30.1.08

FALTA DE RESPECTE AL SENTIT COMÚ

“La proposta de Zapatero és un despropòsit, una irresponsabilitat, una falta de respecte al sentit comú, ratlla sistemes que no són democràtics i és excloent”29/01/2008
El cap de llista de CiU s’ha preguntat “el silenci de Solbes parla per si mateix perquè m’estranya moltíssim que sigui la vicepresidenta del govern i el president Zapatero els que defensin una proposta econòmica, perquè si tan bona és per al país el més normal és que sigui el candidat i vicepresident econòmic qui la defensi”
El cap de llista de CiU per a les properes eleccions generals, Josep A. Duran i Lleida, ha assegurat aquest migdia des de Lleida que “tant el PP com el PSOE han entrat en una mena de subhasta per veure qui dona més” i ha destacat que “el president del govern espanyol és víctima d’aquesta subhasta de PP i PSOE amb la seva proposta de 400 euros. Perquè no n’hi havia prou amb dir que retornaria 400 euros sinó que ara diu que no només és per un any sinó que és cada any”.
Per tot això, Duran ha afirmat que “aquesta proposta que és un despropòsit, una irresponsabilitat, una falta de respecte al sentit comú i ratlla sistemes que no són democràtics intentant obtenir el vot del ciutadà captiu a través de diners públics. Fet que en els fons no és més que comprar vots”. Duran ha explicat que “quan Mèxic no era democràtic, el PRI utilitzava mecanismes similars”.
El dirigent de la federació ha destacat també que “és també una mesura excloent perquè no contempla la pagesia, tots els pagesos que treballen per conta pròpia no estan contemplats en aquesta devolució de 400 euros. I els autònoms també estan exclosos d’aquesta mesura anunciada per Zapatero”.
En aquest sentit, Duran ha reiterportar a terme la reducció del 5% de les retencions de l’IRPF que s’apliquen a salaris i pensions.at que en lloc d’aquests 400 euros que proposa ara el govern seria més eficaç
Duran ha explicat que en la reunió mantinguda ahir amb el grup d’experts professionals independents van traslladar-li que la mesura que proposa CiU és la mesura adient. Solbes és conscient que aquesta mesura és irresponsable i un despropòsit D’altra banda, Duran i Lleida s’ha preguntat “on està el vicepresident Solbes? M’estranya moltíssim que sigui la vicepresidenta del govern, M. Teresa Fernández de la Vega, i el president Zapatero els que defensin una proposta econòmica.
Perquè si tan bona és per al país el més normal és que sigui el candidat i vicepresident econòmic, Pedro Solbes, qui la defensi”. Segons Duran, “el silenci de Pedro Solbes parla per si mateix.
El silenci de Solbes és molt eloqüent. Solbes és una persona seriosa que sap que és propietari del seu silenci i que les seves paraules farien estralls perquè és conscient de la irresponsabilitat i del despropòsit d’aquesta mesura”
Duran ha fet aquestes declaracions a Lleida on participa en un dinar-col·loqui organitzat pel Cercle d’Economia de Lleida. Preguntat pels periodistes per l’absència de Zapatero a la reunió del G-8 d’avui, Duran ha subratllat que “Espanya no ha anat a la reunió perquè Rodríguez Zapatero no compta a Europa.
És una reunió de grans polítics i entre els grans polítics europeus no hi és el president del govern espanyol. D’altra banda, es reuneixen per parlar de la situació econòmica i aquests dirigents creuen que aquesta crisi, desacceleració o recessió és quelcom que s’ha de prendre seriosament”. Mentre que “el president espanyol fins fa 48 hores no es prenia seriosament aquesta situació. Fa setmanes que va dient que no passa res”. “Per tot això, perquè no compta per a Europa i perquè la reunió es fa per parlar d’economia és lògic que no sigui necessària la seva presència”, ha recalcat Duran. ratlla sistemes que no són democràtics i és excloent”

7 comentaris:

Anònim ha dit...

El candidat-president, el rei del tarannà, et compra el vot.
Quatre-cents euros et regala si torna a guanyar. Et compra el vot com qualsevol dictador bananer, com qualsevol dictador africà. Directament, amb els calers de l'erari públic, i sense cap coartada programàtica: senzillament vota'm i et pagaré quatre-centes euros. Un escarni a la democràcia? Nepotisme barroer? Robatori descarat? És el rostre amable del socialisme espanyol. Rodríguez Zapatero -la llumenera de l'aliança de les civilitzacions- aquesta vegada fa un pas més cap a l'obscenitat.
Una obscenitat que són incapaços de percebre els seus votants habituals, tan nombrosos a Catalunya, que tornaran a votar-lo massivament. Perquè digui el què digui i faci el què faci Rodríguez Zapatero és el candidat preferit dels catalans. Per activa i per passiva. Aquest és el país.
Vergoyos!!

