8.2.08

Que no entretinguin més el personal

El cap de llista de CiU a les eleccions generals, Josep A. Duran i Lleida, ha assegurat que “els bisbes li han fet un regal a José Blanco, un preciós regal. Però ja n’hi ha prou! El principal problema d’Espanya en aquests moments no són les declaracions dels bisbes i les declaracions del senyor José Blanco. Que no entretinguin més al personal. Espanya té problemes molt importants que no passen per la relació del PSOE amb l’església” i ha afegit que “el PSOE no trencarà cap tipus de relació amb el Vaticà, i això ho sap José Blanco. És una relació que està per damunt dels dominis de la política”.Duran i Lleida ha explicat que “un document dels bisbes no pot ser el principal problema del país.
Els problemes que té l’Estat Espanyol són la dependència, la llei incomplida, la situació econòmica, que ha tornat a augmentar l’atur, el problema del país és que hi ha la sensació que l’economia s’està deteriorant i cada vegada hi ha menys confiança, sense ser catastrofistes com el PP, però hi ha problemes. I la relació dels bisbes, encara que siguin favorables al PP, i les declaracions de José Blanco, no són el problema del nostre país ni molt menys”.
El cap de llista per CiU ha assegurat que “la proposta de retirar les subvencions a l’església és una afirmació sense fonament. Estem en campanya electoral i aquí del que es tracta és d’anar jugant, doncs ells juguen ara. Com la setmana passada estaven apuradíssims amb la paga electoral de 400 €, que ningú s’ha pres seriosament, afortunadament, i que no se sostén, i com que estaven apuradíssims perquè no mantenia importants relacions, han fet saltar això dels bisbes. Ni el primer ministre britànic, ni la cancellera alemanya, ni el president de la República Francesa, ni el President de la Comisió Europea, compten amb el senyor Rodríguez Zapatero per parlar d’economia, i com estava en aquesta situació doncs els bisbes li han fet un regal i estan entretenint el personal.
Però això no és una qüestió que es consumi, n’estic convençut”.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

S'acosten eleccions, i a can ERC treuen la pols al concepte de l'equidistància que tans bons resultats els va donar en passades campanyes electorals. El primer a rebre, el Govern de la Generalitat, al perdre una votació, al votar ERC amb CIU.
Ara però, caldrà veure si l'estratègia cola o no.

Anònim ha dit...

Acabo de llegir un llibre força recomanable com es “La vida desprès de Deu” de l’escriptor Mathew Tree, un exemple d’integració a Catalunya que ve el divendres 8 de febrer al Restaurant El Esmero de Torredembarra en el transcurs del segon sopar tertúlia organitzat per l’Alternativa Baix Gaià.
En aquest, llibre, ens explica les principals religions del món , amb les seves característiques i l’experiència religiosa de l’escriptor amb el seu desengany de la fe, i la negació simplement de l’existència de cap Déu.
Concretament amb l’església catòlica, relata el seu periple fosc per la història, amb el seu suport a la major part de dictadures com l’espanyola, o el suport a molts caps del nazisme en la seva fugida al perdre la guerra. En un intent per reclamar el seu dret a la llibertat de pensament sense coaccions de fe i des del respecte absolut a la gent que creu en qualsevol cosa espiritual o material, demana què això no sigui universalitzat, i simplement ens deixin en pau als que com jo escollim la llibertat espiritual, i ens creiem tant o tant poc per triar el nostre propi camí en la vida.
Tanmateix, el que hem sentit aquests dies amb el comunicat de la Conferència episcopal Espanyola, i diversos actes protagonitzats pels seus caps visibles fa tuf a rèmora del feixisme en blanc i negre.Una organització que en nom d’un esser per damunt de tots hi una sèrie de normes o recomanacions fa 2000 anys, ha fet autèntiques barbaritats per obtenir mes poder i exercir-lo a qualsevol preu, les guerres santes, la inquisició, el rebuig a la llibertat individual de cada persona, la identificació amb qualsevol tipus de feixisme en el poder i moltes coses mes què els desacredita com interlocutors de ningú. Ens volen imposar una sèrie de valors que donen com els correctes i rebutgen qualsevol altra opció amb exemples com l’avortament, l’homosexualitat, l’ensenyament de religió o el terrorisme. Si tinguessin la mes mínima vergonya, cosa que no tenen, desprès de veure els temes d’abusos sexuals que van sortint periòdicament a la llum en els seu interior, i la marginació de les persones per les seves lliures tendències sexuals se’ns dubte haurien de demanar perdó .Neguen el valor de la paraula i el diàleg per arribar a la pau, cosa que va contra els seus mateixos missatges mes sagrats. Defensant la seva assignatura obligatòria a les escoles en un estat laic. Tornen al “nodo” en blanc i negre advertint sobre el perill que la gent pugui decidir el seu futur i trenqui la sagrada unitat de l’imperi.
Tot això quan reben una subvenció de l’estat amb una clara discriminació a la resta de religions, i sense haver fet res per mereix-se-la. Una rèmora del passat, que pel be dels agnòstics com jo, i els propis creients s’hauria de transformar o desaparèixer per no seguir fent mes mal del que ja han fet.
Te ho recomano,tertulià,es per reflexionar.

