22.2.08

VOT PRÀCTIC


Aquest escrit, sigui dit per endavant, és una crida sincera al vot pràctic, al vot més útil per a Catalunya i per a les catalanes i catalans.
Dies i més dies d’espera per ser atesos en els centres de salut, pèrdua progressiva de competitivitat i lideratge de les nostres empreses respecte les de la resta de l’Estat, caos ferroviari que en un moment o altre ens acaba afectant a tots, això si no t’afecta cada dia, la impotència de veure com les inversions passen de llarg de casa nostra, etc.
Durant les dècades dels 80 i 90, en referència a Catalunya, i provinent de la resta de l’Estat, es va posar de moda allò tan enyorat de la locomotora catalana, una molt gràfica referència al vigor i salut de l’economia catalana d’aquells temps, durant els quals Espanya sencera es beneficiava de l’empenta catalana, fruit del caràcter decidit i emprenedor dels catalans i d’ unes infraestructures i inversions com a mínim suficients. Catalunya es va erigir en referent polític, social i econòmic, no tan sols de la resta de l’Estat, sinó també d’Europa i del món.
Gairebé la totalitat d’ambdues exitoses dècades hi va haver un denominador comú: per una banda, un partit decidida i indiscutiblement català i catalanista, convergència i unió, es trobava al capdavant del govern de la Generalitat i, per l’altra, aquest mateix partit era decisiu a Madrid perquè esdevenia repetidament allò que se’n diu la clau de governabilitat.
Tot i que personalment em decanto pels del puny i la rosa, crec que poc importa qui de tots dos partits majoritaris guanyi les eleccions, ja que amb tots dos hem estat ben i mal tractats (depenent de l’abast de les respectives majories).
Perquè Catalunya torni a ser el que era necessitem un partit que defensi els nostres interessos amb fermesa, valentia, plena autonomia i sense complexos. Al PSC, més enllà de la retòrica, es deuen a Madrid, i el que pensi que no, s’hauria de formular la següent pregunta: com és que ni tan sols tenen grup Parlamentari propi?, si no poden votar lliurement al Parlament com pretenen defensar els interessos de Catalunya per damunt de les inèrcies centralistes dels seus companys de colla. ERC és un partit independentista, una aspiració legítima, que entenc, respecto i que, amb matisos, fins i tot puc arribar a compartir, però com que, per desgràcia, l’anticatalanisme encara és un valor rentable a la resta d’Espanya, cap dels dos grans partits s’aproparia a aquesta formació per plantejar algun tipus d’acord mínimament sòlid, i ICV no té la dimensió suficient per esdevenir clau.
Tot i ser la comunitat autònoma més solidària ens critiquen per poc solidaris, doncs siguem-ho de debò. Tant si ets nacionalista com si no, pragmàtic o idealista, ateu o creient, de dretes o d’esquerres, votem tots a una per l’opció més útil, fem que Convergència i Unió sigui decisiva per Catalunya. A més, totes les persones no nacionalistes i centralistes que viviu a Catalunya i llegiu aquest BLOC, també voldria dir-vos, que voler que Catalunya torni a ser el referent que era (la locomotora catalana), no és un objectiu egoista, tot el contrari, és quelcom positiu també per a la resta de l’Estat, ja que quan Catalunya “tira del carro” tota Espanya en surt beneficiada.
Pensem que quan la locomotora d’un tren està ben calibrada, ben gestionada , equipada i arriba puntual al les estacions (sí, sí, “puntual”, és possible i no ho dic de broma), això beneficia a tots els passatgers, a tots els vagons, no només a la locomotora…
Crec fermament, que a les properes eleccions generals del 9 de març entre tots podem començar a tornar Catalunya al lloc que es mereix!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

En el primer míting de la campanya, Duran ha afirmat que "qui vulgui pactar amb nosaltres s'ha de posar a la cua perquè primer, i abans que res, està Catalunya.
Per a CiU qui importa, qui compta, qui hi ha esperant els nostres objectius és el nostre país; no compta ni el PP ni el PSOE”

Anònim ha dit...

Queda ben palès que votar PSC és votar Espanya, que votar ICV és votar PSOE i que votar ERC és votar un xec en blanc per aguantar el Tripartit a Catalunya.
També és bo recordar que votar PP és votar Zaplana, Acebes, Aznar... i que votar PSOE és votar Guerra, Magdalena Álvarez, Clos i un seguit de negats al país.
Votar PSOE o PP és votar exactament el mateix perquè Catalunya els importa ben poc.
El proper 9 de març ens hi juguem molt. Ens hi juguem que les nostres institucions i problemes de Catalunya tinguin capacitat de decidir.
Hem de tenir clar que votar ZP és votar el pitjor president que Espanya ha tingut mai.
Votar PSOE és votar al gran farsant que mai ha tingut la política espanyola.
Només cal recordar les mentides reiterades de ZP. Mirem l’ Estatut de Catalunya; ZP el va pactar i no el compleix.
Hem de mirar de tenir més poder polític i més capacitat de decisió perquè els propers 4 anys cal resoldre el finançament de Catalunya.
En definitiva, per dignitat nacional cal votar un partit nacionalista que defensi realment els interessos de Catalunya.
I aquest avui només és CiU.
El proper 9 de març ens hi juguem el futur, la dignitat i el respecte.

Anònim ha dit...

L'estatus regional de Catalunya obliga els catalans a no poder desentendre's de les eleccions espanyoles, però, per primer cop en 30 anys, em rosega el corc de la pregunta-dilema . "votar o no votar?".
No votar seria mostrar la meva indiferència sobre el resultat de les eleccions del dia 9 de març, seria el posicionament natural emotiu i polític coherent que només tindria significat ostensible si tota Catalunya s'abstingués de votar per a mostrar de manera aclaparadora i escandalosa no pas que "està emprenyada" sinó que no és Espanya.
Però evidentment aquesta és tan sols una hipòtesi que no es correspon amb l'estructura sociocultural del nostre país.
Descartada, doncs, per utòpica l'abstenció col·lectiva, únicament possible amb una profunda consciència nacional, el dilema "votar o no votar"desapareix. Hi ajuda la nostra educació política que ens impel·leix a exercir el dret al vot, a no malbaratar individualment el bé preuat, el dret negat per la dictadura i a fer un acte pedagògic de fortalesa democràtica i catalanitat.
I, presa aquesta decisió, cal triar entre el vot nul,el vot pràctic, el sobre buit o el sobre amb papereta.
I la tria obre una altra pregunta. Votar o no votar ja no és la qüestió, ho és "votar Catalunya o votar Espanya".
I la resposta només en potser una : Votar Partits Catalans, d'obediència nacional.

Anònim ha dit...

Hòstia Marta! i votar a CIU és votar Duran i Lleida... no sé que prefereixo!

Anònim ha dit...

Es un mal menor.
Petonets.

Anònim ha dit...

trobo absurd que amb el galopant bipartidisme espanyol estiguem perdent el temps en picabaralles estèrils entre els partits catalans. Sigui com sigui, doncs, són unes eleccions difícils en molts sentits. Com a mínim CIU no va contra ningú, va a favor de Catalunya. Un país es construeix defensant el que és aquest país i els interessos de la seva gent amb força i il.lusió.
Per això us convido a votar CIU si escolliu votar en clau catalana.
Fem entre tots que qui governi espanya no ho pugui fer sense comptar amb Catalunya.