1.2.08

CiU serà decisiva després del 9-M

Duran afirma que CiU serà decisiva després del 9-M des d’una premissa bàsica “diàleg davant la confrontació, pacte, centralitat, confiança i, sobretot, eficàcia”30/01/2008
El cap de llista de CiU a les eleccions generals exposa en una conferència a Madrid les condicions polítiques per a possibles pactes postelectorals
El cap de llista de Convergència i Unió (CiU) a les eleccions generals i secretari general de CiU, Josep A. Duran i Lleida, ha afirmat avui en una conferència a la tribuna Fòrum Europa, que organitza Nova Economia Forum, que “CiU serà una força decisiva a partir del 9 de març a la política espanyola des de la premissa bàsica del diàleg enfront de la confrontació, pacte, centralitat, confiança i sobretot eficàcia, que és el que també li convé i molt a la política espanyola”.
Així mateix, ha exposat les condicions bàsiques de CiU per a arribar a possibles pactes postelectorales que es fonamenten en tres pilars bàsics: d'una banda el compliment de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i la publicació de les balances fiscals; d'un altre un nou model social que aposti per rebaixes fiscals, un pla d’energia, una nova política familiar i educativa, entre altres mesures; i en tercer lloc l’establiment de mesures de transparència democràtica que comportin la reforma de Llei Electoral.
Duran i Lleida ha iniciat la seva conferència afirmant que “CiU és necessària en la política espanyola” i que “serà una força política decisiva” i considera que la política “a Espanya requereix que es traslladi confiança a la ciutadania, als inversors. “Crec que aquesta última legislatura no s'ha caracteritzat per traslladar aquesta confiança i molt em temo que en els dies de precampanya electoral, si alguna cosa hi havia de confiança, s'ha dilapidat del tot”, ha indicat.
El número u de CiU als comicis generals ha incidit que “CiU serà decisiva a partir del 9-M” a la política espanyola des de la “premissa bàsica del diàleg” que ha de ser “una divisa en la política i com a antítesi de la confrontació”, així com “centralitat i pacte”, que és una marca de la casa de CiU. “Quan varem parlar de plantejaments respecte al futur i a la futura reorganització del model d'Estat, varem dir que el nostre compromís és fer complir un pacte, el pacte de l'Estatut d'Autonomia i aquesta serà la nostra missió al llarg de la legislatura”.
Duran i Lleida ha exposat el “nucli bàsic” del programa electoral de CiU i en definitiva dels “plantejaments” que posarà com condició a l'hora de “possibles pactes postelectorales” i que giraran entorn de tres pilars:
1. Publicació de Balances Fiscals i Desenvolupament i compliment de l’Estatut de Catalunya.
Balances fiscals.- Duran i Lleida ha indicat que atès que a la pròxima legislatura caldrà establir un nou sistema de finançament “seria prudent la publicació de les Balances Fiscals”, i ha puntualitzat que CiU “no té la pretensió d'utilitzar les balances fiscals com un instrument destructiu o de confrontació, o en contra d'altres Comunitats Autònomes”, sinó que respon a “un desig de transparència” per a establir “debat serè, tranquil perquè serà un debat difícil entorn del sistema de finançament”, atès que haurà d’encaixar els diferents plantejaments dels nous Estatuts d'Autonomia.
Estatut de Catalunya.- CiU té com objectiu el desenvolupament i compliment de la Llei Orgànica de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i sobre aquesta qüestió ha diferenciat la posició que mantenen referent a això el PP que ho “té recorregut”, mentre que el PSOE “no està complint amb els pactes”.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Més que mai hem de reclamar un Estat laïc, en el que ningú (i va per ells) confongui la fe amb l'adoctrinament, la moral amb la convivència o la religió amb la política. Conec molts creïents, gent que busca el bé i la justícia, que treballa i estima els altres i que estan molt, molt lluny del que diu la jerarquia de l'Esglesia catòlica. Això sí que és estar lluny de la gent.