alt la compareixença d’ahir a la tarda del ministre Solbes perquè continua amb el seu to reptador i prepotent i mirant d’exhibir múscul davant Catalunya amb total impunitat. Sap molt bé que menysprear la societat catalana és de franc i, a més, li fa guanyar bona imatge a Espanya i, a sobre, es guanya també “l’amistat” del PP, un aliat indispensable en això de modelar la pàtria espanyola a imatge i semblança, precisament, de populars i socialistes. En la compareixença d’ahir al Congrés, els partits catalans vam dir la nostra…, llevat del PSC, òbviament. El silenci de la representació catalana dels socialistes sap molt de greu, però ja ho sabíem això, un altre comportament hauria estat contra natura… socialista, és clar. El més greu --i al govern català l’empara la raó estatutària-- és el to ofensiu i amenaçador de Solbes, el qual sense cap mena de problema ni càrrec de consciència diu que el govern central no ha incomplert l’Estatut perquè s’ha presentat una proposta i si no s’arriba a cap acord, aquest fet “no pot ser considerat un incompliment imputable a una de les parts”…, és a dir, Solbes diu que la “culpa” de tot el que està passant se l’han de repartir fifty-fifty (com en el concurs de la Cuatro) ell i la part catalana. Cínic, en dic jo. I el súmmum ja és quan té la poca vergonya d’acabar amenaçant que “si no hi ha acord en finançament, es farà prevaler el criteri de l’Estat espanyol”. ¡¡Quin tic més demòcrata que li ha sortit al ministre!!
I perquè no decaigui l’espectacle, surt ara la portaveu de la Junta d’Extremadura dient que amb “els seus diners fan el que els dóna la gana”… Mande???? Amb els diners de qui?, me aclare, si us plau… Compte perquè Espanya va crescudeta darrerament i molt sobrada de menyspreu.
Encara que no tota la culpa és d’ells…

Anònim ha dit...

Penso que el president espanyol Zapatero, està perdent els papers, i la seva incapacitat per complir amb les promeses l'està fent perdre molts punts, no només electorals sinó també ètics. El ministre Solbes no l'ajuda gens, però el responsable màxim és el cap del govern de l'estat, i d'això n'ha de ser conscient i responsable.