2.2.08

Escrit de CiU a la revista municipal som-hi:GENER



Disculpes
Exactament, això és el que crec que s’ha de fer. Demanar disculpes sempre que s’hagi comés una errada o s’ha dit quelcom que ha ofès a alguna persona. Des d’aquesta tribuna, ( revista som-hi) i després del ple del dia disset de gener, vull demanar disculpes a qui hagi pogut ofendre. No em sap gens de greu fer-ho, tot el contrari.
Voldria referir-me a les paraules del portaveu socialista Sr. Enric Grangel i aclarir alguns conceptes, ara ja amb més tranquil·litat. Aquest regidor em va preguntar per les meves declaracions a la roda de premsa que vaig fer el dia anterior. Possiblement, la seva intenció era fer que em retractés de les paraules “greus irregularitats” i “interessos ocults” que vaig utilitzar per descriure les actuacions de l’Alcalde en l’afer de l’aigua.
Li vaig contestar que, sens dubte, em reafirmava en les meves declaracions.
O és que potser tot el que li vaig descriure no eren greus irregularitats?:
1er. Interrupció d’un Ple, per un jutge.
2on. Fer un ple després d’haver-se celebrat eleccions amb la corporació sortint en funcions.
3er. Publicar al Diari Oficial de la Generalitat l’anunci d’adjudicació, quan aquesta no s’havia produït.
4art. Amagar als regidors i al ple, que l’empresa Aqualia havia presentat un contenciós contra l’Ajuntament.
5è. Incloure al ple del dia disset de gener com a qüestió sobrevinguda, l’adjudicació de l’aigua quan, seguint un criteri de prudència (entre d’altres), aconsellava no fer-ho.
Sr. Grangel, podria seguir, perquè mira que les han fet grosses com a cabassos, però ho deixarem així.
“Interessos ocults”, l’ofenen aquestes dues paraules?
No entenc amb quina autoritat moral pot dir vostè en una cosa així. Com li vaig recordar al ple, i vostè m’ho va admetre, en un bloc va arribar a fer declaracions en el sentit de què “millor que marxés Sorea, ja que mai havia invertit un euro, a la Torre”. Quin interès ocult tenia vostè per a dir això?
Durant el ple es va donar pressa a matisar (coincidir amb les meves declaracions), de què Sorea no ho havia invertit, però que tampoc li pertocava fer-ho, donat el tipus d’arrendament que tenia. Què curiós, oi?
Però ja que estem en aquest tema, deixi que m’expliqui. El sistema actual, es bassa en què l’empresa que dóna el servei, factura a l’Ajuntament el muntant del servei de l’aigua i el manteniment del clavegueram. L’Ajuntament posa el preu del rebut que paguem pel servei i tramita (a través de la companyia arrendatària) el seu cobrament als vilatans. La diferència dels imports entre el que l’empresa factura i la xifra que cobra l’Ajuntament en aquests dos últims anys ha estat aproximadament de 350.000 euros a favor de l’Ajuntament, gairebé 60.000.000 de pessetes per any. L’objectiu que per llei tenen aquests diners és el de realitzar inversions del servei d’aigua i clavegueram, o bé per rebaixar el rebut que ens cobren als vilatans.
Per exemple: haguessin pogut anar destinats a evitar que perdéssim la bandera blava de la platja per motiu de la porqueria que anava a parar del col·lector de la Martineta a l’arena. En aquesta ocasió, l’Alcalde, en lloc de fer-ho arreglar amb el pressupost que hi hauria d’haver per aquest objectiu, va donar la culpa al fet de no tenir donada l’adjudicació. L’Ajuntament, fent un mal ús d’aquests diners, els destina a d’altres despeses corrents. Això significa una mala praxis i, a més, pot comportar responsabilitats legals.
Ara haurem de vigilar a l’Alcalde. Va anunciar en un diari que el milió nou-cents mil euros que dóna la companyia que ha guanyat el concurs, és per fer inversions en el servei. Ell diu que són a fons perdut i que serviran per donar liquiditat a les arques municipals.
No vull imaginar, després de comprovar els últims esdeveniments, l’ús que en farà.
Tenint en compte, el que hem vist a l’últim ple respecte a les seves actuacions més propies del govern d’una “República Bananera” i veient que el nostre Alcalde fa la llei a la seva mida, no sé pas que podem arribar esperar aquest cop. Després, un jutge, d’aquí quinze anys, ja decidirà...
POT SER QUE TARDEM QUINZE ANYS EN ADONAR-NOS DE QUI ENS GOVERNA?

Daniel Masagué.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

En un tema como el agua, no hay verdad ni mentira, existen unos datos objetivos que deben de analizarse, pero por parte de las empresas que se juegan beneficios esto se convierte en una guerra en la que se ven involucradas las poblaciones afectadas.

Anònim ha dit...

36m3 al trimestre, por cortesia de Manolete y sus amigos/as....

rafael ha dit...

Seguramente, esos años que menciona, son aparte de enterarnos de quien nos gobierna, el tiempo que necesita, el de la foto, para entender de como funciona un pleno;
Muy listo, muy listo, no es el amigo. besitos

Anònim ha dit...

Señor Grangel y Srs.socialistas, el descrédito de la política local se produce, cuando los que se llaman políticos de manga ancha, pretenden ganarse una buena jubilación a cargo del contribuïente.
No seas,ni sean tan cínicos hombre'
Al final,todo pone a cada cual en su sitio,y todo se sabe.
Tiempo al tiempo.

Anònim ha dit...

Aquests dies molta gent va disfressada.
Alguns amb la pell de xai.
Ull, per tant, a l'escollir des de la Torre.
Ull, per tant, al valorar qui estarà en millor disposició de plantar cara,cuan dicte el jutge!
Salut I Carnestoltes!