31.5.08

Maig del 68

Quan fa 40 anys de la famosa revolta del maig del 68, vull deixar escrit el meu posicionament al respecte, encara que, segons com, pequi de certa manca d'originalitat. Resumint en dues ratlles, crec que el Maig del 68 va ser necessari igual que crec que ara s'ha de superar.
El Maig del 68 va ser necessari per passar d'un tipus i model de societat a un altre. S'arrossegava un model de societat encara basat en el segle anterior, amb forta disciplina, jerarquitzat, replet de normes i amb manca de llibertat.
El Maig del 68 va canviar tot això i va suposar una necessària explosió de llibertat en tots els sentits, que s'anava coent fa temps a dins de la societat.
De la mateixa manera dic que aquells plantejaments que van fer necessari el Maig del 68, amb el pas del temps, han quedat anacrònics i
cal superar-los.
Els antics progres són avui dia els conservadors perque segueixen amb ideals i plantejaments caducs basats en fets de fa 40 i 70 anys. L'enquistament i anacronisme que avui representen els valors del Maig del 68 pot observar-se al model escolar, en la manca de plantejaments polítics més enllà de quatre idees genèriques dels qui encara defensen aquells valors o en la creixent manca de valors de la societat en general.
Bon cap de setmana a Tots.