Anònim ha dit...

Diàleg amb una catalanista d'esquerres, i...ecologista.
CEiE: - No em puc creure que em diguis que en aquestes eleccions no votaràs. No veus que així guanyarà la dreta? No em diguis que també estàs en contra del tripartit.
LT: Doncs, més aviat sí.
CEiE: Com pots estar en contra d'un govern catalanista i d'esquerres?
LT: És catalanista en Montilla?
CEiE:...
LT: ...ni tampoc ecologista. És d'esquerres?
CEiE: I tant!
LT: Què ha fet per a què puguis dir que és d'esquerres?
CEiE: Doncs ha fet moltíssim.
LT: Un exemple?
CEiE: En sanitat i benestar social.
LT: Exactament que ha fet en sanitat i benestar social?
CEiE: Doncs,.........coses!
LT: Coses? Quines coses?
CEiE:...................Doncs això,...moltes coses!
LT: Ah, coses!
Fi del diàleg
Si que ha fet.
Han fet guardiola.
Són moltas i molts vocals i vocalas, secretaris i secretàries, delegats i delegades, subdelegats i subdelegates, sotssecretàries i secretaris de sota, càrrecs intermitjos, dirigents i dirigentes de les executives sindicals, presidents de diputació, membres i vagines del col•lectiu de gais i lesbianes, assessors i assessores, tècnics i tècniques, obrers i obreres pluriempleats, bona gent d'esquerres en general, progressistes tots, i en particular, l'efebus de Catalunya, l'enrollat major Miquel Iceta, que no sé com és que no fa el bloc en castellà. És clar: després de repartir-ho tot, no deuen quedar diners per a la màquina traductora petita (insert coin), perquè la grossa la tenen al Periódico.
O sigui que sí que han fet.
Han fet guardiola.Quina BARRA.

Anònim ha dit...

Avui el Parlament de Catalunya ha rebutjat el traçat del TGV per Barcelona. El ple de l’Ajuntament va prendre la mateixa resolució, fa uns mesos. Tot plegat, foc d’encenalls, aquest és el valor real de les institucions catalanes.
Arribats a aquest punt, potser es podria aprofitar per fer coses més sonades. Per exemple, presentar una moció de censura. Per què no una moció de censura? Seria molt interessant de veure que passaria. Jo començo a creure que si el Parlament hi hagués una moció de censura i en sortís guanyadora, l’endemà el govern tripartit (o d’entesa, encara que potser seria millor dir d’avinentesa) continuaria funcionant exactament igual, com si no hagués passat res. I segurament des d’Esquerra, havent votat a favor de la moció, ens dirien que l’estabilitat del govern no n’hauria quedat pas compromesa.
Ho provem? Si el Parlament és un circ, que ho sigui de debò, no?.