24.10.07

VIOLÈNCIA:


Desgraciadament hem tornat a ser testimonis d’una agressió racista i injustificada al país català. Un jove va agredir a una menor sud americana a l´interior d´un vagó de metro només pel fet de ser d’un altre origen.
No hi ha res que pugui justificar la violència ni en aquest cas ni en cap. Aquests individus només demostren estar mancats de material neuronal i moure’s per instints animals i primaris.
Només han estat dotats d’una sola neurona que resta dins del que sembla ser un cervell humà, es mou amunt i avall, a la dreta i a l’esquerra i fa un eix d’aquells que fan els tennistes de tan en tan.
Crec que personatges com aquest són un perill per la societat. Sociopates compulsius que parassiten als demés sempre esperant l´ oportunitat de fer mal als altres aprofitant qualsevol excusa. Esperem que aquest cop la justícia penal sigui "justa" en aquest trist succés i el martell de la violència no es torni a mostrar mai més ni en públic ni sense.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Us explicaré un hipotètic cas de racisme en un hipotètic tren de Barcelona.

Posem que un racista acabat puja a un tren i, com que es racista ataca a una inmigrant boliviana. Quan tot això surt a la llum i el desgraciat aquest es busca un advocat, aquest li diu “sobretot, tu digues que anàves borratxo i que no eres conscient del que feies!! es més, digues que et sents responsable i t’en enpenedeixes, que així la pena serà menor”.

I en aquestes estem, m’hi jugo el que volgueu. Quin fàstic, no?

Anònim ha dit...

Beneïda sigui la càmara de seguretat dels Ferrocarrils de Barcelona que va enregistrar l'agressió de Sergi Xavier contra una jove equatoriana. Agressions com aquesta s'en produeixen moltes cada dia però aquesta és la primera que ha estat televisada i això cal aprofitar-ho per ajudar a que coses com aquesta no tornin passar.
Aquest objectiu general passa necessàriament per assolir altres quatre:
1.- Que la gent prengui consciència del que passa.
2.- Que la justícia es despavili, li llevi el somriure de la cara a aquest desgraciat i corregeixi la penosa inoperància amb la qual ha començar a tractar el cas
3.- Que tothom es reprimeixi de trencar-li la cara a aquest miserable i no l'acabin convertint en un heroi per a tots els racistes descerebrats del pais
4.- I, sobre tot, que els mitjans de comunicació que intenten fer-se rics explotant les misèries humanes es reprimeixin i no acabin fent el que ell ja ha expressat com el seu objectiu primordial: guanyar un munt de pasta venent entrevistes en exclussiva.

Anònim ha dit...

Qualsevol agressió física és intolerable. La que va patir la noia equatoriana del tren a mans del fatxenda de la Colònia Güell també. De fet, especialment, perquè és a una menor, perquè és absolutament gratuïta i perquè el mòbil és clarament racista. (Aprofito aquí per "trencar una llança" en favor del noi -també immigrant- que no va fer res per aturar l'agressió. Com a mínim es mereix el benefici del dubte i cal aturar-se i pensar un moment: si l'agressor, clarament violent, va ser capaç d'agredir una noia menor d'edat que no havia fet res, com hagués reaccionat davant la "intromissió" d'un altre immigrant, home en aquest cas?

Anònim ha dit...

Náuseas, asco, vergüenza, y deseos de una condena ejemplar es lo que ha despertado en mí la agresión racista de un energúmeno penoso patético y cobarde en los FGC a una joven ecuataoriona de 16 años. No se puede permitir que algo así quede impune en un estado de derecho y la condena que el juez imponga debe ser suficiente para hacer reflexionar al agresor de lo salvaje de su conducta y para persuadir a potenciales desalmados de que cualquier agresión de esa naturaleza contará con la respuesta contundente de la ley.

Dicho esto, no hay duda que el único responsable de la agresión es el desgraciado de mirada imbécil que todos hemos visto en los diarios y televisiones, pero no puedo evitar recordar a los irresponsables, demagogos, y carroñeros políticos que se han dedicado a asociar delincuencia con inmigración en los últimos años, y han alimentado con sus palabras y asociaciones malévolas esta clase de agresiones apestosas.

Anònim ha dit...

Una imatge val més que mil paraules, una afirmació que podríem aplicar als fets ocorreguts als Ferrocarrils Catalans, i que s'han pogut veure per televisió i Internet. Et haig de dir que les imatges em varen ofendre i indignar. No puc entendre comportaments salvatges com aquest. No em serveixen excuses de borratxeres, encara que legalment puguin servir per alleugerir la pena; probablement són estratègies ben apreses, o consignes de la defensa.
Els jutges sabran quina és la pena adequada, d'acord amb les lleis actuals, però les imatges no han deixat indiferents a ningú.
La mateixa escena, sense imatges, per més bé i detallada que s'hagués explicat no hauria tingut els efectes actuals, i ves a saber si no hauria condicionat de manera diferent a qui ho han de jutjar. La pregunta és immediata: qui ho dóna? a qui interessa? en què condiciona? És bo donar aquesta informació? em reitero: una imatge val més que mil paraules.

rafael ha dit...

La cara de "inteligente" que tiene, lo dice todo y ademas cobarde.besitos

rafael ha dit...

Tertulia, el lunes hay pleno?. besitos

Tertulià ha dit...

Creo que si,pero no estoy seguro.

Anònim ha dit...

15 minuts és un film de John Herzfeld protagonitzat pel gran Robert de Niro, en el que es relaten les correries de dos ciutadans txecs obstinats a aconseguir fama i diners a força de gravar en video els delictes que cometen sense parar. Vivim en una societat mediàtica fins a extrems alarmants en la que qualsevol bretolada és convertida pels mitjans en notícia i al seu autor en heroi amb data caducitat de l'endemà sense adonar-nos del perillós que és això.

En la brutal agressió perpetrada per l'indigent mental de l'altre dia sobre una menor en el vagó d'un tren, és d'una gravetat extrema, m'alegra sentir que la fiscalia ha sol·licitat ja l'ingrés de l'agressor a la presó podent-li caure damunt unes vacances pagades no inferiors als dos anys a la presó. Si s'actués així més sovint segur que aquests inadaptats socials s'hi pensarien dues vegades abans d'actuar.

Ahir el carallot va viure les seves 24h de glòria, va ser entrevistat per la majoria de programes del safareig nacional i va justificar la seva acció al·ludint a l'alcohol i a una família desestucturada. D'una tirada es va declarar vago, violent, ignorant, xenòfob i covard, tot un portfoli del que els nostres fills NO haurien de ser i el protagonista del video més vist de YouTube de la jornada. Aquest segon aspecte segur que és el que queda, perquè si el vagó no arriba a tenir senyal de videovigilancia estaríem a hores d'ara parlant d'això?.