28.2.08

SI TU NO VAS, ELLS ES QUEDEN.




1 comentari:

Anònim ha dit...

Encara que el trajecte que faig cada dia per la carretera no és massa llarg, la campanya electoral no m'abandona en cap moment. Em sembla que no queda un sol fanal de l'enllumenat públic sense el seu candidat i la seva frase lapidària penjats.
Els de CiU em fan força gràcia, potser perquè em recorden aquell Cine Nic que corria per casa quan era petit. Hi ha dues fotografies quasi iguals del Sr. Duran Lleida. En les dues té la mà a la cara, però en una està amb l'índex aixecat, més somrient, i les celles amunt, i en l'altra la mà tancada, més seriós i les celles arrugades. Com que estan intercalades, pots anar-te imaginant el Sr. Duran fent uns moviments prou còmics mentres vas per la carretera. Igual que el Cine Nic.
I en totes elles la mateixa frase:
El teu vot farà respectar Catalunya
mmmmmm..... aaaa.... ffffff...... ppppssssss.... gggggrrrrffff.... nstnstnstnst......
Vull dir que no ho sé, no ho acabo de veure clar, que no em sona bé, vaja.
El teu vot farà respectar Catalunya? O el que vol dir és que "gràcies al teu vot Catalunya serà respectada", si n'hi ha molts, molts, és clar?
És que no sona bé, la veritat. I quan una frase no sona bé a la primera, és perquè alguna qüestió gramatical falla, segur, no sé quina, però alguna.
Però els publicistes manen i ells dicten les normes...lingüístiques.
Tant costa fer una frase amb "sujeto-verbo-y-predicado"?.
SALUT