6.2.08

“Nyap jurídic”

CiU qualifica el Projecte de Llei sobre els centres de culte de “nyap jurídic” i afirma que treu competències al món local.
Oriol Pujol considera que el Projecte de Llei fa impossible “treure l’aigua clara” sobre quina és la intenció real del Govern Tripartit amb aquesta iniciativa
El portaveus del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Oriol Pujol i Josep M. Pelegrí, han afirmat avui que l’esmena a la totalitat que CiU defensarà en el Ple del Parlament de demà, al Projecte de Llei sobre els centres de culte o de reunió amb fins religiosos, “és necessària, ja que el projecte de llei és un veritable nyap jurídic, que pretén utilitzar l’urbanisme com a argument per regular els centres de culte”.
  Pujol ha destacat també, que aquest projecte de llei “treu competències al món local, i per contra li atorga competències que no li corresponen”, ja que resta als ajuntaments competències en el terreny de l’urbanisme, però fa caure sobre ells responsabilitats a l’hora de fer complir la llei.
Per acabar, Oriol Pujol ha lamentat que “ens és impossible saber quina és la intenció real del govern Tripartit amb aquesta llei” i ha afirmat que “això no només ho diem des de CiU, sinó que hem consultat amb totes les confessions religioses i cap en treu l’aigua clara”.
CiU afirma que el Ple de demà serà un exercici de coherència pels grups parlamentaris
Segons Oriol Pujol, els continguts del Ple de demà suposaran un “exercici de coherència, pel Govern i pels grups parlamentaris”, ja que implicaran definir posicionaments molt clars davant de temes tan importants com la Llei de la Dependència, el pas del TGV per Barcelona o el desplegament de l’Estatut.
Pujol ha afirmat que “demà podrem veure si la coherència del PSC és tal, si se sumen a la Moció de CiU per garantir un correcte desplegament de la Llei de la Dependència a Catalunya, amb la qual tant s’omplen la boca” i “veurem com es posicionen els grups parlamentaris sobre el túnel del TGV a Barcelona, i si ho fan amb coherència amb les postures que han expressat fins avui a l’Ajuntament de Barcelona”.
Respecte a la Moció subsegüent a la interpel·lació sobre el desplegament de l’Estatut d’Autonomia, presentada per CiU, el Portaveu nacionalista ha destacat que “el programa del PSC busca fórmules similars al concert econòmic, mentre el PSOE afirma que el finançament s’ha de negociar multilateralment.
A veure si demà aclarim quina és la postura real dels socialistes”.

2 comentaris:

tafaner ha dit...

Fa anys Elridge Cleaver, líder dels "panteres negres", davant dels laments de la seva gent per la situació crítica en què es trobaven va dir una frase que mai no he oblidat : "o ets part del problema o part de la solució".
Han passat els anys del llarg període de la transició de la dictadura a la democràcia, han transcorregut trenta anys de la nostra història "autonòmica".
Els temps i les maneres del passat quart de segle són finides. Iniciat el segle XXI i l'any 2008, hi ha Nació, sentiment nacional i un nombre prou contundent de catalans i catalanes que sabem i creiem que el futur de Catalunya no té cabuda en l'Estat espanyol .
Hi ha maneres diverses de treballar per l'objectiu de la independència del nostre país, a la vida diària, al si dels partits polítics, als blocs, als discursos i actituds, però res no aconseguirem si els dos partits polítics d'obediència catalana, CDC i ERC, es desqualifiquen mutuament i constant, oblidant que ambdós tenen en el seus estatuts l'autodeterminació nacional i que són les úniques forces polítiques que apleguen entre els seus electors un nombre significatiu de ciutadans que ambicionen la Catalunya independent.
Davant d'aquesta incongruència la desorientació s'apodera del País i es menyscaba la credibilitat social de l'opció nacional.
Res no assolirem si només mirem cap als líders i no dins de nosaltres mateixos, si no ens preguntem cadascú des de la nostra estatura responsable si volem ser part del problema o part de la solució.
Si som gent indiferent, covarda i mandrosa o persones apassionades, diligents i ambicioses.
Volem ser part de la solució ?...
...;=)

Anònim ha dit...

CIU donarà el vostre vot al PSOE i si les coses van maldades, amb sorpreses d'última hora, doncs al PP. Tot sigui per fer ministre del que sigui a Duran. Votar CIU és votar a un d'aquests dos, ho sabreu l'endemà. Votar ERC és directament votar PSOE. I si un dels dos no els recolza simplement serà perque tots dos a la vegada no ho faran i guanyarà el que tregui una millor oferta per baixar-se els pantalons. Dels pallasos d'IC ja no cal ni parlar.
Votant en aquestes eleccions esteu votant espanya us poseu com us poseu, i que jo sapiga votar això no és respectar Catalunya. Uns acusen als altres de fer president Montilla, cert, els altres els acusen d'imposar un estatut rebaixa't a esquenes de tothom, cert també. L'historial és massa llarg. A la merda tots. No existeix el vot catalanista, aquest conte no cola a aquestes alçades.