5.1.08

Bons Reis ¡¡


Bons reis a tothom, el 7 tornarem a ser republicans!!
La carta als Reis conserva, encara als nostres dies, un cert encant. La mainada les escriu a mà i, els qui encara no saben escriure, hi enganxen els regals que volen o, encara millor, els dibuixen. Els qui encara no han perdut la seva innocència les entreguen als carters reials o, si poden, directament a Ses Majestats, amb la il·lusió que seran correspostos com es mereixen, en proporció a les seves bondats.
Algunes cartes contenen veritables confessions o, si voleu, autocrítica, malgrat la majoria es limiten a llistar els regals desitjats. El què és important és que els infants escriguin la carta, també els grans.
Escriure cartes és un gest que està en perill d'extinció, més que no pas escriure postals, que també. Els correus electrònics han substituït en gran mesura les cartes; no és només un canvi de mitjà, també és, en certa mesura, un canvi de registre, doncs s'escriu de manera diferent una carta, escrita a mà sobre un paper, que un correu electrònic. Les postals, als viatges, s'han substituït per missatges de mòbil amb fotografies preses amb el mateix aparell, veritables postals electròniques, per no parlar de les cròniques a temps real dels viatges als blocs o bé els foto blocs i altres espais a la xarxa... Les companyies de baix cost han fet canviar la manera de viatjar, diuen... les noves tecnologies han fer canviar la manera de registrar els viatges i d'explicar-los...
Però tornem a la carta als Reis: ens facilitaran algun dia la seva adreça de correu electrònic perquè els hi enviem la carta per e-mail?. O encara millor, i més lucratiu: ens diran que els hi enviem un sms al 2500 amb la paraula REIS, espai, i el llistat de regals?.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Espero que els reis et duguin tot el que et faci feliç, no sempre son coses materials..
Un petonet.

Anònim ha dit...

Em fa patir aquesta festa, corre el perill de desapareixer per la interpretacio contemporania dels simbols religiosos.
He sentit a dir que es una burla per als musulmans.
No m'estranyaria veure ses majestats al tribunal d'Estrasburg. D'altra banda, despres del 9/11, a un poble van canviar la barba del Rei Melcior perque recordava Bin Laden.
Estem tots molt susceptibles, molt insegurs. Fins i tot el Barca canvia l'escut per poder vendre samarretes a Dubai.
La creu de sant Jordi, la dels templers, irrita a aquelles terres. Jo tambe tinc por, La meva vellesa no mantindra les tradicions de quan vaig ser nen, la meva vida sera a la inversa de la dels meus avis. Ells van tenir una infancia dura, no van poder ser joves, pero van tenir una vellesa placida.
Nosaltres haurem tingut una bona infantesa i una llarga joventut, pero una vellesa molt dura perque aixo s'arreglara amb una guerra general i a occident no hi ha ningu capac de suportar-ne una.

Anònim ha dit...

De nou la cerimònia i la sorpresa dels Reis. La primera decepció que vius a la vida és la realitat dels Reis, i llavors s'esdevé un cert menyspreu per aquest dia, que a mida que et vas fent gran recuperes i revitalitzes, amb noves màgies