14.8.08

L'Ajuntament de Torredembarra podria aturar les obres del projecte de Muntanyans malgrat la legalitat de les obres


El nou equip de govern de Torredembarra encapçalat per Daniel Massagué ha decidit reactivar les actuacions del consistori per a què el projecte de Muntanyans II pugui aturar-se. Aquestes accions les duran a terme 'malgrat els riscos jurídics', ha dit Massagué, que comporta aturar unes obres que, en principi, són plenament legals.
L'Ajuntament de Torredembarra s'ha de reunir el proper dia 17 de setembre amb representants del Departament de Medi Ambient i el de Política Territorial i Obres Públiques per valorar la possibilitat d'aturar les obres de Muntanyans II. Si més no aquesta és la idea amb què els representants de l'equip de govern torrenc es volen presentar a una trobada planificada des de fa molt de temps i que s'ha anat posposant fins a la data fixada.
La reunió amb el govern, però, arribarà després que l'Ajuntament es trobi amb l'empresa constructora del projecte Muntanyans II i faci una visita a les obres, previsiblement a principis de setembre, tot i que encara no hi ha cap data concreta. La voluntat de l'equip de govern és arribar a un acord amb l'empresa i compensar amb terrenys una hipotètica aturada de les obres. Així mateix es confia en els deu milions d'euros que hi ha d'haver per a aquesta finalitat en els pressupostos de l'Estat.
Massagué assegura que l'Ajuntament no vol 'anar per lliure' i decidir aturar les obres sense parlar-ho amb els interessats però que si hi ha cap manera de fer-ho de manera cautelar s'aturaran tot i que 'hi ha accions que poden suposar riscos'. Massagué ha recordat que 'prefereix anar a la presó abans que posar en perill la vida de les persones', en referència a la inundabilitat de la zona.
Portaveus de la plataforma aposten perquè no s'urbanitzi la zona
Per la seva banda un dels portaveus de la plataforma Salvem els Muntanyans, Ramon Ferré, afirma que cal continuar lluitant per evitar que es completi la urbanització de la zona, tal com ja s'ha fet en casos com els d'un projecte urbanístic de Pals o bé a Torroella de Montgrí, al Baix Empordà. En ambdós casos, ha explicat Ferré, s'ha pogut tirar enrere un projecte similar al que afecta Muntanyans II, annex al PEIN de la platja dels Muntanyans.
Ferré espera també que la justícia resolgui a favor de la plataforma dos contenciosos interposats contra el conseller Joaquim Nadal per la decisió de desbloquejar el pla parcial que el seu departament havia bloquejat anteriorment i contra l'aprovació definitiva del projecte. Ambdues resolucions s'esperen per a l'any vinent i podrien suposar un element més de suport per a les negociacions que reprèn el consistori per salvar el paratge.
ACN Torredembarra

3 comentaris:

Anònim ha dit...

L'alcalde, Daniel Masagué, i els regidors de l'actual equip de govern van mantenir aquest 12 d'agost una primera reunió de treball amb la Plataforma Salvem els Muntanyans per concretar les línies d'acció que s'han de dur a terme a partir d'aquesta nova etapa amb l'objectiu d'aconseguir que el pla parcial Muntanyans II no es desenvolupi com a zona urbanitzable i, per tant, quedi lliure de tota construcció.
De fet, la possibilitat d'aturar les obres en aquest sector és una de les prioritats de la nova acció de govern. Tal com ha explicat Masagué, la reunió va finalitzar amb l'acord unànime de reprendre la lluita pel salvar de la construcció urbanística un espai que voldrien integrar a la zona humida de l'Espai d'Interès Natural Platja de Torredembarra i Creixell.

En aquesta reunió ja es van definir quatre actuacions que es duran a terme a curt termini:

1. Visitar properament els terrenys del pla parcial Muntanyans II per conèixer de primera mà l'estat d'urbanització de la zona. L'alcalde convida a participar-hi tots els grups municipals de l'Ajuntament que així ho desitgin.

2. Mantenir una entrevista amb l'empresa propietària dels terrenys per conèixer la seva receptivitat davant la possibilitat de trobar una compensació.

3. Esbrinar si existeix realment la partida de 10 milions d'euros en els pressupostos de l'Estat que ICV-EUiA va anunciar que havien aconseguit introduir com a esmena en les negociacions amb el Govern central.

4. Assistir a la reunió convocada pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per a tractar sobre Muntanyans II i que està previst que es realitzi a Barcelona el pròxim 17 de setembre.

L'alcalde ha recalcat que treballaran en totes les vies possibles per aconseguir recuperar els terrenys de Muntanyans II sense cost econòmic per al poble, amb el convenciment que encara no s'han esgotat totes les possibilitats de negociació.

Anònim ha dit...

Doncs això. Menys teatre, menys paraules, i més fets, que em sona que era el lema de campanya d’algú.

Anònim ha dit...

Aquesta tardor, entre unes coses i les altres serà distreta.