11.5.08

Està plovent.

A Torredembarra ja ha arribat el temporal, acompanyat de fort vent que fa que quant surts de casa en un minut i a pesar dels paraigües que per altra part degut al vent no pots controlar, et quedes ben xop.
Esperem doncs, que aquest temporal que està assotant a casa nostra, serveixi al menys per omplir els nostres agònics embassaments i serveixi per calmar una mica tota la crispació al voltant del tema del aigua, que un cop més s’ha demostrat que la nova cultura de l’aigua tants cops inculcada per el govern de Catalunya i que ningú sap exactament que volia dir, es basava únicament en que plogués.
Per fi ja plou, de moment el govern català ja pot respirar més tranquil.
Quan veig que està plovent, no puc eviar tararejar aquesta cançó

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Una avaria en el sistema d'electrificació ha interromput des de les 11.30h la circulació ferroviària entre Sant Vicenç de Calders i Torredembarra.
A conseqüència de l'avaria tres combois, dos Euromeds i un tren de mitjana distància, han quedat aturats al mig de la via prop de Torredembarra.
Un dels Euromeds ha pogut fer marxa enrere fins a Tarragona i continuar el seu recorregut.
Renfe espera una previsió d'Adif per saber si mobilitzar autocars per buscar els passatgers o espera a que es resolgui l'avaria.
La incidència afecta als trens de llarga i mitja distància de les línies Barcelona-Tarragona.
Renfe assegura que està informant de l'avaria als viatgers i que els trens que havien de circular per aquesta línia es desvien "per la Plana de Picamoixons amb l'objectiu de facilitar la mobilitat dels clients".

Anònim ha dit...

LA notícia es veu ben clar: "DISCULPEN LAS MOLESTIAS". Això és la normalització del català?, és un cercle viciós, jo crec que ho fan malament expressament per tal de que la gent els continui votant i per ara els hi està sortint força bé.

Anònim ha dit...

Els socialistes deuen necessitar més vots, er això les panes de malgovern continuen.

Anònim ha dit...

La pitjor sequera en 70 anys? Potser és que tenim la mateixa aigua (mes o menys) que sempre, però ara som 7.5 milions d’habitants i 30 milions de visitants a calmar la sed.

Ens espera un futur gloriós.

Anònim ha dit...

Plou com feia temps que no passava! és, certament, una molt bona notícia. Això no posa, de cap de les manera, fi al període de sequera, però és una bona notícia. Lamentablement, però, i lligat al país que ens té colonitzats, quan plou així, hi ha problemes: els trens (ecspanols) no funcionen (de fet, tampoc cal que plogui per que no funcionin), problemes de trànsit, arbres que cauen, i.. un de nou que pateixo els darrers anys: quan plou, em quedo sense connexió amb les màquines (ordinadors) de la feina, ja sigui per que hi ha algun problema amb la xarxa o bé per que cau el sistema elèctric de la sala de màquines (gran arquitecte el que el va dissenyar!).
En fi, per sort, de moment, encara hi ha electricitat (tot i els mini-talls) i connexió a internet…

Anònim ha dit...

Aquests dies que no para de ploure m'he parat a pensar com deu resultar de cruelment irònic per la gent de l'Ebre que mentre les canonades de desguaç de Barcelona aboquen quantitats ingents d'aigua al mar es muntin una canonada per xuclar la poca aigua que baixa de l'Ebre a l'estiu, i que és essencial pel manteniment de l'activitat productiva d'aquesta zona del territori, completament oblidada en infrastructures, serveis i suport al desenvolupament i el reequilibri territorial del país.
Em direu que l'argumentació és falaç i demagògica, però no crec que ho sigui més que la dels que defensen el trasvassament com a única sol·lució possible. Veiem amb números què suposaria la captació de les aigües fluvials al Barcelonès. Suposant que aquests dies hi plou uns 100 litres/m2 (l'equivalent d'una forta tempesta d'estiu o com ara, pluja abundosa i sostinguda durant dies) es recollirien uns 15hm3 d'aigua sols al Barcelonès. L'eficiència del sistema pot ser propera al 100% atès que el que no es recull a les llars va a parar indefectiblement al sistema de clavegueram de la ciutat.
Amb les dades de consum per habitant i dia, incloent tota l'activitat industrial i no sols "l'aigua de boca", suposen disposar d'aigua per un mes i mig addicional aproximadament. Més de dos mesos si és sols per consum dels habitants. Sorprenent?
Quen no ens parlin més de nova cultura de l'aigua, criteris de sostenibilitat i totes aquestes paraules tan bensonants, després ja hem vist com arreglen les coses.

tafaner ha dit...

Escolta com les gotes d'aigua s'escolen per entre els finestrals i inunden les minses escletxes de les rajoles de la teva balconada. Potser tens la sort de viure fora ciutat i puguis contemplar la tènue cortina líquida que s'exhibeix davant teu i omple els marges de renovada vida.
Si ets capaç d'escoltar la pluja, de sentir-la ben endins potser t'atreviràs fins i tot a entreobrir la finestra i apostar-hi les mans; deixa que l'aigua les esquitxi i acabi per estovar la pell fina dels teus dits.
Et puc demanar un favor? Obre els palmells de les mans i només durant uns instants, obliga a que la dolça aigua les embassi; acte seguit, unta't el rostre amb la seva humitat i permet-li que llisqui per sota dels teus pòmuls fins arribar a escolar-se per entre els rebrecs del teu coll. T'imagino dona, o home, jove, o madur (mai vell) o potser un infant. El que és ben segur és que has entès el missatge que porta la pluja i que ets un fill d'aquesta pobra, bruta, trista, dissortada terra que n'Espriu cantava al temple.
Adona't d'una cosa, et prego: som universals perquè som singulars.
I aquesta beneïda pluja compensa el dolor que podem sentir per Birmània, pel Líban, per tots aquells i aquelles que, sense cap necessitat bàsica garantida, són capaços i capaces d'aixecar-se cada dia amb la llum del sol i afrontar un nou dia amb esperança i convenciment.
I ara digues a tu mateix: demà desenfilaré els llençols del meu cos i m'aixecaré amb el convenciment que serà possible, que és possible.
I amb la força de l'aigua incrustada en els teus sentits diràs no a la submissió, no a la decisió que ve de fora, no a la supeditació...
Com el torrent d'aigua que mostra el camí que ha anat forjant al llarg de molts segles, així et mostraràs als demés. Prega (de la forma que millor et sembli) per a què aquesta pluja tingui continuïtat i demostri als àvars, als presoners de somnis, als mentiders, als manipuladors de la història que aquesta terra té prou coratge per empentar als seus fills i filles a recuperar-ne la dignitat.
PD: no al transvasament, sí a la nova cultura de l'aigua i a una nova manera de fer política i que ens permeti l'alliberament.