5.2.08

Pasqual Maragall ja no confia en el PSC

El president de CiU i secretari general de CDC, Artur Mas , ha valorat aquest matí l’article que publica l’expresident de la Generalitat i del PSC, Pasqual Maragall, en un mitjà de comunicació català i on anuncia que votarà en blanc a les properes eleccions generals. El líder nacionalista considera “molt significatiu” que aquell qui “ho ha estat tot en el PSC i en el socialisme català” ara ja no tingui “cap confiança” en el que havia estat el seu partit.
Així mateix, ha recordat també la figura d’Herribert Barrera que coincideix amb Maragall recomanant l’opció del vot en blanc a pesar d’haver estat dirigent d’ERC. Per això, Mas conclou que “la manca de confiança” en formacions com el PSC o ERC “està instal·lada en moltes persones” més enllà de la crítica expressada per CiU. I, a més, ha deixat clara una cosa: Maragall no votarà al PSC, Herribert Barrera no votarà a ERC però “Jordi Pujol sí que votarà a Convergència i Unió. Aquí no hi haurà problema, som conseqüent
Votar en blanc és un “xec en blanc” a PSOE i PP
Del que Mas sí que ha discrepat de l’article de Pasqual Maragall és de la seva opció pel vot en blanc. Artur Mas no hi troba una funcionalitat en termes de defensa de Catalunya ja que entén que suposa “donar un xec en blanc” al PP i al PSOE perquè puguin continuar “menystenint i perjudicant a Catalunya”.
El president de CiU i secretari general de CDC considera que “el millor vot de protesta és votar a partits catalanistes” i, respectant totes les opcions legítimes davant d’una convocatòria electoral, Artur Mas és partidari de “protestar millor defensant-se” votant a formacions que puguin actuar de “contrapès” d’un dels dos grans partits que, en definitiva, “segur que un dels dos acabarà ocupant La Moncloa”.
Els dirigents del PP són “un perill” i els dirigents del PSOE són “un frau”
En aquest sentit, Artur Mas s’ha lamentat de la “polarització” entre PP i PSOE d’aquesta campanya electoral que considera “un mal negoci” per a Catalunya. I ho ha justificat així: “per a molts ciutadans els dirigents del PP fan por i són un perill a efectes catalans, però també per a molta gent els dirigents del PSOE i José Luis Rodríguez Zapatero són un frau per a Catalunya”.
Davant del “perill” d’uns i el “frau” dels altres, Artur Mas crida a una “via diferent” que seria la de Convergència i Unió que, a criteri seu, garanteix “el respecte, la solidesa, la dignitat nacional i l’avenç en el que és fonamental”.
Crida d’ Artur Mas als bisbes catalans perquè “marquin perfil propi”
I, per últim, la roda de premsa posterior a l’executiva nacional de CDC ha servit també per emplaçar als bisbes catalans a continuar “amplificant” un “perfil propi” de l’Església catalana. En aquest sentit, Artur Mas , considera “massa radicals” els plantejaments del document publicat per la Conferència Episcopal Espanyola i considera que ens trobem en una “oportunitat d’or” per “desmarcar-se” de l’Església Espanyola.
És per aquest sentit que ha lloat la posició “clara i diferent” de l’abat de Montserrat perquè “va parlar clar i català”, camí que si seguissin els bisbes catalans “molta gent podria agrair”.

5 comentaris:

tafaner ha dit...

.....................Pmhyz.
Vale ?

Anònim ha dit...

A PP i PSOE, Catalunya només els interessa per poder arribar a la Moncloa. Els seus compromisos amb el nostre país acabaran el dia 9 de març. Catalunya no és una prioritat ni per uns ni per altres.

Anònim ha dit...

Segueixo madurant la idea de votar en blanc o abstenir-me per les properes eleccions espanyoles. Res ni ningú arriben a sostreure’m aquesta convicció que mantinc des de les darreres eleccions municipals. Avui, el ex-President Pasqual Maragall ha acabat confirmant a través d'un article a La Vanguardia, idèntica intenció a la meva i –recordeu-m’ho- a la de l’ex-President del Parlament, Heribert Barrera. Alguna cosa passa. Són massa veus qualificades que clamen una rectificació urgent a les forces polítiques catalanes. L’abstenció a Catalunya superarà altre cop amb escreix l’espanyola. El fet diferencial català tornarà a sobresortir però, els nostres representants polítics reaccionaran? Fatalment, crec que no.

Anònim ha dit...

Voteu a la MERDA!
Vénen eleccions. Espanyoles, d'altra banda.
Els partits nacionales van a la seva. Els d'aquí només saben parlar de què demanaran per pactar amb els nacionales. I nosaltres què? Qui defensa la nostra sobirania? Qui defensa un model de societat que no sigui el materialista-competitiu-neoliberal?
A les properes eleccions no voteu en blanc, això seria massa poc per als mereixements dels nostres polítics (i els seus).

Voteu

A LA PORRA!

o

BOTIFARRA!

o

ANEU A CAGAR!

o

A LA MERDA !

Anònim ha dit...

Jo, cada cop que parlen d'alguna maragallada, no m'estic de recordar que van ser els seus bons companys del PSC els qui van filtrar la seva malaltia, després va ser ell qui la va haver de confirmar.
La resta...en fi.