Anònim ha dit...

Ja ho sé. Estic baix de moral. Però cada dia que passa penso més que no sé si Catalunya continua existint o el que en queda és una colla de castellans parlant en català.
I no, no em refereixo a en Montilla quan parlo de castellans. És possible que en Montilla sigui dels pocs Catalans que queden a Catalunya.
Tampoc hi posaria la mà al foc.
La riada de cultura castellana que inunda Catalunya porta noms molt nostrats, i alguns d'ells fins i tot es diuen independentistes.
Però pensen i actuen com a castellans.
Per aixo surtira el ZP.
Si anònim tens tota la raó.

Anònim ha dit...

Cansa ja de sentir-lo. De sentir-lo mentir. L'icona de la progressia espanyola és un vulgar mentider: cada dia una mica més.
I un bluf: retòrica vàcua, ampul·losa i pretesament transcendent. Amable i educat diu una diputada socialista en una entrevista. Deu ser cosa del talante, que les enamora.
El cas, com un cabàs, és que guanyarà les eleccions a Catalunya. I amb diferència. La massa de votants perpetus del PSOE a Catalunya és de pedra picada. Vindrà, passejarà en olor de multituds, farà alguna promesa, la Chacón l'acompanyarà prenyada i estofada i a guanyar. Sí, guanyar. Rodalies RENFE, mande?, el retard de l'AVE, mande?, l'Estatut, mande? res de res de tot plegat. No fa cap falta. Si guanya ZP guanya Catalunya, deia l'eslogan electoral: més que suficient per entabanar la tribu.
Aquest, també, és el país que tenim, el país real,Marta.
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Hostia!, Duran i Lleida! paligru en la condomina!

Marchu d'aquest pais, per que per vosaltres no hi cabem tots, quin medu que ting

Tertulià ha dit...

Com totes les coses que funcionen, els moviments migratoris es donen per la confluència d'interessos entre els territoris emissor i receptor. Això és el que passa amb la immigració actual. Espanya hi guanya perquè la seva economia millora, els immigrants hi guanyen perquè es llauren un futur.Respecte a si l'economia va bé perquè venen immigrants o si, a l'inrevés, venen immigrants perquè l'economia va bé, (o si va ser abans l'ou o la gallina), són dos fenòmens que s'alimenten mútuament.
Per tant, la immigració no crea deutes pendents. Els immigrants estan interessant en venir i la terra d'acollida està interessada en rebre'n. Com en una transacció comercial.
Per aquest motiu, tot i ser conscients que la immigració farà el país més pròsper, hauriem de posar condicions a l'arribada de forans, perquè les taxes econòmiques no ho son tot. Tenim un patrimoni cultural molt malmès pel que val la pena lluitar, que consisteix, sobretot, una llengua pròpia.
I els que no estiguin disposats a aprendre-la, que se'n tornin a casa seva, i que en vinguin de nous que vulguin integrar-se

José Oviedo ha dit...

Molta gent es sorpren ara amb les ocurrencies del artista de la improvisació zapateril.
Des de que va començar a governar no ha parat d'improvissar.

Anònim ha dit...

L’aspecte que més m’ha sorprès del manifest elaborat pels bisbes espanyols (i catalans) és que demanen que no es voti a CIU. Pobre Duran i Lleida, ell tan cristià, tan catòlic, empassant-se l’acte del passat cap de setmana sobre la família, lluitant internament perquè s’imposin els criteris democràtacristians dins de la seva coalició i ... va l’Església i demana que no el votin. Jo ja tenia clar que la gent dolenta, dolenta com ICV, IU, ERC, BNG ... no tindríem el suport de la jerarquia eclesial, ni tampoc el PSOE contra el que s’ha estat manifestant l’Església durant tot el mandat, però el pobret de Duran i Lleida no s’ho mereixia.
La jerarquia catòlica ha optat per l’extrema dreta i ha optat per la utilització electoral del terrorisme. És difícil caure més baix. Puc entendre que els bisbes demanin que no es voti a aquells partits que proposen aspectes contraris a la "moral cristiana" (més ben dit a la visió dels bisbes de la moral cristiana) perquè tothom té dret a manifestar les seves preferències electorals, però el més greu és que els bisbes considerin que el perdó, la reconciliació, la justícia, l’absència de violència, el respecte als drets humans ... no són precisament els valors del cristianisme. Tot intent polític d’assolir la pau hauria de rebre el suport entusiasta de l’església.
Com a mínim sento vergonya i potser fins i tot fàstic.